فرهنگ و هنر
وی که خود "نویسنده و تصویرگر" توصیف شده است ، بیش از 70 کتاب برای کودکان خردسال نوشت و بیش از 170 میلیون نسخه از آنها را فروخت.
ادامه مطلب ...
سیمین دانشور، اولین زن داستان نویس ایرانی
سیمین دانشور نخستین زن داستاننویس ایرانی بود که آثاری ارزشمند در ادبیات فارسی معاصر خلق کرد از آثار بسیار ماندگار و در واقع شاهکار ادبی وی میتوان «سَووشون» را نام برد که به زبانهای مختلف چاپ شده است.
برترین فیلم های علمی تخیلی دهه
دهه ۲۰۱۰ دهه فوقالعادهای برای فیلمهای علمی تخیلی بوده و با پیشرفت تکنولوژی CGI، فیلمهای علمی تخیلی از این تکنولوژی بهره بیشتری بردهاند. در این مقاله به معرفی برترین فیلمهای علمی تخیلی دهه گذشته میپردازیم.
۱۵- Source Code (2011)…
از کتاب تا کتابخانه دیجیتال
کتابها طی پنجهزار سال تاریخ از لوحهای گلی به صفحاتی دیجیتالی رسیدند. در این روند کتابخانهها نیز تغییر شکل دادند و از ساختمانهایی زمینی به جهان مجازی کوچیدند.
کرونا با هالیوود و صنعت فیلم چه کرده است؟
صنعت فیلم و سینما یکی از بازندگان بزرگ بحران کرونا است. این پاندمی هالیوود را زیر و رو کرده و به تعطیلی سینماها در بسیار کشورهای جهان انجامیده است. بیلان صنعت فیلم در سال ۲۰۲۰ چه تصویری نشان میدهد؟
بزرگان فناوری
مریم میرزاخانی، اسطوره ریاضیات
مریم میرزاخانی یکی از نوابغ علم ریاضی و نخستین زنی بود که موفق به گرفتن بالاترین جایزه در ریاضیات موسوم به مدال فیلدز شد. این اسطوره تاثیرگذار تمام سعی خود را به کار بست تا برای دیگر زنان دنیا به ویژه ایرانیان الهامبخش باشد.
ادامه مطلب ...
10 واقعیت در مورد نیکولا تسلا
10 جولای سالروز تولد نیکولا تسلا است. وی 165 سال پیش متولد شد. تسلا یکی از شخصیتهای معمایی دنیای STEM است و اگر امروز زنده بود ، طرفدار پر و پا قرص دانشکده ریاضیات دانشگاه واترلو بود.
به راحتی می توان تصور کرد که وی برای اختراع پردازنده…
چگونه80 سال پیش کامپیوتر در برلین اختراع شد؟
کنراد سوزه1 (متولد 1910 و درگذشته در 1995) آدم جسوری بود. وی به عنوان مهندس سازه در برلین در «شرکت هواپیماسازی هنشل»2 یک محل شغل دایمی داشت، که البته در اوضاع اقتصادی بسیار خراب آلمان در آغاز دهه 1930 موضوع بیاهمیتی نبود. انجام محاسبات…
چارلز گشکه ، بنیانگذار Adobe ، در 81 سالگی درگذشت
آخر هفته غم انگیزی برای صنعت فناوری است. ادوبی تأیید کرده است که دکتر چارلز "چاک" گشکه (Dr. Charles "Chuck" Geschke)، یکی از بنیانگذاران این شرکت در 16 آوریل در سن 81 سالگی به دلایل ذکر نشده درگذشته است. وی و دکتر جان وارنوک پس از ترک…
گذری بر زندگی پروفسور «توفیق موسیوند»، مخترع قلب مصنوعی چوپانی که عمل قلب میکند
معمولا در داستانهای پندآموز اینطور است كه پسر بچه ساده روستایی برای دستیابی به آرزوهای بزرگ به شهر میآید و با تلاش و پشتکار به هدفش میرسد. از آنجایی که هر داستانی ریشه در واقعیت دارد، پروفسور «توفیق موسیوند» نشانهای از واقعی بودن این…
خاطرات دنیای فناوری
رویای دالی دره
سوار بر مترو هستم، کنار در مترو کرج به تهران ایستاده ام و بیرون را نظاره می کنم. آدم ها با چهره های عبوس و گره…
زندگی الکترونیکی – قسمت اول
اولین بار وقتی رقص دو عد لامپِ ریزِ قرمز و سبز را از پشت شیشه مغازه ای در مراغه دیدم، حدود 40 سال می گذرد و هماندم…
روابط اجتماعی
ماجرای عکسی که این روزها در اینترنت داغ شده؛ آندرس آراتو کیست؟
اگر اهل فضای مجازی هستید حتما این روزها تصویر این مرد را زیاد دیده اید. شخصی که تصویرش به یک میم اینترنتی تبدیل شده…
علمی
مومیایی فرعون پس از 3000 سال به صورت دیجیتالی باز می شود
مقبره آمنهوتپ اول از قرن یازدهم قبل از میلاد دست نخورده باقی مانده است. دانشمندان تقریباً تمام مومیاییهایی را که…