تاریخ دقیق‌ جفت‌گیری انسان‌های مدرن و نئاندرتال‌ها کشف شد

مطالعات جدید نشان می‌دهد که انسان‌های مدرن پس از مهاجرت از آفریقا، حدود 60 هزار سال پیش، با نئاندرتال‌ها، گونه‌ای منقرض شده اما نزدیک به انسان، جفت‌گیری کرده‌اند. اکنون، دانشمندان ادعا می‌کنند که دقیق‌ترین برآورد زمانی برای این دوره جفت‌گیری به دست آمده است و این زمان جدیدتر از آنچه قبلاً تصور می‌شد است. به […] منبع خبر تاریخ دقیق‌ جفت‌گیری انسان‌های مدرن و نئاندرتال‌ها کشف شد پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

۲۵ آذر , ۱۴۰۳ - 05:00
 0  4
تاریخ دقیق‌ جفت‌گیری انسان‌های مدرن و نئاندرتال‌ها کشف شد

مطالعات جدید نشان می‌دهد که انسان‌های مدرن پس از مهاجرت از آفریقا، حدود 60 هزار سال پیش، با نئاندرتال‌ها، گونه‌ای منقرض شده اما نزدیک به انسان، جفت‌گیری کرده‌اند. اکنون، دانشمندان ادعا می‌کنند که دقیق‌ترین برآورد زمانی برای این دوره جفت‌گیری به دست آمده است و این زمان جدیدتر از آنچه قبلاً تصور می‌شد است.

به گزارش سرویس علمی رسانه اخبار فناوری تکنا، دو مطالعه جامع از جمله تجزیه و تحلیل جمجمه‌های انسان‌های مدرن باستانی (هومو ساپینس) در اروپا و آسیا، برای تعیین دقیق دوره زمانی این تعاملات انجام شد. نتایج نشان می‌دهد که این دو گونه حدود 50500 سال پیش با یکدیگر شروع به جفت‌گیری کردند و این روند به مدت حدود 7000 سال ادامه یافت تا زمانی که نئاندرتال‌ها شروع به انقراض کردند.

برای مقایسه، برآوردهای قبلی زمان جفت‌گیری بین 54000 تا 41000 سال پیش متغیر بود. نئاندرتال‌ها که در اروپا و آسیا زندگی می‌کردند، دارای بینی‌های بزرگ، ابروهای برجسته و بدن‌های نسبتاً کوتاه و چاق بودند. در همین حال، انسان‌های مدرن (هومو ساپینس) در آفریقا تکامل یافتند اما بین 60000 تا 70000 سال پیش از این قاره مهاجرت کردند. هنگامی که انسان‌های مدرن به اروپا و آسیا رسیدند و نئاندرتال‌ها را یافتند، غرایز جنسی اولیه موجب شد که این دو گونه علی‌رغم تفاوت‌های فیزیکی نتوانند در برابر یکدیگر مقاومت کنند.

پروفسور یوهانس کراوس گفت: «این نتایج درک عمیق‌تری از برخی از اولین پیشگامانی که در اروپا ساکن شدند، به ما می‌دهد.» او افزود که این مطالعات نشان می‌دهند که هرگونه بقایای انسان مدرن یافت شده در خارج از آفریقا که قدمت آن به بیش از 50000 سال می‌رسد، نمی‌تواند بخشی از جمعیت مشترک غیر آفریقایی باشد که با نئاندرتال‌ها جفت‌گیری کرده است.

جامعه علمی از قبل می‌داند که هومو ساپینس با نئاندرتال‌ها جفت‌گیری کرده است زیرا DNA نئاندرتال‌ها در ژنوم انسان‌های مدرن یافت شده است. در حقیقت، اکثر غیر آفریقایی‌ها امروزه یک تا دو درصد از اجداد خود را از نئاندرتال‌ها به ارث می‌برند. از آن زمان جزئیات تعاملات انسان-نئاندرتال برخی از پرسش‌های فوری‌تر در زیست‌شناسی تکاملی انسان را مطرح کرده است. مقاله Nature که توسط متخصصان موسسه ماکس پلانک برای انسان‌شناسی تکاملی (MPI-EVA) در آلمان رهبری شد، برخی از قدیمی‌ترین ژن‌های انسانی را از جمجمه زنی به نام «Zlatý kun» که در جمهوری چک یافت شد، بررسی کرد. همچنین قطعات استخوانی از یک جمعیت اولیه انسانی رانیس آلمان، حدود 230 کیلومتر دورتر، مورد بررسی قرار گرفت. در این بررسی‌ها، قطعاتی از DNA نئاندرتال یافت شد که جفت‌گیری را در جایی بین 45000 تا 49000 سال پیش قرار می‌داد.

در همین حال ژنوم باستانی توالی‌یابی شده از DNA یافت شده در استخوان‌های انسان مدرن از سراسر اوراسیا و همچنین ژنوم‌های انسان مدرن امروزی را بررسی کرد. این مطالعه نشان داد که انسان‌های مدرن در یک دوره تقریباً 7000 ساله که حدود 50500 سال پیش آغاز شد، ژن‌ها را با گونه خواهر خود مبادله کردند.

برآورد مبتنی بر ژنوم با شواهد باستان‌شناسی سازگار است که نشان می‌دهد انسان‌های مدرن و نئاندرتال‌ها بین 6000 تا 7000 سال در اوراسیا در کنار هم زندگی می‌کردند. بنجامین پیتر، محقق ژنومیک در MPI-EVA و یکی از نویسندگان مقاله Science، گفت: «دوره اختلاط بسیار پیچیده بود و ممکن است زمان زیادی طول کشیده باشد. گروه‌های مختلف ممکن است در طول دوره 6000 تا 7000 ساله از هم جدا شده باشند و برخی از گروه‌ها ممکن است برای مدت طولانی‌تری به اختلاط ادامه داده باشند.»

تاریخ‌های جدید همچنین نشان می‌دهد که مهاجرت اولیه انسان‌های مدرن از آفریقا به اوراسیا اساساً تا 43500 سال پیش پایان یافته بود. محققان فکر می‌کنند ژن‌های نئاندرتال مرتبط با ایمنی و متابولیسم ممکن است به انسان‌های اولیه کمک کرده باشد تا در خارج از آفریقا زنده بمانند و رشد کنند. مطالعه‌ای در سال 2020 نشان داد که دو گونه می‌توانند به راحتی فرزندان «بارور و سالم» تولید کنند زیرا از نظر ژنتیکی شبیه بودند. در دنیای زیست‌شناسی، بسیاری از حیوانات قادر به نقض سد گونه‌ای و جفت‌گیری و تولید فرزندان سالم هستند، اما نادر است که فرزندان بارور باشند.

نئاندرتال‌ها حدود 40000 سال پیش منقرض شدند. دلایل انقراض آنها متفاوت است، اما کارشناسان پیشنهاد کرده‌اند که جفت‌گیری، تغییرات آب و هوایی و درگیری‌های خشونت‌آمیز با انسان‌ها ممکن است مقصر باشند. کد ژنتیکی ما همچنین حاوی پژواک‌هایی از گروه دیگری از خویشاوندان منقرض شده انسان به نام «دنیسووان‌ها» است که از نئاندرتال‌ها جدا شدند. اطلاعات کمتری در مورد دنیسووان‌ها، جمعیتی از انسان‌های اولیه که حداقل 80000 سال پیش در آسیا زندگی می‌کردند و همچنین با نئاندرتال‌ها ارتباط نزدیکی داشتند، شناخته شده است. دنیسووان‌ها نیز حدود 50000 سال پیش با انسان‌ها جفت‌گیری کردند، به این معنی که DNA هومینیدهای اولیه امروزه زنده مانده است.

منبع این خبر رسانه فناوری تکنا است. برای دیدن دیگر خبرها به تکنا مراجعه کنید.

منبع خبر تاریخ دقیق‌ جفت‌گیری انسان‌های مدرن و نئاندرتال‌ها کشف شد پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow