چین به عنوان خاستگاه ویروس کرونا چند روزی است که اعلام میکند به لطف اعمال محدودیتها و تدابیر بهداشتی و درمانی موفق شده روند شیوع این ویروس را متوقف کند؛ در حالی که اجرای سیاست قرنطینه در سراسر جهان منتقدان خاص خود را دارد، آیا الگوی چین در این زمینه واقعا کارآیی داشته و یا دچار بزرگنمایی شده است؟
لوسین ابنهایم، مدیر کل سابق بهداشت عمومی فرانسه روز دوشنبه در گفتگو با روزنامه لیبراسیون تاکید کرد که وقتی کشوری با ۱.۴ میلیارد نفر جمعیت موفق به مهار شیوع ویروس کرونا شده و حتی طی هفتهای اخیر شتاب سرایت آن به حد صفر رسیده، قطعا الگوی مبارزه آنها باید برای همه جهان تعیین کننده باشد و مورد توجه قرار گیرد.
اپیدمیولوژیست مشهور فرانسوی تصریح کرد، با توجه به این که استان هوبئی دارای جمعیتی در حدود ۶۶ میلیون نفر است، به طور قطع الگوبرداری از آن برای هر کشور اروپایی مفید و کارآمد خواهد بود.
مدیر کل سابق بهداشت عمومی فرانسه یادآورد شد که در ووهان(خاستگاه ویروس کرونا)، نزدیک به ۱۰ هزار اپیدمیولوژیست با تشکیل ۱۸۰۰ تیم ۵ نفره به دقت تک تک موارد ابتلا را جدا سازی و مورد بررسی مستقل قرار داده و همه این موارد را به طور دقیق به سازمان جهانی بهداشت گزارش کردهاند.
او افزود که الگوی قرنطیه چینی و روشهای مشابهی که در کره جنوبی و ژاپن اجرا شد، بدون تردید در مهار ویروس کرونا موفق عمل کرده و به طور حتم با اجرای سختگیریهای عمومی همانطور که در برخی دیگر از کشورها از جمله فرانسه آغاز شده، میتوان طی ۴ تا ۶ هفته روند گسترش این بیماری همهگیر را متوقف کرد.
مدیر کل سابق بهداشت عمومی فرانسه از کشورهایی که مبارزه خود با ویروس کرونا را از طریق اعمال محدودیتهای عمومی آغاز کردهاند خواست تا به حد کافی صبور باشند و از جهشهای گاه و بیگاه مبتلایان ناامید نشوند.
او نتیجهگیری کرد که اگر اقدامات انجام شده در بخش کنترلها و محدودیتهای عمومی به طور صحیح و فراگیر اعمال شود، میتوان این بیماری شایع را در همه کشورها از جمله فرانسه متوقف کرد.
مسئولان چینی از روز پنجشنبه ۲۳ ژانویه/۳ بهمن، حرکت کلیه قطارها و پرواز کلیه هواپیماهای مسافربری از مبدأ شهر ۱۱ میلیون نفری ووهان را ممنوع کردند. همچنین رفت و آمد مردم و وسایل حمل و نقل همگانی در شهر متوقف و جشنهای سال نو چینی را لغو شد و نظام خرید و توزیع مایحتاج ضروری مردم تغییر کرد
در همین حال ژانگ بولی، متخصص چینی نیز در توضیح راز موفقیت کشورش در مهار شیوع ویروس کرونا گفت که افزون بر اعمال محدودیتهای عمومی، تشخیص زودهنگام بیماری و آغاز سریع درمان آن نیز در موفقیت کشورش بسیار موثر بوده است. او افزود که امکانات بیمارستانی قابل توجه چین نیز نه تنها معالجه بیماران را سادهتر کرده بلکه قطع مسیرهای انتقال ویروس و تخصیص مؤثر منابع درمانی را ممکن کرده است.
تاکنون ۸۱ هزار و ۷۳۶ نفر در چین به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و ۳ هزار و ۲۹۱ نفر نیز بر اثر بیماری کووید-۱۹ جان خود را از دست دادهاند.