محققان توکیو روی واکسن دائمی کووید-19 کار می کنند.
محققان در توکیو در حال ساخت یک نوع واکسن کووید-19 هستند که اثربخشی مادام العمر را ارائه می دهد.
در زمانی که به نظر میرسد بیشتر واکسنهای کووید-19 به دلیل کاهش سطح آنتیبادی گیرندگان به تقویتکنندههای دورهای نیاز دارند، ایجاد واکسنی با اثربخشی مادامالعمر میتواند منجر به صرفهجویی مالی هنگفت در سطح جهانی شود و جهان را در برابر کروناویروس مصون نماید که بیش از 270 میلیون نفر را مبتلا کرده و بیش از 5 میلیون نفر را در سراسر جهان به کام مرگ فرستاده است.
بلافاصله پس از شروع همهگیری، در اوایل سال 2020، میچینوری کوهارا، محقق بازنشسته در موسسه علوم پزشکی متروپولیتن توکیو، به این فکر افتاد که آیا میتوان واکسنی مبتنی بر واکسن آزمایششده آبله ایجاد کرد – که به جهان در ریشهکن کردن این بیماری کشنده کمک کرد. . ویروس واکسینیا که در واکسن آبله استفاده میشود موضوعی است که او بیش از سه دهه روی آن کار کرده است، و کوهرا از نزدیک میداند که واکسنی که محافظت قوی برای زندگی ایجاد میکند چقدر میتواند مهم باشد.
واکسن آبله توسط پزشک بریتانیایی ادوارد جنر در سال 1796 برای مقابله با این بیماری عفونی ساخته شد که میزان مرگ و میر بسیار بالایی داشت. در ژاپن از سال 1956 هیچ بیماری وجود نداشته است و واکسیناسیون دوره ای دولت در اواخر دهه 1970 به پایان رسید. این واکسن تنها واکسنی است که با موفقیت یک بیماری عفونی را ریشه کن کرده است و آخرین مورد شناخته شده آن مربوط به یک بیمار در سومالی در سال 1977 پس از یک کمپین هماهنگ جهانی واکسیناسیون توسط سازمان بهداشت جهانی است.
بنابراین در آوریل 2020، Kohara با همکاری موسسه ملی بیماریهای عفونی، شروع به توسعه یک ویروس واکسینیا نوترکیب حاوی پروتئین اسپایک ویروس SARS-CoV-2 کرد که باعث تولید COVID-19 میشود. آنها سویه غیر بیماری زا نوع ویروس واکسینیا به نام DIs را انتخاب کردند که به عنوان یک ناقل ویروسی بسیار مؤثر و ایمن برای انتقال ژن اسپایک SARS-CoV-2 عمل می کند.
در حالی که واکسنهای پیامرسان RNA COVID-19 ساختهشده توسط Pfizer Inc.-BioNTech SE و Moderna Inc. در پیشگیری از بیماریهای شدید و مرگ موفقیتآمیز بودهاند، آنتیبادیهای خنثیکننده به طور قابلتوجهی بیش از شش ماه پس از واکسیناسیون کاهش مییابند و استفاده از دوز های تقویتی را بهویژه در برابر نوع omicron. ضروری میکنند.
او میگوید در مقابل، واکسنی که کوهرا پیشتاز آن است، میتواند در عرض یک هفته پس از تلقیح، آنتیبادیهای خنثیکننده قوی تولید کند و قویترین ایمنی سلولی را در بین هر واکسنی ایجاد کند. این امر بسیار مهم است زیرا به نظر می رسد هیچ یک از واکسن های موجود در حال حاضر کووید-19 محافظت طولانی مدت ارائه نمی دهد.
آزمایشها روی موشها با استفاده از ویروس نوترکیب واکسینیا که ژن بسیار بیماریزای آنفولانزای پرندگان HA را کد میکند، سطوح آنتیبادی بالایی را نشان داده است که برای بیش از 20 ماه یا تقریباً میانگین طول عمر یک موش و همه موشهای واکسینه شده آلوده به آنفولانزای مرغی حفظ شده است.
کوهارا در مصاحبهای با ژاپن تایمز گفت: «من روی فناوریهای واکسن مختلفی مانند آدنوویروس و RNA پیامرسان کار کردهام، اما واکسنی که از ناقل ویروس واکسینیا استفاده میکند، قویترین واکسنی است که عوارض جانبی کمی دارد.» ویژگی های این واکسن این است که می تواند آنتی بادی و ایمنی مادام العمر را القا کند. یک شات واکسن اثربخشی خود را برای بیش از 20 ماه حفظ می کند و هیچ واکسن دیگری وجود ندارد که بتواند به این اثرات دست یابد.
آزمایشات همچنین اثربخشی گسترده واکسن را در برابر انواع ویروس کرونا از جمله دلتا تایید کرده است. در حالی که چهار واکسن مختلف برای انواع مختلف آنفولانزای مرغی در سراسر جهان ساخته شد، کوهارا میگوید که اثربخشی در برابر همه انواع ویروس کرونا از واکسن منفرد واکسینیا او نشان داده شده است. او افزود که این واکسن احتمالاً در برابر نوع omicron نیز اثربخشی خواهد داشت.
مزیت دیگر این واکسن توانایی آن در نگهداری طولانی مدت به شکل خشک شده در دمای اتاق است که به ویژه برای کشورهای در حال توسعه با آب و هوای گرمسیری مفید است.
او گفت: «وضعیت فعلی این است که ما باید هر سه یا شش ماه یکبار واکسینه شویم، و هر زمان که گونههای نگرانی جدیدی ظاهر شد، باید واکسنهای جدیدی تولید کنیم.» بنابراین، اگر اثربخشی واکسن ما حتی برای یک سال، دو سال یا سه سال طول بکشد، به معنای صرفهجویی عظیمی به ارزش تریلیونها ین برای زیرساختهای اجتماعی بهعنوان یک کل خواهد بود. این واکسن همچنین دارای مصونیت متقابل بالایی برای عملکرد در برابر انواع مختلف است، بنابراین این دو مورد به تنهایی ساخت این واکسن را توجیه میکنند.