همه گیر COVID-19 باعث شده بسیاری از شرکت های فناوری اطلاعات در سراسر جهان دفاتر خود را تعطیل کنند , میلیون ها کارمند از خانه کار کنند. این موقعیت فرصتی را برای شرکت ها فراهم کرده است تا کار از راه دور را تجربه کنند.
شرکتهایی که از مدل کار از راه دور استقبال کرده اند ، احتمالاً حتی پس از پایان همه گیری نیز به این کار ادامه می دهند. به عنوان مثال ، یکی از بزرگترین شرکتهای فناوری اطلاعات هند ، Tata Consultancy Services ، اعلام کرد که قصد دارد مدل کار 20 ساله خود را کنار بگذارد و به حالت جدید کار بپردازد. مطابق مقاله Business Insider India ، تاتا پیش بینی می کند 75 درصد از 450،000 کارمند خود در خانه کار کنند ، در حالی که متوسط این عدد در صنعت 20 درصد است.
با این حال اکثر شرکتهای کوچک و متوسط با فناوری پیشرفته و کارمندان آنها آماده تغییر نبودند و درک درستی از الزامات کار از راه دور یا مزایا و محدودیت های آن نداشتند.
برای درک بهتر نقاط قوت و ضعف چنین مدلی ، ما از ماه جولای تا اکتبر مطالعه ای را با 90 متخصص IT که از راه دور کار می کردند انجام دادیم. در این تحقیق ، 32 توسعه دهنده ، 27 سرپرست تیم و 31 مدیر پروژه را مورد مطالعه قرار دادیم. روند جمع آوری اطلاعات ما شامل مصاحبه و گفتگو از طریق کنفرانس ویدیویی و تماس تلفنی بود. این تحقیقات شامل شرکتهایی هست که 90 کارفرمای حرفه ای آن راه حل های نرم افزاری برای انواع صنایع از جمله بیمه ، بانک ، تولید ، رباتیک ، زنجیره تأمین ، تدارکات و مراقبت های بهداشتی ارائه می دهند.
سوالات مربوط به عوامل و ویژگی های محرک یک پروژه نرم افزاری شامل هزینه های پروژه ، کار با منابع IT محدود و مدت زمان پروژه و همچنین انواع مختلف پروژه ها مانند نرم افزار کاربردی ، سخت افزار ، نرم افزار تعبیه شده ، رباتیک و اینترنت اشیا بود.
از پاسخ دهندگان در مورد مدیریت اطلاعات و تهدیدهای امنیتی شبکه مانند کار با یک برنامه انعطاف پذیر تأیید و اعتبارسنجی محصولات ؛ مدیریت دسته های مختلف پروژه ها ، مانند چالش محور و دستورالعمل محور. به روزرسانی مجموعه مهارت های آنها. و فضای کاری فیزیکی سوال شد.
پاسخ دهندگان گفتند که با کار در خانه می توانند هزینه های پروژه را بهتر کنترل کنند. آنها می توانند پروژه های نرم افزاری را به موقع به اتمام برسانند و در نتیجه مدت زمان پروژه ها را کاهش دهند. همچنین آنها توانستند کار خود را با منابع IT محدود و با نیاز به فضای کاری فیزیکی کمتر از دفتر انجام دهند. مزیت دیگر، یک برنامه کاری انعطاف پذیرتر بود ، که به پاسخ دهندگان این آزادی را می داد که روز کاری خود را با اولویت شخصی خود تنظیم کنند.
هر چند این روش اشکالاتی هم داشت. به گفته پاسخ دهندگان ، اجرای انواع پروژه ها از خانه ، مانند اینترنت اشیا ، نرم افزار کاربردی ، نرم افزار های تعبیه شده ، رباتیک و پروژه های سخت افزاری ، عملی نیست. آنها قادر به اداره دسته های مختلف پروژه ها نبودند ، از جمله پروژه های مبتنی بر دستورالعمل مانند وب یا برنامه تلفن همراه و پروژه های چالش برانگیزی مانند نرم افزار برای اتومبیل های بدون راننده. تأیید و اعتبارسنجی یک کار انجام شده از یک مکان دور از نظر فنی امکان پذیر نبود. پاسخ دهندگان گفتند که آنها توانایی مدیریت اطلاعات و تهدیدهای امنیتی شبکه را ندارند.
ملاحظات کلیدی
برای ادامه کار شرکت های فناوری اطلاعات در پروژه های نرم افزاری با کارمندان از راه دور ، پیشنهاد می کنیم این نکات در نظر گرفته شود.
- پروژه را مرور کنید. تعیین کنید که آیا این یک پروژه معمولی وب یا نرم افزار کاربردی تلفن همراه است یا یک پروژه مبتنی بر سخت افزار. تصمیم گیری برای اینکه کارمندان از راه دور می توانند انواع پروژه ها را بر عهده بگیرند ممکن است نتیجه مثبتی نداشته باشد.
- یک محیط امن ایجاد کنید. یک سیاست امنیتی قوی برای VPN ها تعریف کنید. پروتکل های سفارشی را بر اساس تهدیدات امنیتی شرکت تعریف کنید. متخصصان فناوری اطلاعات و امنیت سایبری باید محیطی امن را برای کارگران از راه دور فراهم کنند.
- یادگیری را تسهیل کنید. فرصتهایی را برای یادگیری کارمندان از یکدیگر فراهم کنید. کارمندان اغلب مهارتهای فنی و نرم را فقط از طریق تعاملات اجتماعی از همکاران خود می آموزند.
- با سیستم های خانگی به مارکنان کمک کنید. شرکت های فناوری اطلاعات باید یک برنامه اقدام استراتژیک در زمینه تهیه یا تسهیل کارمندان از راه دور با تنظیم سیستم های لازم برای پروژه های خود تهیه کنند.
- پیچیدگی پروژه را ارزیابی کنید. قبل از شروع پروژه ای با مشارکت کارمندان از راه دور ، بسیار مهم است که شرکت های فناوری اطلاعات پیچیدگی آن را ارزیابی کنند. آیا این یک پروژه چالش برانگیز است؟ یا یک پروژه تعمیر و نگهداری یا یک توسعه معمول برنامه (برنامه وب ، برنامه تلفن همراه یا خدمات ابری) است؟
- برای موفقیت ، یک مدل کار از راه دور برای پروژه های نرم افزاری توسط شرکت های فناوری اطلاعات ، یک رویکرد فعالانه را می طلبد. ما پیشنهاد می کنیم مطالعات پیگیری عمیق بر سایر عوامل فنی ، تجاری و رفتاری متمرکز باشد که بر کارایی و بهره وری کار از راه دور تأثیر می گذارد و همچنین محدودیت های چنین کاری را برطرف می کند.
این مقاله برگرفته از Sudhaman Parthasarathy and Chandrasekaran Sridharan می باشد.