بزرگترین ارائه دهندگان رایانش ابری جهان قول داده اند که “IT سبز” را دنبال کنند و تحقیقات جدید IDC نشان می دهد که یک فرصت بزرگ برای جلوگیری از انتشار دی اکسیدکربن از طریق استفاده از رایانش ابری وجود دارد. با این حال ، تاثیری که رایانش ابری می تواند بر میزان انتشار کلی داشته باشد ، تا حد زیادی به چگونگی ساخت مراکز داده طی چند سال آینده بستگی دارد.
IDC می گوید ، بین سال های ۲۰۲۱ و ۲۰۲۴ ، حرکت به سمت رایانش ابری باید حداقل از ۶۲۹ میلیون تن دی اکسید کربن (CO2) جلوگیری کند. اگر تمام مراکز داده در سال ۲۰۲۴ برای پایداری طراحی شده باشند ، می توان از انتشار ۱.۶ میلیارد تن گاز دی اکسید کربن جلوگیری کرد.
IDC انتظار دارد حدود ۶۰ درصد از مراکز داده تا سال ۲۰۲۴ اقدامات پایدار “هوشمندانه” را اتخاذ کنند ، که بیش از ۱ میلیارد تن انتشار این گاز کاهش یابد.
این طرح بر اساس داده های IDC در توزیع سرور و همچنین استفاده از نرم افزارهای ابری و داخلی است. IDC همچنین از اطلاعات شخص ثالث در مورد مصرف برق مرکز داده ، انتشار CO2 در هر کیلووات ساعت و مقایسه انتشار مرکز داده های ابری و غیر ابر استفاده کرده است.
با توجه به کارایی حاصل از تجمیع منابع، محاسبات ابری می توانند از انتشار CO2 جلوگیری کنند. مرکز داده در مقیاس بزرگ ، در مقایسه با مرکز داده گسسته سازمانی ، می توانند با کارایی بیشتری مدیریت توان ، خنک کننده ، سرورهای با بهره وری مناسب و بهینه سازی سرورها و افزایش میزان استفاده از سرور را داشته باشند. در صورت انتقال بار به مکانهایی که استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر را بهینه می کنند ، میزان انتشار می تواند حتی بیشتر کاهش یابد.
اغلب شرکتهای بزرگ متعهد شدهاند تا سهم خود را برای کاهش انتشار کربن انجام دهند. در اوایل سال جاری، شرکت IBM برنامه خود را برای دستیابی به انتشار کربن دیاکسید کربن تا سال ۲۰۳۰ انجام داد. مایکروسافت همچنین گزارش دادهاست که انتشار خالص کربن از آن و زنجیره تامین آن تا سال ۲۰۳۰ منفی خواهد بود. فیس بوک میگوید که تا سال ۲۰۳۰، میزان انتشار CO۲ به صفر خواهد رسید. آمازون میگوید که تا سال ۲۰۴۰ به میزان خالص کربن صفر خواهد رسید. گوگل از سال ۲۰۰۷ عاری از کربن بودهاست و قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ کل کربن تجاری خود را به صفر برساند. در همین حال، اپل و زنجیره تامین آن تا سال ۲۰۳۰، تولید دی اکسیدکربنی نخواهند داشت.