چگونه قدرت سرایت کرونا را کاهش دهیم؟ غول‌های اینترنتی وارد عمل شدند

by ناصر. ش
۰ اظهار نظر
کرونا
ویروس کرونا در چین که شیوع آن اولین بار در ۵ ژانویه توسط مقامات این کشور گزارش شد، تاکنون دست‌کم ۲۰۴۰۰ نفر را در این کشور آلوده کرده و از این تعداد جان دست‌کم ۴۲۵ نفر را گرفته است.

در خارج از مرزهای چین نیز اولین مرگ در فیلیپین و دومین مرگ در هنگ کنگ گزارش شده است. قربانی این ویروس در فیلیپین مردی ۴۴ ساله و ساکن شهر ووهان چین بوده است. در هنگ کنگ نیز یکی از ساکنان ۳۹ سالۀ این شهر که پیش از این سفری به ووهان داشته، درگذشته است.

یکماه پس از آغاز همه‌گیری این بیماری، با تلاش دانشمندان در سراسر جهان اطلاعات قابل توجهی دربارۀ این ویروس جمع‌آوری شده است. در کنار پژوهشگران، دولت‎ها و سازمان‌های بین‌المللی متعددی به مبارزه با شیوع آن پرداخته‌اند.

همکاری غول‌های اینترنتی و سازمان جهانی بهداشت برای مبارزه با گسترش کرونا

سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که با غول‌های اینترنتی جهان وارد همکاری شده است تا با اطلاعات نادرستی که دربارۀ گسترش ویروس کرونا در شبکه‌های مجازی منتشر می‌شود، مبارزه کند. بر این اساس شرکتهایی همچون گوگل موافقت کرده‌اند اخبار و اطلاعات این سازمان را در صدر نتایج جستجوی خود قرار دهند تا به این ترتیب افرادی که در حال جستجو برای یافتن اطلاعاتی دربارۀ ویروس کرونا هستند، در سریع‌ترین زمان به اطلاعات درست و معتبر دست یابند.

بنا بر اعلام سازمان جهانی بهداشت توییتر، فیسبوک، تنسنت و تیک‌توک نیز موافقت کرده‌اند در این پروژه همکاری داشته باشند و تدابیری را برای محدود کردن گسترش تبلیغات و اطلاعات نادرست به اجرا بگذارند.

آخرین یافته‌های دانشمندان؛ ویروس کرونا چگونه منتقل می‌شود؟

ویروس کرونا قابل انتقال از انسانی به انسان دیگر است.

این ویروس علائمی شبیه به یک آنفولانزای متوسط دارد؛ مانند تب، سرفه و مشکلات تنفسی. مبتلایانی که پیش از این دچار بیماری‌های مزمنی از جمله فشار خون بالا، دیابت یا بیماری‌های قلبی عروقی بوده‌اند، احتمالا علائم شدیدتری از این بیماری را نشان می‌دهند.

وزارت بهداشت فرانسه در بیانیه‌ای که با موضوع این بیماری منتشر کرد، می‌نویسد: «این نوع از ویروس کرونا شبیه دیگر انواع این ویروس است که معمولا در پی تماس نزدیک افراد، از انسانی به انسان دیگر منتقل می‌شود؛ از جمله با پخش شدن ذرات ویروس در پی عطسه و سرفۀ فرد بیمار یا پس از لمس سطوحی که به تازگی به ترشحاتی حاوی این ویروس آلوده شده‌اند.»

مقایسۀ کرونا با سارس؛ شدت واگیردار بودن آن چقدر است؟

شدت واگیردار بودن این ویروس به اندازۀ ویروس سارس است. بر اساس مطالعاتی که از سوی چینی‌ها انجام شد، هر بیمار مبتلا به کرونا می‌تواند بطور متوسط ۲.۲ نفر را آلوده کند. مبتلایان به سارس نیز می‌توانستند هرکدام به تنهایی بطور متوسط ۳ نفر را آلوده کنند.

شدت واگیردار بودن آن از آنفولانزای زمستانی (که ویروس آن بطور متوسط ۱.۳ نفر را آلوده می‌کند) بیشتر و از سرخک (که هر فرد آلوده می‌تواند بیش از ۱۲ نفر را آلوده کند) کمتر است.

منشاء آلودگی انسان به ویروس کرونا چیست؟

به گفتۀ مقامات چین اولین و بیشترین بیماران آلوده به این ویروس در بازار شهر ووهان چین دیده شده‌اند. با این وجود بنا بر اعلام انستیتو پاستور فرانسه، برخلاف آنچه در شبکه‌های اجتماعی بسیار بر آن متمرکز شده، اگرچه این نوع از ویروس بسیار به ویروسی که در خفاش دیده شده نزدیک است، اما هنوز موضوع انتقال این بیماری از خفاش به انسان ثابت نشده است.

دورۀ ابتلا به این بیماری، چگونگی پیشگیری یا درمان؟

سازمان جهانی بهداشت تخمین می‌زند که از زمان آلوده شدن بدن به این ویروس تا ظاهر شدن اولین علائم بیماری، بطور متوسط بین ۲ تا ۱۰ روز طول می‌کشد؛ اگرچه برخی مراکز علمی از جمله انستیتو پاستور فرانسه این دوره را تا ۱۴ روز افزایش داده‌اند.

اما این بیماری از چه زمانی مسری خواهد شد؟ دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند پاسخی برای این پرسش پیدا کنند.

مقامات چینی ادعا کرده‌اند که مانند آنفولانزا، ویروس کرونا حتی قبل از بروز علائم بیماری نیز قابل انتقال است؛ چیزی که در سارس دیده نمی‌شد.

این ادعا هنوز ثابت نشده است؛ اما اگر واقعیت داشته باشد و بیماری حتی قبل از بروز علائم آن به اطرافیان سرایت کند، آنگاه شناسایی مبتلایان به آن دشوارتر و شیوع ویروس گسترده‌تر خواهد شد.

هنوز هیچ واکسن یا دارویی برای مقابله با این ویروس پیدا نشده است و آزمایشگاه‌های بسیاری در سراسر جهان مشغول مطالعۀ راههای مختلف برای رسیدن به روشی برای درمان این بیماری هستند.

درصد مرگ و میر ناشی از آلودگی به کرونا

در حال حاضر نمی‌توان نرخ دقیقی را برای تعیین درصد مرگ در پی ابتلا به این ویروس مشخص کرد زیرا هنوز مشخص نیست که در واقع چند نفر در سراسر جهان به این ویروس آلوده شده‌اند. با این وجود گمان می‌رود که نرخ مرگ و میر بین ۲ تا ۳ درصد در نوسان باشد.

مایکل رایان، مدیر برنامه‌های اضطراری سازمان بهداشت جهانی می‌گوید: «تا کنون دو درصد از کل تعداد مبتلایان به این بیماری جان باخته‌اند که این میزان مرگ و میر بیش از نرخ مرگ و میر آنفولانزای فصلی است.»

بیشترین گروهی که به این ویروس آلوده شده‌اند چه ویژگی‌هایی داشته‌اند؟

بررسی داده‌های مربوط به ۹۹ نفر از اولین مبتلایان به این بیماری در چین نشان داد که میانگین سنی بیماران ۵۵ سال بوده است، دو سوم آنها مرد بوده‌اند و نیمی از آنها نیز دچار بیماری‌های مزمنی از جمله مشکلات قلبی عروقی یا دیابت بوده‌اند.

با این وجود در میان مبتلایان به این بیماری، کودکان نیز دیده می‌شوند بنابراین یافته‌های پزشکان در این موضوع هنوز کامل نیست. همچنین هنوز مشخص نیست که چرا حال برخی از بیماران در هفتمین روز بیماری بدتر می‌شود.

مطالبی که شاید دوست داشته باشید

پیام بگذارید

گروه خبری تماس نیوز ابتدا با نام فراسوی فناوری از سال ۱۳۹۶ کارش را در زمینه اخبار و رویدادهای علمی و فناوری آغاز نمود. با گذشت زمان و تغییر رویکرد این گروه به خبرهای روز ایران و جهان در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، نام آن نیز به تماس نیوز تغییر کرد. این پایگاه خبری دارای مجوز شماره ۸۷۳۳۲ از هیئت نظارت بر مطبوعات است. تماس نیوز رسانه ای مستقل بوده و به هیچ نهاد یا سازمان دولتی و یا خصوصی وابسته نیست.
Phone: +98-921-282-1866
Email: info[at]tamasnews.ir
Web: tamasnews.ir

دریافت اپلیکیشن تماس نیوز از کافه بازار

آخرین خبرهای داخلی

نشان ها

logo-samandehi