سگ‌های رباتیک چین در مانور نظامی قدرت‌نمایی کردند + ویدیو

آبان 11، 1404 - 13:00
 0  0
سگ‌های رباتیک چین در مانور نظامی قدرت‌نمایی کردند + ویدیو

سگ‌های رباتیک چین در جریان رزمایش ارتش آزادی‌بخش خلق با حمل مهمات، عبور از موانع و پشتیبانی از نیروهای چترباز، نقش فعالی در میدان نبرد ایفا کردند.

به گزارش تک‌ناک، چین در این رزمایش آبی–خاکی خود از سگ‌های رباتیک چهارپایی مجهز به مواد منفجره و پهپادهای رزمی پرده برداشت؛ نمایشی که گامی دیگر در مسیر تسلیحات خودکار و هوشمند این کشور به حساب می‌آید. ویدیویی که شبکه دولتی CCTV پخش کرده است، بر نقش بالقوه این ربات‌ها در سناریوی تهاجم به تایوان تاکید دارد.

در این رزمایش، واحدهای رباتیک با سرعت از موانع و حصارهای ساحلی عبور و مسیر پیشروی نیروهای پیاده را هموار کردند. هم‌زمان، پهپادهای دید اول‌شخص (FPV) تحت کنترل نیروهای ویژه، مواضع دشمن را هدف حمله قرار دادند و پوشش آتش لازم را برای عملیات شبیه‌سازی‌شده فراهم آوردند.

ماه گذشته نیز، پهپاد رادارگریز مرموزی که احتمال می‌رود بمب‌افکن نسل آینده GJ-X چین باشد، نخستین پرواز خود را انجام داد؛ رویدادی که نقطه عطفی در مسیر توسعه فناوری‌های تسلیحاتی پیشرفته پکن محسوب می‌شود.

قدرت‌نمایی سگ‌های رباتیک چین در مانور نظامی

جزئیات رزمایش رزمی خودکار چین با سگ‌های رباتیک

پکن، تایوان را بخشی جدایی‌ناپذیر از خاک خود می‌داند و در صورت لزوم تهدید کرده است که برای تحقق اتحاد دوباره، به زور متوسل خواهد شد؛ موضعی که در برابر حمایت تسلیحاتی و سیاسی ایالات متحده از تایپه، به‌ویژه در دوران رهبری «ویلیام لای» (رئیس‌جمهور حامی استقلال تایوان) تنش‌ها را به اوج رسانده است.

به گزارش روزنامه «ساوت چاینا مورنینگ پست»، ارتش آزادی‌بخش خلق چین در یک رزمایش تمام‌عیار آبی–خاکی، از مجموعه‌ای پیشرفته از سامانه‌های رباتیک بهره گرفت و توان بالقوه و محدودیت‌های جنگ بدون خدمه را آشکار ساخت. در این رزمایش که بخشی از آن در مستندی از شبکه دولتی CCTV به نمایش درآمد، خودروهای زرهی آبی–خاکی ارتش در آغاز عملیات هدف آتش سنگین توپخانه مدافعان قرار گرفتند و مسیر پیشروی مسدود شد. پهپادهای شناسایی برای بازگرداندن جریان حمله به پرواز درآمدند تا مواضع دشمن را شناسایی و حملات بعدی را هماهنگ کنند.

در ادامه، سگ‌های رباتیک چهارپا نقشی چندگانه در میدان نبرد ایفا کردند: گروهی وظیفه انتقال مهمات به نیروهای پراکنده خط مقدم را بر عهده داشتند، در حالی که برخی دیگر با بار انفجاری خود مسیر ساحل را از موانع پاکسازی کردند. در مرحله‌ای دیگر، یک ربات سگ‌مانند مجهز به مسلسل، پیشاپیش نیروهای چترباز در جنگل‌های انبوه حرکت کرد تا خطوط پشتیبانی دشمن را از پشت قطع کنند.

بر اساس گزارش SCMP، این رزمایش نشانه‌ای از گسترش استفاده ارتش چین از سامانه‌های خودکار در عملیات رزمی بود؛ هماهنگی میان ربات‌های هوایی و زمینی که نشان از رویکردی نو در استراتژی نظامی پکن دارد. با وجود این، آسیب‌پذیری‌ها نیز آشکار شد: یکی از سگ‌های رباتیک هنگام عبور از زمین باز هدف آتش قرار گرفت و سرنگون شد و پهپادهای دید اول‌شخص (FPV) نیز نتوانستند مواضع مستحکم دشمن را به میزان قابل‌ توجهی تضعیف کنند.

این نتایج دوگانه، هم بیانگر جهش فناورانه چین در حوزه جنگ خودکار است و هم یادآور چالش‌های فنی پایدار برای به‌کارگیری این سامانه‌ها در شرایط واقعی نبرد هستند.

«رن منگ‌چی»، فرمانده یگان فرود ارتش آزادی‌بخش خلق در گفت‌وگو با CCTV عنوان کرد: «زمانی که تجهیزات بدون سرنشین از بین رفتند، چاره‌ای نداشتیم جز بازگشت به ابتدایی‌ترین شکل نبرد، که استفاده از نیروی انسانی است.»

جهش نظامی چین

چین با انجام نخستین پرواز آزمایشی یک پهپاد رادارگریز مرموز (که احتمال می‌رود نسل آینده بمب‌افکن‌های راهبردی این کشور باشد) گام بلندی در مسیر توسعه تسلیحات هوایی خود برداشت. این هواگرد بال‌پرنده عظیم که به‌ طور غیررسمی “GJ-X” نام گرفته و از ۱۹ اکتبر در ویدیوهایی در شبکه‌های اجتماعی چین دیده شده، توجه تحلیلگران نظامی را برانگیخته است. به گزارش منابع نظامی، تصاویر ماهواره‌ای ثبت‌شده در ماه اوت از پایگاه هوایی مالان در شین‌جیانگ، نشان‌دهنده هواپیمایی با دهانه بالی حدود ۴۲ متر بود؛ تقریبا هم‌عرض بمب‌افکن پنهانکار B-21 ریدر نیروی هوایی آمریکا که هنوز در حال توسعه است. در صورت تایید، این پهپاد نخستین سامانه هوایی بدون سرنشین چین با توان پرواز بین‌قاره‌ای و قابلیت‌های راهبردی به حساب می‌آید.

پهپاد GJ-X از نظر طراحی به مدل CH-7 یا «رنگین‌کمان-۷» شباهت دارد؛ پرنده‌ای رادارگریز با دهانه بال ۲۷ متر و وزن برخاست ۸ تن، که برای ماموریت‌های شناسایی و تهاجمی پرسرعت ساخته شده است. توسعه این پهپاد، بخشی از برنامه بلندمدت چین برای گسترش جنگ‌افزارهای بدون سرنشین و مبتنی بر هوش مصنوعی محسوب می‌شود.

در جریان یکی از رژه‌های نظامی اخیر پکن نیز هفت نوع پهپاد تازه (شامل مدل‌های شناسایی–تهاجمی، پهپاد همراه خودکار و سامانه‌های ویژه ناوهای هواپیمابر) به نمایش گذاشته شد، که نشانه‌ای از شتاب فناوری چین در عرصه نبردهای خودکار هستند. با وجود اینکه پکن هنوز ماموریت رسمی GJ-X را اعلام نکرده است، اما ظهور عمومی این پهپاد رادارگریز و سگ‌های رباتیک حاکی از پیشرفت سریع در فناوری‌های هوایی و کاهش محسوس فاصله چین با ایالات متحده در زمینه توان رزمی هوشمند و پنهانکار است.

نوشته سگ‌های رباتیک چین در مانور نظامی قدرت‌نمایی کردند + ویدیو اولین بار در Technoc. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

Like Like 0
Dislike Dislike 0
Love Love 0
Funny Funny 0
Angry Angry 0
Sad Sad 0
Wow Wow 0