فهرست مطالب
در دوره رونق و توسعه ۴G ایالات متحده بر گسترش آن تسلط داشت ، اکنون نیز این کشور انتظار دارد همین کار را در ارتباط با رهبری ۵G که اکنون کشور پهناور چین رسما پرچمدار آن بحساب می اید، انجام دهد.
ماشین بخار ۵G چین در حال حرکت به جلو است ، که به سختی توسط یک بیماری همه گیر که جهان را ویران کرده است کند شده است. این ماشین در حال ایجاد یک مسابقه بین چین و ایالات متحده است که با استفاده از فناوری سلولی ۴G راه را طی کرده و می خواهد جایگاه و قطب خود را در نسل بعدی حفظ کند.
۵G نسل بعدی فناوری بی سیم است که در سراسر جهان به بازار عرضه می شود و وعده ارائه خدمات بی سیم بسیار سریعتر و یک شبکه پاسخگوتر را داده است. انتظار می رود این قابلیت برای اتصال دستگاه های بیشتر و ارائه بازخورد در زمان واقعی ایجاد تغییرات شگرف در نحوه زندگی و کار ما باشد و از پیشرفت های جدیدی همچون اتومبیل های خود ران استفاده کرده و از تجربیات پیشرفته واقعیت افزوده استفاده کند.
کشوری که منجر به استقرار ۵G می شود ، می تواند راهبری نوعی پیشرفت این فناوریهای آینده را درست همانطور که ایالات متحده از محصول و مشاغل ناشی از ۴G بهره مند شد بدست بگیرد. بسیاری معتقدند که ۵G یک تجدید فعالیت مشابه در مشاغل جدید ایجاد خواهد کرد.
۵G آمریکا کجاست؟
مهمترین شرکتهای مخابراتی بی سیم ایالات متحده ، ۵G را در سراسر آمریکا در شهرهای مختلف مستقر می کنند.
بخش اعظم این کار در سال ۲۰۱۹ آغاز شده است ، اما قرار بود توسعه این فناوری در سال ۲۰۲۰ به طور گسترده افزایش یابد. اما با ظهور نورسیده مزاحم یعنی اپیدمی کروناویروس همه برنامه های این شرکت های بزرگ را بهم ریخت. همه مدیران AT&T ، Verizon و T-Mobile هرکدام به نوعی به وجود اختلالات در توسعه ۵G اقرار کردند ام گفته اند که سرمایه گذاری در این زمینه با اطمینان کامل فراهم خواهد شد.
هنوز مشخص نیست که این بیماری همه گیر بر روی استقرار فناوری چقدر تأثیر خواهدگذشت ، زیرا موارد ویروس همچنان در حال افزایش است و ایالت ها به حالت قفل در آمده اند. یکی از بزرگترین خطرها ، حرکت در بروکراسی های محلی برای انجام بکارگیری سلول های کوچک است.
راندال استفنسون ، مدیرعامل سابق AT&T ، پیش از کناره گیری از پست خود ، گفت: استقرار ۵G ما با وجد تاخیر در بکارگیری نیروها بدلیل همه گیری همچنان ادامه دارد ، وی گفت AT&T “قصد کاهش ۵G و استقرار فیبر و چنین مواردی را ندارد ، اما واقعیت این است که بخش اعظم آن تحت کنترل ما نیست.”
به همین دلیل است که اریکسون انتظارات خود را با توجه به اشتراک ۵G در آمریکای شمالی برای بقیه سال جاری تعدیل کرده است. سازنده تجهیزات پیش بینی کرده است که در سال ۲۰۲۰ در حدود ۱۳ میلیون نفر در آمریکای شمالی مشترک شوند.
T-Mobile در سراسر کشور را خدمات ۵G را ارائه می دهد ، اما نسخه ارائه شده آن تدریجی و مقدار کمی از ۴G سریع تر است. AT&T در حال ایجاد یک شبکه گسترده ۵G مشابه است ، اما از لحاظ دسترسی از T-Mobile عقب مانده است. Verizon در ۵G فوق العاده سریع اما فوق العاده محدود بوده و فقط در چندین بازار سرمایه گذاری کرده است ، اما همچنین یک شبکه آهسته تر و گسترده تر برای نیمه دوم برنامه ریزی کرده است.
در چین چه خبر است؟
در حالی که استقرار ۵G ایالات متحده کاملاً توسط بخش خصوصی هدایت می شود ، آرمان های ۵G چین توسط دولت هدایت می شود ، از جمله طرح کمربندی و جاده آن ، که یک استراتژی برای افزایش قدرت جهانی خود با ایجاد زیرساخت ها در خارج از کشور است. دولت همچنین در تلاش است تا ابتکار عمل Made in China 2025 را برای تبدیل اقتصاد خود از تولیدکننده کالاهای مصرفی به تأمین کننده محصولات با تکنولوژی بالا تبدیل کند. این شامل توسعه فن آوری برای همه چیز از وسایل نقلیه برقی گرفته تا تلفن های هوشمند و تجهیزات ۵G است. هدف نهایی دستیابی و غلبه بر رقبا در غرب است.
کاخ سفید اکثراً به دلیل نگرانی سایر کشورها از این استراتژی ، که چین تمایلی به بحث و گفتگو عمومی ندارد ، به عنوان تهدیدی برای ایالات متحده و اقتصاد جهانی به آن می نگرد.
کنترل دولت از چندین طریق انجام می شود. به عنوان مثال ، شرکت های مخابراتی بی سیم در ایالات متحده و چین برای تحویل ۵G نیاز به استقرار یک تن تجهیزات دارندبه معنی دیگر آن ها به هزاران برج سلولی بزرگ و ده ها هزار آنتن سلول کوچک که باید در جوامع محلی و شهرها مستقر شوند ، تبدیل می شود. دولت چین قادر است از اختیارات خود برای نصب این تجهیزات استفاده کند.
اما دولت فدرال ایالات متحده صلاحیت یا کنترل یکسانی بر شهرها و مناطق ندارد. این می تواند روند توسعه را کندتر کند. FCC سعی کرده است تا آیین نامه ها را برای جلوگیری از کاهش سرعت بالقوه شهرداری ها اصلاح کند. اما این مقررات در دادگاه به چالش کشیده و در بعضی نقاط به شکست می انجامد.
دولت چین همچنین سرمایه های هنگفتی را در شرکت هایی مانند هواوی برای توسعه فناوری ۵G سرمایه گذاری کرده است تا به موفقیت بزرگی برسد. شرکت های چینی اکثر حق ثبت اختراعات ۵G جهان را در اختیار دارند.
تفاوت سیاست های دو کشور چگونه است و معنی آن برای ۵G چیست؟
طیف ، یا امواج رادیویی که برای انتقال بی سیم همه چیز از فیلم های YouTube گرفته تا ایمیل، جریان خون یک شبکه سلولی است. این یک دارایی بسیار با ارزش به خصوص با افزایش تقاضا برای خدمات سریعتر و بیشتراست.
در اوایل توسعه، دولت چین ترکیبی از طیف باند کم و متوسط برای ۵G در دسترس قرار داد. طیف باند کم ، که فرکانس های موجود در باند های ۶۰۰ مگا هرتز ، ۸۰۰ مگاهرتز و ۹۰۰ مگاهرتز است ، می توانند سیگنال ها را در مسافت های طولانی تر انتقال دهند ، از میان دیواره های ساختمان ها نفوذ کنند و پوشش داخلی بهتری را فراهم کنند. این همان طیفی است که T-Mobile و AT & T از شبکه های برد طولانی تر بهره می برد.
طیف باند میانی که در فرکانس های ۲.۵ گیگا هرتز و ۳.۵ گیگاهرتز قرار دارد ، به دلیل توانایی آن برای پوشاندن شعاع چند مایل با ۵G ، با وجود داشتن نیاز به سایت های سلولی بیشتر نسبت به باند های طیف پایین ، پوشش و ظرفیت متعادل تری را فراهم می کند.
AT&T و Verizon در ابتدا بر روی این گروههای طیف ۵G تمرکز نکردند و در عوض در طیف موج میلیمتر سرمایه گذاری کردند – امواج رادیویی با فرکانس بسیار بالا که اساساً کانون Wi-Fi ارائه می دهند.
برخی منتقدان، کمیسیون ارتباطات فدرال را به دلیل عدم جابجایی سریع برای دریافت مجوزهای جدید از طیف باند برای ۵G به بازار ایالات متحده مقصر می دانند. این آژانس اخیراً اولین حراج خود را با طیف میانی باند ۵G در باند ۳.۵ گیگاهرتز در این ماه از ۲۳ ژوئیه برگزار می کند ، حتی بسیاری از کشورهای اروپا طیف باند میانه را پذیرفته اند.
نیکول ترنر لی ، یکی از اعضای موسسه بروکینگز در یادداشتی گفت:”مدت زمان طولانی برای بحث و گفتگو در مورد سیاست طیف ایالات متحده ممکن است چینی ها در حال پیشروی باشند تا برنامه های خود را برای ساختن طیف باند زیر باند ۶ گیگاهرتز انجام دهند که در دراز مدت ، مجموعه چالشهای فنی از جمله قابلیت همکاری شبکه و دستگاه را ارائه می دهد ، و همچنین نگرانی های مربوط به امنیت داده ها برای اپراتورهای آمریکایی است.
چگونه اولین مزیت چین در ۵G می تواند به آمریکا آسیب برساند؟
اگر چین بر ۵G مسلط شود هزینه مالی بر دوش آمریکا خواهد گذاشت. زیرا همانطور که با ۴G دیدیم ، هر کشوری منجر به توسعه و استقرار آخرین فناوری شود ، شاهد رشد اقتصادی بیشتری از آن فناوری خواهیم بود. و این نه فقط به قدرت تکنولوژیکی و اقتصادی بلکه به قدرت ژئوپلیتیکی نیز ترجمه می شود.
انقلاب صنعتی بعدی که در هوش مصنوعی ، داده های بزرگ و اینترنت چیزها به وجود خواهد آمد ، به شبکه های ۵G وابسته است. یک برنده در ۵G به طور بالقوه می تواند در این مناطق دیگر نیز برنده باشد و از این رو قدرت و نفوذ فوق العاده ای را در سراسر جهان بدست آورد.
و این می تواند یک خطر جدی برای امنیت ملی آمریکا باشد. مقامات آمریکایی در حال حاضر هشدارهای مربوط به امنیت ملی را با متوجه سازنده تجهیزات مخابراتی چینی یعنی هواوی ، که رهبر جهانی در فناوری ۵G است، می کنند.
آمریکا برای مقابله با چین چه کاری انجام می دهد؟
یکی از بزرگترین کارهایی که ایالات متحده انجام داده است ، پس زدن شرکت هواوی چین است. ترامپ و دولت او قبلاً استفاده از محصولات و برنامه های هواوی را در شبکه های ارتباطات ملی ممنوع اعلام کرده اند ، در میان ترامپ اتهامات مبنی بر اینکه این شرکت اطلاعات کاربران آکریکایی را به سرقت برده و درگیر جاسوسی های احتمالی برای دولت چین است وارد ساخته که البته هوواوی بارها این ادعاها را رد کرده است.
شرکت Stiil اعتراف کرد که نگرانی های مربوط به امنیت سایبر، سیاست گذاران را درک می کند. اما این شرکت تأکید می کند که این نگرانی هایی است که دولت ایالات متحده باید با هر تامین کننده اصلی تجهیزات ۵G از جمله تجهیزات تولید شده توسط اریکسون ، نوکیا و سامسونگ داشته باشد ، که همه آنها نیز مقر خارج از ایالات متحده هستند. مدیران هواوی می گویند برای محافظت از شبکه های ارتباطی ۵G باید رویکردی جامع داشته باشد.
دون موریسی ، رئیس امور کنگره و قانونگذاری هوآوی ، گفت: “ما می دانیم که امنیت شبکه برای هر اپراتور و کشور میزبان باید مورد توجه قرار گیرد.” “و ما برای اطمینان از امنیت زنجیره تأمین از استانداردهای ملی و جهانی برای آزمایش شخص ثالث حمایت کرده ایم. اما از منظر امنیت سایبر ، به معنای مشخص کردن یک شرکت جداگانه منطقی نیست.”
دولت آمریکا در ماه گذشته هنگامی که وزارت بازرگانی قوانین جدید صادراتی را صادر کرد ، فشارهای خود را بر هواوی وارد کرد ، که اساساً دسترسی هواوی به تراشه های نیمه هادی مورد نیاز برای ساخت تلفن های همراه و زیرساخت های ۵G را خنثی می کند. این قوانین جدید ، تولیدکنندگان نیمه هادی برای هواوی را ممنوع کرده است که بیشتر آنها در کره جنوبی و تایوان مستقر هستند.
چرا ایالات متحده هوآوی را به طور خاص هدف قرار داده است؟
هواوی یکی از بزرگترین سازندگان تجهیزات ۵G است و فناوری آن نیز جزو پیشرفته ترین محسوب می شوند. همچنین این شرکت دومین سازنده بزرگ تلفن های هوشمند پس از سامسونگ است. اما کارشناسان امنیت ملی همچنین معتقدند که این شرکت ، که در سال ۱۹۸۷ توسط یک افسر سابق ارتش آزادیبخش خلق چین تأسیس شد ، هنوز روابط نزدیکی با دولت چین دارد. و این کارشناسان ، که شامل مدیران سیا ، اف بی آی و آژانس امنیت ملی است ، قبل از کنگره ایالات متحده شهادت داده اند و اظهار داشتند که معتقدند هواوی می تواند در صورت استفاده از سیستم های آن در شبکه های آمریکایی با استفاده از درپشتی در نرم افزار خود ، “جاسوسی کشف نشده” را انجام دهد.و منجر به جاسوسی از ایالات متحده و متحدانش گردد.
هواوی بارها و بارها این ادعاها را رد کرده و اظهار داشته است که این شرکت شریک بازی دولت چین نیست. اما مقامات اطلاعاتی آمریکا قانونی از اطلاعات ملی چین را استناد می کنند که همه شرکت ها را ملزم به رعایت خواسته های حزب کمونیست برای بازگرداندن اطلاعات می کنند. همچنین سابقه ای طولانی از هکرهای تحت حمایت دولت چین در سرقت اموال معنوی شرکت های غربی وجود دارد.
این دقیقاً همان چیزی است که وزارت دادگستری ایالات متحده هوآوی را به انجام کیفرخواست ۲۰۱۹ متهم کرده است ، که ادعا می کند مهندسی تعبیه شده در تاسیسات T-Mobile در بلویو ، واشنگتن ، برای دزدی اطلاعات و اسرار تجاری است.
آیا همه کشورها در کنار ایالات متحده بوده اند؟
تاکنون فقط پنج کشور دیگر با ایالات متحده در رابطه با ممنوعیت هواوی در زیرساخت های ارتباطی خود همراهی کرده اند: ژاپن ، تایوان ، ویتنام ، استرالیا و نیوزلند.
سایر متحدان آمریکا، مانند فرانسه ، آلمان ، ایتالیا ، هلند و انگلیس ، گفته اند که قصد دارند با استقرار هواوی اما با محدودیت هایی پیش بروند. تصمیم انگلیس در ماه ژانویه برای پیشروی با هواوی ، ضربه جدی به دولت ترامپ بود.
اما اکنون فرانسه و انگلیس ممکن است دوباره این موضوع را مورد بررسی قرار دهند. در اوایل این هفته ، نخست وزیر انگلیس ، بوریس جانسون ، اعلام کرد که دولت وی ممکن است مواضع خود را نسبت به هواوی تغییر داده و در تلاش برای محدود کردن بیشتر نقش غول مخابراتی چین در ساخت شبکه ۵G انگلیس باشد. همچنین گزارش هایی وجود دارد مبنی بر اینکه آژانس امنیت ملی فرانسه به telcos های فرانسوی توصیه می کند بدون جلوگیری از ممنوعیت این فناوری ، از تجهیزاتی که احتمال می رود در سرقا اطلاعات نقش داشته باشند جلوگیری کند.
سایر کشورها مانند هند نیز اعلام کرده اند که ممکن است در شبکه های ۵G خود محدودیت هایی را برای استفاده از این شرکت اعمال کنند.
به نظر می رسد سیاست ایالات متحده همانطور که در نظر گرفته شده کار ساز باشد. آیا آمریکا از این رویکرد عقب مانده است؟
بله ، کارشناسان می گویند خطر قابل توجهی برای زنجیره تأمین ۵G وجود دارد که می تواند توسعه فناوری و استقرار محصولات را کند کند.
ترنر لی در گزارش خود گفت: “ در پایان، تهدید عمومی توسط دولت ترامپ در مورد استفاده از محصولات Huawei ممکن است بدون هماهنگی با سایر رقبا که زنجیره تامین جهانی ۵ جی را ایجاد میکنند، نتیجه معکوس داشته باشد.“
مهمتر اینکه، استراتژی میتواند توسعه استانداردها را به گونهای تقسیم کند که مسیرهای تکنولوژی ناسازگار برای ۵ G را ایجاد کند، بسیار شبیه آنچه که ما در ۳ G میبینیم.
و اگر هواوی بتواند کارهایی را که در ۳G و ۴G با ۵G انجام داد ، تکرار کند ، می تواند در صدر این تکنولوژی ظاهر شود. Huawei خودش را به عنوان یک ارایهدهنده کمهزینه معرفی کرد. اگر قادر به انجام این کار با تجهیزات ۵ G باشد، حاملها با استفاده از تجهیزات آن در مکانهایی مانند چین قادر به ارائه خدمات ۵ G کمهزینه خواهند بود، که به حرکت وسیعتر آنها ادامه خواهد داد. داشتن تجربه بیشتر با تودهها با استفاده از ۵ G برای بازیکنان چینی که در استانداردهای بیسیم آینده نقش دارند، بسیار ارزشمند است، که به تنظیم دستور کار در جایی که فنآوری به کار میرود، کمک میکند.
کافیست به این اختلاف در قیمتگذاری نگاه کنید. هنگامی که حاملهای بیسیم چین ابتدا ۵ G را در ماه نوامبر در حدود ۱۸ دلار در ماه راهاندازی کردند. این قیمت در حال حاضر برای یک برنامه سطح ورودی به حدود ۱۰ دلار در ماه کاهشیافته است. در همین حال، این رقم برای شرکت های امریکایی ۱۰ دلار بالاتر است.