در سال 1900، در کنفرانس پاریس در کنگره بین المللی ریاضیدانان در سوربن، دیوید هیلبرت 23 سؤال ریاضی حل نشده را برشمرد و دستور کار طیف وسیعی از مطالعات را تعیین کرد که همچنان بر ریاضیات مدرن امروزی تأثیر می گذارد. از آن زمان، دانشمندان در رشته های دیگر، مانند اخترفیزیک و زیست شناسی، از نمونه هیلبرت پیروی کردند: آنها به طور دوره ای به اصطلاح «مطالعات دهه ای» را انجام می دهند که در آن جامعه پژوهشی سؤالات حل نشده حوزه تخصصی خود را بررسی می کند و سعی می کند مهم ترین و مفیدترین آنها را شناسایی کرده تا در دهه آینده دنبال شود.
مطالعات دههای میتواند الهامبخش تحقیقاتی باشد که ماهیت حوزههای آنها را تغییر میدهد، از جمله ساخت ابزارهای مورد نیاز برای یافتن پاسخهای علمی. به عنوان مثال، آنتن فضایی تداخل سنج لیزری، یک آشکارساز حساس برای اندازه گیری امواج گرانشی، نتیجه مستقیم مطالعه دهه نجوم و اخترفیزیک در سال 2010 بود. یکی دیگر از ابزارهای علمی باورنکردنی که از یک مطالعه دهه ای الهام گرفته شده است، تلسکوپ فضایی جیمز وب است که در روز های اخیر به فضا پرتاب شد و انتظار می رود تشکیل اولین کهکشان ها را ببیند و حتی جو سیارات فراخورشیدی مانند زمین را در کهکشان ما تجزیه و تحلیل کند. آنچه که این سامانه تلسکوپی کشف می کند می تواند به طور بالقوه بر جستجوی حیات در کیهان تأثیر بگذارد.
اکنون زمان آن است که یک مطالعه دههای را بر روی فناوری اطلاعات و ارتباطات (ICT) متمرکز کنیم. در زندگی امروزی ما، فناوری و شبکه های دیجیتال اهمیت فزاینده ای پیدا کرده اند و عدم دسترسی به این منابع می تواند نابرابری را افزایش دهد. با توجه به این موضوع، انجمن مارکونی، یک سازمان غیرانتفاعی که وینتون جی کرفت ریاست آن را بر عهده دارد، در سال 2019 مأموریت جدیدی را ایجاد کرد که بر استفاده از فناوری پیشرفته برای بهبود گنجاندن دیجیتال متمرکز بود. برای اطمینان از اینکه فرصتهای شبکه برای همه در دسترس است، انجمن مارکونی یک نظرسنجی دههای به نام «بحث دهه» را انجام داد که بر چالشهای فناوری اطلاعات و ارتباطات و نقش سازمان ما در تسهیل گنجاندن دیجیتال متمرکز بود.
طی یک دوره چند ماهه در سال 2021، این بحث ها طیف گسترده ای از مشکلات را که متخصصان فناوری اطلاعات و ارتباطات باید در اولویت قرار دهند، آشکار کرد. مشخص کردن مهمترین چالشها در محاسبات کوانتومی میتواند راه را برای شبکههای عملی هموار کند که میتوانند مشکلات جدی و واقعی را حل کنند، از جمله ارزیابی راهحلهای تغییر آب و هوا. برای بهبود امنیت سایبری، ما به محیط های برنامه نویسی بسیار بهتری نیاز داریم تا از برنامه نویسان – و بقیه ما – در برابر اشتباهات خود محافظت کنیم. ما همچنین سؤالاتی را شناسایی کردیم که باید به آنها رسیدگی شود. به منظور محافظت از حریم خصوصی کاربر، چگونه میتوانیم هویت را بهتر احراز هویت کنیم و در برابر سرقت هویت محافظت کنیم – در حالی که بر اصطکاک احراز هویت دو عاملی غلبه کرده و فرآیند را برای صدها حساب شخصی مقیاسپذیر میکنیم؟ چگونه میتوانیم سیستمهای یادگیری ماشینی را بهتر توضیح دهیم – و چقدر میتوانیم به آنها اعتماد کنیم؟
از میان همه موضوعات بحث ما، گنجاندن دیجیتال برجسته بود. این موضوع به یکی از بارزترین اولویتها برای دولتهای ملی، سازمانهای فعال اینترنتی و بسیاری از افراد «بینالمللی» تبدیل شده است. دسترسی به اینترنت و استفاده از آن به بخش مهمی از زندگی روزمره برای بیش از نیمی از جمعیت جهان تبدیل شده است. برنامههای بیشماری را میتوان در گوشیهای هوشمند، لپتاپها و تبلتها و همچنین همتایان خدمات ابری آنها یافت. مصرفکنندگانی که به این منابع دسترسی دارند میتوانند برای طیف وسیعی از کالاها و خدمات هزینه کنند، اطلاعات ارزشمندی را کشف کنند، مکانهایی را که قبلاً هرگز بازدید نکردهاند جستجو کنند و عکسها و ویدیوها را با دوستان و دنبالکنندگان رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارند. و دانشمندان می توانند تحقیقات انجام دهند، از منابع محاسباتی عظیم برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کنند، و ابزارهای یادگیری ماشین را برای حل مسائل آموزش دهند و به کار ببرند.
بحث های دهه ای ما دلایل بسیاری را برای عدم دسترسی آشکار کرد. در برخی موارد، هزینه محض یک مانع غیرقابل عبور است. در برخی دیگر، امکانات فیزیکی لازم – مانند شبکه های ارتباطی و وسایلی که از آنها استفاده می کنند – به سادگی وجود ندارند. چالش های دیگر عبارتند از پایداری. توانایی استفاده سازنده و توسعه برنامه های کاربردی برای اینترنت؛ پشتیبانی از محتوا و زبان های محلی؛ و ایمنی، امنیت و حریم خصوصی در محیط های آنلاین. در سالهای آینده، ما باید سرمایهگذاری در زیرساختهای جدید، تحقیقات برای کاهش هزینهها، تصویب مقررات برای حفاظت از کاربران و برنامههای آموزشی برای آمادهسازی شهروندان برای کار جدید عصر دیجیتال را در اولویت قرار دهیم.
.