به گزارش تماس نیوز، بررسی های آماری گزارش های منتشر شده سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نشان می دهد که تلفن ثابت در یک سال گذشته وضعیت خوبی را سپری نکرده است.
چراکه مطابق گزارش های رسمی رگولاتوری، در پایان سه ماهه سوم پارسال از مجموع ۳۷ میلیون ۴۱۳ هزار و ۷۰۲ خط ثابت نصب شده توسط شرکت مخابرات ایران، ۳۰ میلیون و ۱۵۵ هزار و ۲۸۷ خط یا ۸۰.۶ درصد آنها دایر بوده است. به عبارتی در پایان آذر ماه سال ۹۷ ضریب نفوذ تلفن ثابت مخابرات در کشور ۳۶.۷۴ درصد بوده است.
این درحالیست که در پایان آذرماه امسال از مجموع ۳۷ میلیون و ۳۲۸ هزار و ۴۶۳ خط واگذار شده، ۲۸ میلیون و ۶۲۰ هزار و ۲۶۵ خط یا ۷۶.۷ درصد آنها دایر بوده که ضریب نفوذ ۳۴.۴۵ درصدی تلفن ثابت شرکت مخابرات در کشور را نشان می دهد.
مقایسه این دو آمار مشخص می کند که اگرچه تعداد خطوط نصب شده امسال نسبت به پارسال چیزی حدود ۸۵ هزار خط کاهش پیدا کرده که این افت در خطوط ثابت دایری نشان از افت ۱.۵ میلیون خطی دارد.
کاهش این تعدادخط دایری تلفن ثابت شرکت مخابرات در طول یک سال درحالیست که شرکت های FCP، SrvCo و همچنین اپراتورهای روستایی کوه نور و های وب نیز از آنچنان موفقیتی در حوزه تلفن ثابت برخوردار نبوده اند. چراکه در طول این یک سال گذشته خطوط واگذاری آنها تنها ۴۹۹۴ زیاد شده است. البته تعداد خطوط دایری این شرکت ها وقعیت کمی بهتر داشته است. آنها در طول یک سال گذشته ۸۱۴۳ خط دایر شده خود را افزایش داده اند.
عدم موفقیت شرکت مخابرات ایران در توسعه خطوط ثابت در یک سال گذشته درحالیست که چندی پیش سیدمجید صدری مدیرعامل شرکت مخابرات ایران از رشد ۲۹ درصدی درآمدهای این شرکت در پایان آذرماه سال ۱۳۹۸ خبر داده بود.
آذری جهرمی وزیر ارتباطات نیز در مراسمی با اشاره به انجام ۱۴۵ هزار تست مردمی همزمان با رونمایی از سایت نت سنج پلاس گفت: بر اساس گزارشات دریافتی از طریق سامانه نت سنج سرعت اینترنت ثابت در کشور ۸.۵ مگابیت بر ثانیه را نشان میدهد و این اصلاً رقم خوبی نیست و نیازمند است با سرمایهگذاری در این حوزه وضعیت اینترنت ثابت را بهسرعت توسعه دهیم.
وی همچنین افزود: نت سنج پلاس نشان میدهد که متوسط سرعت اینترنت همراه در کشور ۲۴ مگابیت بر ثانیه است که تا حدودی قابل قبول است.
تعداد اشتراک تلفن ثابت در پایان سه ماه سوم سال ۱۳۹۷