قدرتمندترین کشورهای برتر سایبری چه کشورهایی هستند؟

by ناصر. ش
۰ اظهار نظر

قدرتمندترین ملت ها در فضای مجازی چه کسانی هستند؟

کدام کشورها قادر به انجام اهداف ملی خود از طریق سایبر هستند؟

و چگونه می توانیم ۱۰ کشور قدرتمند سایبری برتر سیاره زمین را رتبه بندی کنیم؟

گروهی از محققان در دانشگاه هاروارد همه این موارد را از طریق گزارش معیار جدیدی به نام شاخص قدرت سایبری ملی امکان پذیر می کنند.

banner

به گفته تیم مرکز علوم و امور بین الملل بلفر در مدرسه کندی هاروارد ، قدرتمندترین کشورهای سایبری جهان به شرح زیر است:

۱. ایالات متحده
۲. چین
۳. انگلستان
۴. روسیه
۵. هلند
۶. فرانسه
۷. آلمان
۸. کانادا
۹. ژاپن
۱۰. استرالیا

از دیدن بعضی از کشورها در فهرست ۱۰ کشور برتر متعجب شدید؟

اسرائیل در رده یازدهم و استونی چهاردهم است. در این رتبه بندی کشورمان ایران در رتبه ۲۳، پایینتر از ترکیه (رتبه ۲۲) و بالاتر از عربستان سعودی (رتبه ۲۶) قرار گرفته است.

سایبر قدرت ۳۰ کشور جهان

قدرتمندترین کشورهای سایبری چگونه رتبه بندی شدند؟
دیدن “لیست های رتبه بندی برتر” از این قبیل همیشه جذاب است ، اما از کجا می دانیم معنای واقعی این رتبه بندی چیست و محققان هاروارد از چه معیارهایی استفاده کردند؟

اگر کمی ریاضی باد باشید، پاسخ کوتاه این است:

شاخص قدرت سایبری

و اکنون ، در اینجا توضیحاتی است که بقیه ما می توانیم درک کنیم.

در تعیین شاخص قدرت سایبری ملی (NCPI) ، تیم تحقیقاتی آنچه را “رویکرد همه کشور” می نامد برای تعیین و رتبه بندی قدرت سایبری در نظر گرفته است. این گروه هفت هدف ملی را شناسایی کرد که کشورها با استفاده از ابزارهای سایبری دنبال می کنند. این هفت هدف عبارتند از:

  • نظارت و دیده بانی بر گروه های داخلی ؛
  • تقویت و تشدید دفاع ملی سایبری.
  • کنترل و دستکاری محیط اطلاعات ؛
  • مجموعه اطلاعات خارجی برای امنیت ملی ؛
  • سود تجاری یا افزایش رشد صنعت داخلی ؛
  • از بین بردن یا غیرفعال کردن زیرساخت ها و توانایی های یک دشمن ؛ 
  • تعریف هنجارهای بین المللی سایبر و استانداردهای فنی.

و اکنون ، فقط برای یک لحظه به فرمول ریاضی برگردید:

“ارزیابی کلی NCPI” جامعیت “یک کشور به عنوان یک بازیگر سایبر را اندازه گیری می کند. جامعیت ، در زمینه NCPI ، به استفاده از سایبر در یک کشور برای دستیابی به اهداف متعدد برخلاف چند مورد اشاره دارد. جامع ترین قدرت سایبری کشوری که (۱) قصد دارد چندین هدف ملی را با استفاده از ابزارهای سایبری دنبال کند و (۲) توانایی های دستیابی به اهداف . ”

محققان همچنین تلاش کردند تا داده هایی را برای نشان دادن قدرت پیرامون “جمع آوری ثروت و استخراج ارز رمزپایه” جمع کنند ، که برخی از کشورها از آن به عنوان راهی برای محدودیت های ارزی و تحریم های مالی استفاده می کنند.

با این وجود ، فقدان داده های قابل اطمینان مانع از آن دسته از قدرت سایبری شد.

حتی اگر ایالات متحده در رتبه یک قرار داشته باشد ، چین همچنان به تقویت نقاط سایبری خود ادامه می دهد. در چندین دسته قدرت سایبری ، اکنون جهان را رهبری می کند. و حداقل در یک نمونه ، روسیه نیز در بالاتر از ایالات متحده است.

قدرت نظارت سایبری: وقتی صحبت از نظارت سایبری می شود ، چین قدرتمندترین کشور در زمینه سایبری است. محققان می گویند روسیه در رده دوم و ایالات متحده سوم است.
قدرت سایبری در تجارت: در این گروه ، چین شماره یک ، ایالات متحده دوم است.
محققان می گویند که هدف چین در اینجا به وضوح مستند است:

“مطابق با عناوین اخیر در کشورهای غربی ، چین در صدر صعود صلاحیت ملی سایبر و فناوری قرار دارد. همراه با DPRK (کره شمالی) و ایران ، چین یکی از تنها سه کشوری است که ارزیابی می شود این هدف را از طریق قانونی و غیرقانونی دنبال می کند.

این امر هم در حال انجام جاسوسی صنعتی مشاهده شده است و هم به دنبال ایجاد انگیزه و رشد تخصص سایبری داخلی خود از طریق تحقیق و توسعه و مشارکت عمومی و خصوصی. “

مطالبی که شاید دوست داشته باشید

پیام بگذارید

گروه خبری تماس نیوز ابتدا با نام فراسوی فناوری از سال ۱۳۹۶ کارش را در زمینه اخبار و رویدادهای علمی و فناوری آغاز نمود. با گذشت زمان و تغییر رویکرد این گروه به خبرهای روز ایران و جهان در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات، نام آن نیز به تماس نیوز تغییر کرد. این پایگاه خبری دارای مجوز شماره ۸۷۳۳۲ از هیئت نظارت بر مطبوعات است. تماس نیوز رسانه ای مستقل بوده و به هیچ نهاد یا سازمان دولتی و یا خصوصی وابسته نیست.
Phone: +98-921-282-1866
Email: info[at]tamasnews.ir
Web: tamasnews.ir

دریافت اپلیکیشن تماس نیوز از کافه بازار

آخرین خبرهای داخلی

نشان ها

logo-samandehi