یه گزارش تماس نیوز و به نقل از مدیوم، اخترشناسان، طی چندین سال، انفجارهای وسیعی از انرژی را مشاهده کرده اند ، اما هیچ چیزی با انفجاری که اخیراً توسط دانشمندان در مرکز بین المللی تحقیقات نجوم رادیویی مشاهده شده است ، قابل مقایسه نیست. این انفجار که حدود ۳۹۰ میلیون سال نوری از آن فاصله دارد ، بزرگترین اثر ثبت شده در جهان است. به نظر می رسد مرکز حادثه، فوران یک سیاه چاله فوق العاده است ، اما این تیم هنوز هم از عضمت و بزرگی آن در تعجبند.
این انفجار از خوشه کهکشان Ophiuchus رخ داده است. مانند اکثر کهکشانهای بزرگ (از جمله خود ما) ، انفجار دارای یک سیاه چاله فوق العاده در مرکز آن است. اخترشناسان در گذشته شاهد انفجار انرژی از سیاهچاله ها بوده اند ، که بعضی از آنها حتی در بین میلیون ها سال نوری نیز به طرز حیرت انگیزی قدرتمند بودند. با این حال ، این فقط رکورد دار قبلی نیست. انفجار اوفیوچوس پنج برابر بیشتر از انفجار قدرتمند قبلی بود. بنابراین ، ما خوشبختیم که این انفجار در یک کهکشان با خیال راحت در آن طرف جهان اتفاق افتاده است.
به گفته این تیم ، این انفجار به حدی قدرتمند بود که سوراخی در پلاسمای اطراف سیاهچاله ایجاد کرد که بزرگی آن ۱۵ برابر کهکشان راه شیری است و عظمت و فرابزرگی آن را نشان می دهد. انرژی پرتوی ایکسی که از شکاف آن منتشر شده است به اندازه ای شدید بوده است که می توانستیم آن را از کره زمین مشاهده کنیم. محققان از چهار تلسکوپ برای مشاهده این سیگنالها استفاده کردند ، از جمله رصدخانه اشعه X Chandra ناسا و رصدخانه فضایی اشعه ESA’s XMM-Newton X-ray
افزون بر آن، این انفجار در طی صدها میلیون سال به کندی رخ داد. ردیابی سیگنال اشعه X از سمت خوشه کهکشانی Ophiuchusبوده است. جانستون گفت: ” این مسئله کمی شبیه باستانشناسی است. ما تونایی این را داریم که توسط تلسکوپهای رادیویی، به فرکانس پایین دقیق تر شویم و طغیانهای بیشتری اینچنینی پیدا کنیم.”
در ابتدا ، این تیم این ایده را که سیگنال اشعه ایکس ناشی از یک طغیان پرانرژی است ، رد کرد ،هنوز مشخص نیست چه چیزی باعث شده سیاه چاله اینقدر انرژی فوق عظیم را منتشر کند ، آنها اکنون با استفاده از آنتن های بیشتر ، مشاهده های زیادی درباره منشاء انفجار انجام می دهند ، که حساسیت خوانش ها را حداقل ده برابر افزایش می دهد.