آیا Cerabyte می‌تواند سیستم ذخیره‌سازی داده‌ها را به ۱۰۰,۰۰۰ پتابایت برساند؟

استارتاپ آلمانی Cerabyte با معرفی سیستم ذخیره‌سازی مبتنی‌بر نانوسرامیک، قرار است انقلابی در دنیای ذخیره‌سازی داده‌ها ایجاد کند. به گزارش تک‌ناک، استارتاپ آلمانی Cerabyte در کنفرانس A3 Tech Live که اخیراً در شهر مونیخ برگزار شد، از نقشه راه پیشرفته خود برای توسعه نسل جدید سیستم ذخیره‌سازی داده پرده‌برداری کرد. این شرکت که با فناوری […] نوشته آیا Cerabyte می‌تواند سیستم ذخیره‌سازی داده‌ها را به ۱۰۰,۰۰۰ پتابایت برساند؟ اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۵ تیر , ۱۴۰۴ - 03:14
 1
آیا Cerabyte می‌تواند سیستم ذخیره‌سازی داده‌ها را به ۱۰۰,۰۰۰ پتابایت برساند؟

استارتاپ آلمانی Cerabyte با معرفی سیستم ذخیره‌سازی مبتنی‌بر نانوسرامیک، قرار است انقلابی در دنیای ذخیره‌سازی داده‌ها ایجاد کند.

به گزارش تک‌ناک، استارتاپ آلمانی Cerabyte در کنفرانس A3 Tech Live که اخیراً در شهر مونیخ برگزار شد، از نقشه راه پیشرفته خود برای توسعه نسل جدید سیستم ذخیره‌سازی داده پرده‌برداری کرد. این شرکت که با فناوری نوآورانه لایه‌های نانوسرامیکی شناخته می‌شود، قصد دارد انقلابی درزمینه ذخیره‌سازی پایدار و با دوام داده‌ها ایجاد کند.

براساس اطلاعات منتشرشده وبسایت تخصصی Blocks & Files، شرکت Cerabyte هدف‌گذاری کرده است تا سال ۲۰۳۰ سیستم‌هایی با ظرفیت ۱۰۰ پتابایت در هر رک و با نرخ انتقال ۲ گیگابایت‌برثانیه ارائه کند. درصورت پیشرفت فناوری‌های لیزری، این ظرفیت تا سال ۲۰۴۵ می‌تواند به عدد خیره‌کننده ۱۰۰ هزار پتابایت برسد.

شرکت آلمانی یادشده هم‌اکنون در مرحله پایانی آماده‌سازی سیستم تولید آزمایشی خود قرار دارد؛ پروژه‌ای که راه‌اندازی آن برای سال‌های ۲۰۲۵ یا ۲۰۲۶ برنامه‌ریزی شده است. در این مسیر، همکاری اخیر Cerabyte با شرکت وسترن دیجیتال به‌عنوان شریک استراتژیک، می‌تواند مسیر توسعه را هموارتر کند.

تامزهاردور می‌نویسد که اولین سیستم Cerabyte با ظرفیت ۱ پتابایت در هر رک و نرخ انتقال نسبتاً اندک ۱۰۰ مگابایت‌بر‌ثانیه معرفی شده است. همچنین، زمان دستیابی اولیه به داده (TTFB) در این سیستم حدود ۹۰ ثانیه برآورد شده که برای ذخیره‌سازی آرشیوی مناسب است؛ به‌ویژه با توجه به ویژگی منحصر‌به‌فرد این فناوری که امکان حفظ داده‌ها تا ۵,۰۰۰ سال را فراهم می‌کند.

ذخیره‌سازی داده تا ۱۰۰ هزار پتابایت

برنامه Cerabyte برای ارتقای این سیستم‌ها در سه نسل آینده شامل افزایش چشمگیر ظرفیت و عملکرد خواهد بود. تا سال ۲۰۳۰، ظرفیت رک‌ها به ۱۰۰ پتابایت افزایش می‌یابد و نرخ انتقال داده نیز به بیش از ۲,۰۰۰ مگابایت‌برثانیه خواهد رسید. همچنین، زمان دستیابی به اولین بایت از داده‌ها از ۹۰ به ۱۰ ثانیه کاهش خواهد یافت.

Cerabyte به دو معیار مهم برای سازمان‌ها نیز اشاره کرده است: یکی کاهش هزینه کلی مالکیت (TCO) و دیگری کاهش ردپای کربنی. طبق ادعای این شرکت، هزینه کل مالکیت در سیستم‌های آینده از حدود ۷,۰۰۰ تا ۸,۰۰۰ دلار به ۶ تا ۸ دلار کاهش خواهد یافت. در بعد زیست‌محیطی نیز، جایگزینی نوارهای سنتی با سیستم‌های Cerabyte می‌تواند سهم ذخیره‌سازی داده‌ها از کل گازهای گلخانه‌ای جهان را از ۲ به حدود ۱/۲۵ درصد کاهش دهد.

در افق سال ۲۰۴۵، این شرکت به‌دنبال استفاده از فناوری نوینی به نام «پرتو ذرات ماتریسی» به‌جای لیزر فمتوثانیه‌ای است. این فناوری جدید می‌تواند اندازه نقطه نوشتن داده را از ۳۰۰ به ۳ نانومتر کاهش دهد؛ تحولی که امکان ذخیره‌سازی با ظرفیت ۱۰۰,۰۰۰ پتابایت در یک رک را ممکن می‌کند.

با اینکه این ارقام بسیار بزرگ و دور از تصور به نظر می‌رسند، باید توجه کرد که طبق تخمین‌ها، برای آرشیو کامل اینترنت در سال ۲۰۲۵، به بیش از ۱۸۱ میلیون پتابایت فضای ذخیره‌سازی نیاز خواهد بود. بنابراین، چشم‌انداز Cerabyte نه‌تنها جسورانه، بلکه هم‌سو با نیازهای آینده دنیای داده‌ها است.

نوشته آیا Cerabyte می‌تواند سیستم ذخیره‌سازی داده‌ها را به ۱۰۰,۰۰۰ پتابایت برساند؟ اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow