طی ماه گذشته ، حفره جدیدی در لایه ازن بر روی قطب شمال شکل گرفته است.
لایه اوزون در قطب شمال چندین بار در گذشته کاهشیافته است. اما این بار با توجه به خبر رسمی منتشر شده از سوی آژانس فضایی اروپا، این بار شرایط جوی و هوایی شدید منجر به کاهش بسیار بیشتری نسبت به شرایط عادی شدهاست.
در حالی که دانشمندان ESA انتظار دارند که این حفره ،اواخر این ماه ترمیم شود اما این یک بروزرسانی نگران کننده در مورد سلامت محیطی این سیارهبه شمار می رود.
حفره ازن در سال جاری به دلیل دمای سرد زمستان در استراتوسفر که به تله افتادن گردابی از باد سرد کمک کرد که لایه ازون قطبی را بیش از حد معمول به دام انداخت، بزرگتر است.
با این وجود ، براساس انتشار ESA ، حتی این حفره غیر منتظره بزرگ در لایه ازن به طور قابل توجهی کوچکتر از حفره شناخته شده تر در قطب جنوب است.
این حفره می تواند به اندازه ۲۵ میلیون کیلومتر مربع رشد کند – هرچند که اخیراً کوچکتر شده است و اندازه کمتر از ۱ میلیون کیلومتر مربع دارد.