دولت ژاپن خواستار توقف بازتولید آثار Ghibli توسط OpenAI شد

آبان 13، 1404 - 15:00
 0  0
دولت ژاپن خواستار توقف بازتولید آثار Ghibli توسط OpenAI شد

دولت ژاپن خواستار توقف بازتولید آثار Ghibli توسط OpenAI در آموزش مدل Sora 2 شد.

به گزارش تک‌ناک، انجمن توزیع محتوای خارجی ژاپن (CODA) با انتشار بیانیه‌ای رسمی از شرکت OepnAI خواسته است تا به سرعت استفاده از آثار هنرمندان و شرکت‌های ژاپنی را برای آموزش مدل ویدیوساز Sora 2 متوقف کند. این درخواست پس از آن مطرح شد که انبوهی از ویدیوهای تولیدشده توسط Sora 2، شخصیت‌ها و سبک‌های هنری متعلق به استودیوهایی مانند: Studio Ghibli، Bandai Namco و Square Enix را بازآفرینی کردند.

این انجمن که نهادی ضد‌دزدی و مدافع حقوق مالکیت فکری در ژاپن است، در نامه‌ای که هفته گذشته منتشر شد، تأکید کرده است: «عمل بازتولید آثار دارای حق‌کپی در روند یادگیری ماشینی می‌تواند مصداق نقض قانون کپی‌رایت باشد.» به گفته CODA، مدل Sora 2 در فرایند آموزش خود از آثار دارای حق‌کپی استفاده و سپس محتوایی تولید کرده است که شباهت مستقیم با آثار اصلی دارد.

راه‌اندازی مدل Sora 2 در تاریخ ۳۰ سپتامبر باعث افزایش گسترده تولید محتوای مبتنی بر سبک و شخصیت‌های ژاپنی شد و همین موضوع واکنش دولت ژاپن را برانگیخت. دولت این کشور از OepnAI خواست تا به سرعت بازتولید و تقلید از آثار هنری ژاپنی را متوقف کند. این اتفاق در حالی رخ داده که پیش‌تر نیز، در زمان معرفی GPT-4o در ماه مارس، بسیاری از کاربران، تصاویر تولیدشده توسط آن را به سبک Ghibli دانسته بودند. حتی تصویر پروفایل فعلی سم آلتمن در شبکه X نیز پرتره‌ای است که شباهت زیادی به آثار استودیو Ghibli دارد.

سم آلتمن، مدیرعامل OepnAI، ماه گذشته اعلام کرده بود که سیاست انصراف (opt-out) برای صاحبان آثار در Sora تغییر خواهد کرد. بر اساس این سیاست، صاحبان حقوق معنوی می‌توانند در صورت تمایل، درخواست دهند که آثار آنها از داده‌های آموزشی حذف شود. اما CODA می‌گوید که چنین رویکردی از اساس مغایر با قوانین ژاپن است. این انجمن در بیانیه خود تصریح کرده است: «در نظام حقوقی ژاپن برای استفاده از هر اثر دارای حق‌کپی باید قبل از بهره‌برداری، مجوز رسمی دریافت شود و هیچ قانونی وجود ندارد که اجازه دهد فرد یا شرکت پس از اعتراض متأخر، از مسئولیت نقض حق‌کپی معاف شود.»

در ادامه این بیانیه، CODA از OepnAI خواسته است تا «به شکایات اعضای انجمن با صداقت پاسخ دهد» و هرگونه استفاده از آثار دارای حق‌کپی ژاپنی را چه در مرحله آموزش مدل‌های هوش مصنوعی و چه در خروجی‌های تولیدی، بدون مجوز رسمی صاحبان آثار متوقف کند.

دولت ژاپن به دنبال توقف بازتولید آثار Ghibli توسط OpenAI

به گفته ناظران، این پرونده برای توقف بازتولید آثار Ghibli توسط OpenAI می‌تواند آغازگر فصل تازه‌ای از چالش‌های حقوقی در حوزه هوش مصنوعی باشد. چرا که بسیاری از کشورها هنوز چارچوب‌های مشخصی برای آموزش مدل‌های هوش مصنوعی با استفاده از آثار دارای حق‌کپی تدوین نکرده‌اند. در صورت ادامه روند فعلی، احتمال دارد که دولت ژاپن به‌طور رسمی اقدام قانونی علیه OepnAI را در دستور کار خود قرار دهد.

نوشته دولت ژاپن خواستار توقف بازتولید آثار Ghibli توسط OpenAI شد اولین بار در Technoc. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

Like Like 0
Dislike Dislike 0
Love Love 0
Funny Funny 0
Angry Angry 0
Sad Sad 0
Wow Wow 0