ساخت واکسن کرونا توسط دانشگاه آکسفورد
کارآزمایی های مربوط به 1077 نفر نشان داد که تزریق این واکسن در بدن افراد منجر به ساخت آنتی بادی ها و گلبول های سفید شده که می توانند با بیماری کروناویروس مبارزه کنند.
به گزارش تماس نیوز و به نقل از بی بی سی ، واکسن ساخته شده توسط دانشگاه آکسفورد بی خطر است و سیستم ایمنی بدن را آموزش می دهد.
کارآزمایی های مربوط به 1077 نفر نشان داد که تزریق این واکسن در بدن افراد منجر به ساخت آنتی بادی ها و گلبول های سفید شده که می توانند با بیماری کروناویروس مبارزه کنند.
این یافته ها بسیار امیدوار کننده هستند ، اما هنوز خیلی زود است بدانیم که آیا این کار برای محافظت کافی است یا آزمایشهای انجام شود.
انگلیس قبلاً 100 میلیون دوز از این واکسن را سفارش داده است.
واکسن چطور کار میکند؟
این واکسن به نام ChAdOx۱ nCoV ۱۹ با سرعتی بیسابقه در حال توسعه است. این بیماری از یک ویروس مهندسی ژنتیک ساخته شدهاست که باعث سرماخوردگی معمولی در شامپانزهها میشود. این روش به شدت اصلاح شدهاست، بنابراین نمیتواند باعث عفونت در مردم شود و همچنین باعث شود که بیشتر شبیه به coronavirus باشد.
دانشمندان این کار را با انتقال دستورالعملهای ژنتیکی برای “پروتئین سیخ” coronavirus انجام دادند – ابزار حیاتی که برای حمله به سلولهای خود استفاده میکند – به واکسن که آنها در حال توسعه بودند.
این به این معنی است که واکسن شبیه the است و سیستم ایمنی میتواند یاد بگیرد چگونه به آن حمله کند.
antibodies و سلولهای T چه هستند؟
بیشترین تمرکز روی تولید واکسن Coronavirus در مورد آنتیبادی بودهاست، اما اینها تنها بخشی از سیستم دفاعی ما هستند. Antibodies پروتئینهای کوچکی هستند که از سیستم ایمنی ساخته شدهاند که به سطح ویروسها چسبیدهاند.
آنتی بادی های خنثی کننده می توانند coronavirus را غیرفعال کنند.
سطح سلولهای T ، چهارده روز پس از واکسیناسیون به اوج خود رسید و سطح آنتی بادی بعد از 28 روز به اوج خود رسید. این مطالعه به اندازه کافی طولانی درنظر گرفته نشده است تا بفهمیم که ایمنی دراز مدت آن اثبات شود.
تقریبا همه واکسنهای موثر هر دو آنتیبادی و پاسخ سلول T را القا میکنند.
آیا واکسن امن است؟
بله، اما عوارض جانبی هم دارد. با این حال، هیچ عارضه جانبی خطرناکی از پذیرفتن این واکسن وجود ندارد و ۷۰ درصد از مردم در این آزمایش، تب یا سردر داشته اند. محققان می گویند این امر با پاراستامول قابل مدیریت است.
پروفسور سارا گیلبرت، از دانشگاه آکسفورد میگوید: ” هنوز کارهای زیادی باید انجام شود تا بتوانیم تایید کنیم که آیا واکسن ، به مدیریت بیماری همهگیر COVID۱۹ کمک خواهد کرد یا خیر، اما نتایج اولیه آن بسیار امیدوارکننده هستند.”