تلسکوپ CCOR-1 اولین تصاویر فعالیت های خورشیدی را ارسال کرد
تلسکوپ جدید NOAA به نام Compact Coronagraph (CCOR-1) که روی ماهواره GOES-19 قرار دارد، اولین تصاویر خود را از فعالیتهای خورشیدی مانند فورانهای جرم تاجی (CME) ارسال کرده است. به گزارش تکناک، تلسکوپ CCOR-1، اولین کروناگراف فضایی عملیاتی جهان، از تاریخ ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۴ شروع به مشاهده تاج خورشید کرده است. تاج خورشید لایه ضعیف […] نوشته تلسکوپ CCOR-1 اولین تصاویر فعالیت های خورشیدی را ارسال کرد اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
تلسکوپ جدید NOAA به نام Compact Coronagraph (CCOR-1) که روی ماهواره GOES-19 قرار دارد، اولین تصاویر خود را از فعالیتهای خورشیدی مانند فورانهای جرم تاجی (CME) ارسال کرده است.
به گزارش تکناک، تلسکوپ CCOR-1، اولین کروناگراف فضایی عملیاتی جهان، از تاریخ ۱۹ سپتامبر ۲۰۲۴ شروع به مشاهده تاج خورشید کرده است. تاج خورشید لایه ضعیف و بیرونی جو خورشید میباشد.
این تلسکوپ طراحی شده است تا تاج خورشید را نظارت و فورانهای جرم تاجی خورشیدی (CME) را پیشبینی کند. این فورانها انفجارهای عظیم پلاسما و میدانهای مغناطیسی از خورشید هستند، که میتوانند تأثیرات قابل توجهی بر وضعیت فضا و زمین بگذارند.
تأثیر فورانهای جرم تاجی خورشیدی (CME)
زمانی که CMEها به سمت زمین هدایت میشوند، میتوانند طوفانهای ژئومغناطیسی ایجاد کنند، که ممکن است ماهوارهها، سیستمهای GPS/GNSS، ایمنی فضانوردان، ارتباطات هواپیمایی و شبکههای برق را مختل نمایند.
شفقهای خیرهکنندهای که میبینیم نتیجه این طوفانها است، که با جو بالایی زمین تعامل دارند.
تلسکوپ CCOR-1 پوشش بیوقفهای از تاج خورشید ارائه میدهد و هر ۱۵ دقیقه یک تصویر جدید ارسال میکند. CCOR-1 از یک دیسک مسدودکننده (دایره آبی تیره در مرکز تصویر) برای مخفی کردن خورشید (که به عنوان دایره سفید کوچک نمایش داده شده) استفاده میکند تا بتوانیم تاج خورشید که بسیار ضعیف است را مشاهده کنیم.
دستاوردهای مشاهدهای تلسکوپ CCOR-1
اولین تصاویر CCOR-1 فوران جرم تاجی خورشیدی (CME) را به وضوح نشان میدهند، که از لبه شرقی (سمت چپ) خورشید در حدود ساعت ۱۰:۰۰ به وقت جهانی (UT) شروع میشود. در پایین سمت چپ زمان به وقت جهانی نمایش داده شده است.
همچنین خورشید با رشتههای روشن و درخشان خود دیده میشود، که پلاسمای خورشیدی به طور ثابت از آنها به بیرون حرکت میکند. انفجارهای CME گاهی پلاسما را خم یا مختل میکنند، در حالی که با سرعتهای بسیار زیاد از آن در حال عبور هستند.
CCOR-1 اولین ابزار در یک مجموعه از کروناگرافهای NOAA است. ابزارهای مشابهی در آینده روی خط خورشید-زمین و اطراف خورشید نصب خواهند شد. این پروژهها بخشی از برنامههای Space Weather Follow-On و Space Weather Next NOAA هستند.
برنامهها و آزمایشهای آینده GOES-19
در حال حاضر، ماهواره GOES-19 در حال انجام آزمایشهای پس از پرتاب و بررسی ابزارها و سیستمهای خود است.
پس از اینکه GOES-19 در بهار ۲۰۲۵ به عنوان ماهواره GOES East NOAA به وظیفه عملیاتی خود منصوب شود، مرکز پیشبینی وضعیت فضایی NOAA استفاده از مشاهدات تلسکوپ CCOR-1 را آغاز خواهد کرد تا پیشبینیها و هشدارهای خود را درباره وضعیت فضایی پیشرو بهبود بخشد.
نوشته تلسکوپ CCOR-1 اولین تصاویر فعالیت های خورشیدی را ارسال کرد اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟