بازگشت صدا به بیمار ALS با کمک ایمپلنت نورالینک

بروس اسمیت مبتلا به ALS غیرکلامی و سومین فردی که ایمپلنت مغزی شرکت نورالینک را دریافت کرده، توانسته است با استفاده از قدرت ذهن و صدای شبیه‌سازی‌شده خود، دوباره صحبت کند. به گزارش تک‌ناک، شرکت نورالینک که توسط ایلان ماسک بنیان‌گذاری شده است، در ژانویه اعلام کرد که سه بیمار از جمله بروس اسمیت در مطالعه […] نوشته بازگشت صدا به بیمار ALS با کمک ایمپلنت نورالینک اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 11:00
 1
بازگشت صدا به بیمار ALS با کمک ایمپلنت نورالینک

بروس اسمیت مبتلا به ALS غیرکلامی و سومین فردی که ایمپلنت مغزی شرکت نورالینک را دریافت کرده، توانسته است با استفاده از قدرت ذهن و صدای شبیه‌سازی‌شده خود، دوباره صحبت کند.

به گزارش تک‌ناک، شرکت نورالینک که توسط ایلان ماسک بنیان‌گذاری شده است، در ژانویه اعلام کرد که سه بیمار از جمله بروس اسمیت در مطالعه بالینی PRIME شرکت کرده‌اند. این آزمایش با هدف اثبات ایمنی و کاربردپذیری ایمپلنت مغزی «نورالینک» در زندگی روزمره افرادی انجام شده است که ناتوانی حرکتی دارند. طبق اعلام شرکت، دو داوطلب دیگر به دلیل آسیب نخاعی فلج شده‌اند و اسمیت به دلیل ابتلا به بیماری ALS قادر به حرکت نیست.

بروس اسمیت که اکنون تنها می‌تواند گوشه‌های دهان و چشمان خود را حرکت دهد، در ویدیویی که در شبکه اجتماعی X منتشر کرد، گفت که به کمک این ایمپلنت و رابط مغز-کامپیوتر، توانسته است دوباره ارتباط برقرار کند. او ویدیو را با استفاده از BCI برای کنترل نشانگر ماوس در لپ‌تاپ MacBook Pro خود ساخته و صدای پخش‌شده در ویدیو، نسخه‌ای کلون‌شده از صدای واقعی او است، قبل از اینکه توان گفتار خود را از دست بدهد.

اسمیت در این ویدیو گفت: «ALS بیماری عجیبی است که نورون‌های حرکتی عضلاتم را از کار انداخته، اما ذهنم کاملاً سالم مانده است. تجربه‌ام از یک آسیب شانه شروع شد و به اینجا رسید که نمی‌توانم هیچ کدام از اعضای بدن خود را حرکت دهم و برای زنده‌ ماندن کاملاً به دستگاه تنفس مصنوعی وابسته‌ هستم.»

او قبل از دریافت ایمپلنت نورالینک، برای ارتباط از سیستم کنترل با چشم استفاده می‌کرد که تنها در اتاق‌های تاریک کارایی داشت. او با طنز گفت: «مثل بتمن شده بودم، همیشه در تاریکی بودم.»

اما اسمیت با استفاده از نورالینک، می‌تواند در روشنایی هم ارتباط برقرار کند. این ایمپلنت در قشر حرکتی مغز او کار گذاشته شده و توسط یک ربات به‌گونه‌ای کاشته شده که از رگ‌های خونی دوری کرده و تقریباً بدون خونریزی بوده است. دستگاه به اندازه پنج سکه روی هم است و از طریق بلوتوث به کامپیوتر متصل می‌شود.

او در بخشی از ویدیو، داده‌های زنده‌ای از ۱۰۲۴ الکترود مغزی خود نشان داد، که حرکت نشانگر ماوس را روی صفحه ممکن می‌کنند. همچنین اسمیت کیبوردی اختصاصی طراحی کرده است تا عملکردهایی مانند: کپی، چسباندن و جابه‌جایی، سریع‌تر انجام شود.

بزرگ‌ترین چالش برای اسمیت پس از دریافت ایمپلنت نورالینک، سرعت پایین تایپ در مقایسه با سرعت فکر کردن او است. تیم نورالینک برای رفع این مشکل، اپلیکیشن چتی را توسعه داده‌اند که با استفاده از هوش مصنوعی Grok 3 و نسخه صوتی شبیه‌سازی‌شده از صدای او، پاسخ‌های پیشنهادی برای شرکت در مکالمه ارائه می‌دهد. اسمیت بیان کرد: «این سیستم عالی است و من را در گفت‌وگوها نگه می‌دارد. به عنوان مثال، زمانی که دوستم درباره هدیه‌ای برای دوست‌دختر خود پرسید و گفت که عاشق اسب‌ها است، با صدای خودم پیشنهاد دسته‌گلی از هویج دادم!»

او گفت که در حال کار روی روش‌هایی سریع‌تر برای تایپ با نشانگر است و تجربه خود از همکاری با نورالینک را «فوق‌العاده» توصیف کرد.

همچنین اسمیت با اشاره به ایمان مذهبی و خانواده‌ خود بیان کرد: «ALS همچنان بیماری سختی است، اما من به تصویر بزرگ‌تر نگاه می‌کنم. خداوند به شیوه‌ای غیرمنتظره به دعاهای ما پاسخ داده، خانواده‌ام را برکت داده است و من در حال یادگیری اعتماد به حکمت او هستم.»

او در پایان گفت: «من خوشحال هستم. تریفانی بهترین انسان زندگی من است و می‌دانم تا ابد با او خواهم بود. بچه‌های ما در این شرایط سخت، قوی باقی مانده‌اند و من حالا می‌توانم فقط با قدرت ذهنم، کامپیوتر را کنترل کنم. زندگی واقعاً خوب است.»

نوشته بازگشت صدا به بیمار ALS با کمک ایمپلنت نورالینک اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow