فناوری بانداژ هوشمند برای بهبود زخم

by ناصر. ش
۰ comment

یک موسسه بهداشتی بیماران با زخم باز ، مانند زخم های بستر یا زخم دست و پا ، باید مرتباً بررسی شوند تا ببینند که چقدر بهبود می یابد. این عمل می تواند به سفرهای منظم به مطب پزشک نیاز داشته باشد. اما  ، اما به لطف یک باند هوشمند جدید که توسط IEEE Ravinder Dahiya و سایر محققان در دانشگاه گلاسگو ایجاد شده است بیماران ممکن است مجبور نباشند که به تعداد بیشتری از این ویزیت ها مراجعه کنند

چسب قابل انعطاف ۳ سانتی متر در ۶ سانتی متر است و می توان برای اعمال فشار برای بهبود زخم از آن استفاده کرد. این اولین باند است که از حسگرهایی استفاده می کند که همزمان میزان فشار وارد شده بر روی پوست و درجه حرارت بیمار را اندازه گیری می کنند ، که می تواند روند بهبودی را تحت تأثیر قرار دهد. قرائت حاصل از پانسمان را می توان از طریق یک برنامه تلفن هوشمند که محققان توسعه داده اند ، به یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی ارسال کرد.

نظارت بر ترمیم زخم تنها کاربرد بالقوه این فناوری نیست. Dahiya می گوید می توان از این بانداژ برای نظارت بر تنفس و حتی تشخیص علائم COVID-19 نیز استفاده کرد.

تکنیک های مختلفی برای تسریع روند بهبودی زخم ها استفاده می شود ، از جمله استفاده از جایگزین های پوستی (برای زخم های قابل ترمیم) و همچنین وسایل الکتروشیمیایی با پانسمان های مبتنی بر مواد پیزوالکتریک و درمان فشار منفی ، که باعث افزایش جریان خون در عین حال مرطوب نگه داشتن زخم می شوند.

banner

Dahiya می گوید: “یک باند فشاری که دقیقاً فشار مناسب را وارد می کند نیز می تواند باعث تسریع در بهبود شود.” اما فهمیدن فشار صحیح و نحوه کنترل دمای بدن یک چالش بود. مطالعات نشان می دهد که بهبود زخم در دمای بدن بین ۳۶ درجه و ۳۸ درجه سانتیگراد بهتر است.

بانداژ شفاف و چسبنده تیم از دو نوع سنسور و برچسب ارتباط  (NFC) بدون باتری استفاده می کند. یک سنسور دمای بیمار را کنترل می کند در حالی که حسگر دیگر میزان فشار وارد شده بر روی پوست را بررسی می کند. برای ساخت سنسور فشار از پلی دی متیل سیلوکسان شفاف استفاده شد. PDMS به دلیل قابلیت انعطاف پذیری ، پرکاربردترین پلیمر آلی پایه سیلیکون است. برچسب NFC داده ها را از حسگرها به صورت بی سیم به برنامه تلفن هوشمند منتقل می کند.

محققان دریافتند سنسور فشار می تواند میزان مناسب فشار را برای باند فشاری تعیین کند و سنسور دما می تواند تشخیص دهد که بیمار تب را افزایش می دهد و بنابراین ممکن است دچار عفونت شود.

Dahiya می گوید از این بانداژ هوشمند می توان برای بررسی عملکرد ریه افراد مبتلا به بیماری های تنفسی مانند آسم و همچنین افرادی که در دستگاه های تهویه استفاده می کنند نیز استفاده کرد. وقتی پچ روی سینه بیمار قرار می گیرد ، حسگر فشار آن می تواند تنفس نامنظم را تشخیص دهد. وی نظریه خود را با استفاده از یک مانکن روی دستگاه ونتیلاتور آزمایش کرده است.

وی گفت ، از این وصله حتی می توان برای تشخیص موارد ویروس کرونا استفاده کرد ، زیرا دو علامت عمده COVID-19 مشکل تنفس و تب هستند. این برنامه هوشمند می تواند بلافاصله به یک ارائه دهنده خدمات درمانی اطلاع دهد ، آزمایش را تسریع کرده و احتمالاً بیمار را از آلوده کردن دیگران متوقف کند.

باند در آزمایشگاه آزمایش شده و سطح آمادگی آن (TRL) حدود ۵ است. سیستم TRL ، که می تواند برای ارزیابی بلوغ یک فناوری استفاده شود ، دارای سطوحی است که تاسطح ۹ افزایش می یابد. درجه بندی ۵ به این معنی است که این فناوری خارج از آزمایشگاه قابل استفاده است.

Dahiya می گوید: “بانداژ هوشمند را می تواند تقریباً هر کسی ، مخصوصاً کارگران خط مقدم ، از آن استفاده کند.” “آنها افرادی هستند که بیشتر به آن احتیاج دارند.”

You may also like

Leave a Comment

گروه خبری تماس نیوز ابتدا با نام فراسوی فناوری از سال ۱۳۹۶ کارش را در زمینه اخبار و رویدادهای علمی و فناوری آغاز نمود. با گذشت زمان و تغییر رویکرد این گروه به خبرهای روز ایران و جهان در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، نام آن نیز به تماس نیوز تغییر کرد. این پایگاه خبری دارای مجوز شماره ۸۷۳۳۲ از هیئت نظارت بر مطبوعات است. تماس نیوز رسانه ای مستقل بوده و به هیچ نهاد یا سازمان دولتی و یا خصوصی وابسته نیست.
Phone: +98-921-282-1866
Email: info[at]tamasnews.ir
Web: tamasnews.ir

دریافت اپلیکیشن تماس نیوز از کافه بازار

آخرین خبرهای داخلی

نشان ها

logo-samandehi