نقشه “فشار اینترنت” جهانی نشان می دهد که چگونه قرنطینه ناشی از coronavirus زیرساخت های پهنای باند را تحت تاثیر قرار می دهد ، زیرا مردم در سراسر جهان به استفاده از تماشای آنلاین فیلمهای HD و بازی های آنلاین روی می آورند.
محققان استرالیایی نقشه ای تحت عنوان “فشار جهانی اینترنت” را منتشرکرده اند که نشان می دهد چگونه COVID-19 به دلیل استفاده مردم از اینترنت به آن فشار می آورد.
این نرم افزارکه توسط شرکت داده KASPR Datahaus تهیه شده است ، روزانه میلیاردها فعالیت اینترنتی و اندازه گیری کیفیت را جمع آوری و پردازش می کند.
KASPR Datahaus می گوید ، هرگونه فعالیت پهنای باند ، مانند پخش ویدیوی HD و بازی های آنلاین با کیفیت گرافیکی بالا ، می تواند به تراکم این فشار دامن بزند.
پروفسور پل راشکی ، اقتصاددان دانشگاه موناش در ملبورن و بنیانگذار KASPR Datahaus گفت: “هر چه افراد بیشتر قرنطینه می شوند به همان اندازه اشتهای افراد آنلاین استفاده از اینترنت افزوده می شود.”
این تیم چگونگی عملکرد اینترنت هر کشور را در بین تشدید سریع سرگرمی های خانگی ، از جمله فیلم های بازی و پخش آنلاین فیلم ، و همچنین کنفرانس های ویدئویی و سایر ارتباطات آنلاین بررسی کردند.
آنها تغییراتی را در حالی که بسیاری از کشورها از جمله فرانسه ، اسپانیا و ایتالیا واردقرنطینه های تحمیلی دولت شدنددر کاهش سرعت اینترنت مشاهده کردند که بین ۱۲ تا ۱۳ مارس پدید آمده است.
این نقشه – که به طور عمومی در دسترس است و به کاربران امکان می دهد داده های مربوط به کشورها را بارگیری کنند – نشان می دهد که فشار بر روی شبکه های اینترنتی به ویژه در ایتالیا ، اسپانیا ، سوئد و در صدر آنها ایران و مالزی احساس می شود.
بر طبق این گزارش بسیاری از شرکتهای ارائه دهنده خدمات تحت وب و حتی دولتها برای مدیریت مصرف بی سابقه اینترنت در جهان مجبور به اعمال برخی محدودیتها یا کاهش کیفیت خدمات ارائه شده گردیدهاند.
همچنین در میان استانهای مختلف ایران و بر اساس آمار روز ۲۴ مارس، بیشترین میزان افزایش فشار مصرف اینترنت مربوط به استان ایلام است و بعد از این استان، استانهای چهارمحال و بختیاری، اصفهان، قم، خراسان شمال، کهکیلویه و بویراحمد، قزوین، لرستان، کردستان، فارس، اردبیل، گلستان، کرمانشاه، مرکزی، یزد، زنجان، بوشهر، سمنان، هرمزگان، همدان، خراسان رضوی و خوزستان رتبههای بعدی را کسب کردهاند. کمترین میزان افزایش فشار مصرف اینترنت هم مربوط به استانهای تهران، آذربایجان غربی، سیستان و بلوچستان، آذربایجان شرقی، خراسان جنوبی، مازندران و گیلان و در نهایت کرمان است که کمترین میزان افزایش مصرف اینترنت را بعد از شیوع ویروس کرونا به خود اختصاص داده است.