ساخت سبک ‌ترین تراشه کنترل مغز حشرات برای عملیات‌ های جاسوسی و نجات

پژوهشگران مؤسسه فناوری پکن، سبک‌ترین تراشه کنترل مغز حشرات را برای عملیات‌های جاسوسی و نجات ساختند. به گزارش تک‌ناک، وزن این دستگاه فقط ۷۴ میلی‌گرم است؛ یعنی کمتر از کیسه شهدی است که زنبورهای عسل هنگام پرواز حمل می‌کنند. بر اساس گزارش خبرگزاری South China Morning Post، این دستگاه از طریق سه سوزن وارد مغز […] نوشته ساخت سبک ‌ترین تراشه کنترل مغز حشرات برای عملیات‌ های جاسوسی و نجات اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۲۱ تیر , ۱۴۰۴ - 20:04
 1
ساخت سبک ‌ترین تراشه کنترل مغز حشرات برای عملیات‌ های جاسوسی و نجات

پژوهشگران مؤسسه فناوری پکن، سبک‌ترین تراشه کنترل مغز حشرات را برای عملیات‌های جاسوسی و نجات ساختند.

به گزارش تک‌ناک، وزن این دستگاه فقط ۷۴ میلی‌گرم است؛ یعنی کمتر از کیسه شهدی است که زنبورهای عسل هنگام پرواز حمل می‌کنند.

بر اساس گزارش خبرگزاری South China Morning Post، این دستگاه از طریق سه سوزن وارد مغز زنبور می‌شود و با ارسال پالس‌های الکتریکی، جهت پرواز زنبور را به‌ صورت دقیق کنترل می‌کند.

کنترل عصبی زنبورها با دقت ۹۰ درصد

در آزمایش‌ها، زنبورها بیشتر فرمان‌ها را به‌ خوبی اجرا کردند، در حالی که سیستم کنترل مغزی قبلی که در سنگاپور ساخته شده بود، هم سنگین‌تر بود و هم فقط برای کنترل سوسک‌ها و برخی حشرات موذی مانند سوسری‌ها کاربرد داشت.

تراشه جدید کنترل مغز حشرات با وزن کم خود، بدون خستگی زودهنگام حشرات، امکان کنترل پایدار و دقیق‌تر را فراهم می‌کند.

این فناوری برخی را به یاد قارچ انگلی کوردیسپس می‌اندازد؛ قارچی که کنترل بدن حشرات را به دست می‌گیرد و الهام‌بخش داستان‌های ترسناک و بازی‌هایی مانند The Last of Us شده است.

دانشمندان در این پروژه، عملکرد قارچ کوردیسپس را با کمک فناوری مهندسی شبیه‌سازی کرده‌اند. آنها مدارهای الکترونیکی را روی لایه‌های نازک پلاستیکی چاپ کردند، که مثل بال زنبور انعطاف‌پذیر هستند و می‌توانند تراشه‌های کامپیوتری کوچک را حمل کنند.

سبک ‌ترین تراشه کنترل مغز حشرات برای عملیات‌ های جاسوسی و نجات ساخته شد

در آزمایش‌ها:

  • زنبورها با پالس‌های الکتریکی در مسیر دلخواه هدایت شدند.
  • سوسری‌ها موفق شدند مسیرهای پیچیده و از پیش‌تعیین‌شده را طی کنند.

کاربردهای احتمالی تراشه کنترل مغز حشرات

پژوهشگران بیان کردند که این ربات‌ها می‌توانند تحرک بالا، استتار طبیعی و سازگاری با محیط را از میزبان‌های زیستی خود به ارث ببرند.

اگرچه هنوز محدودیت‌هایی مانند نیاز به برق سیمی یا خستگی پس از چند بار شوک الکتریکی وجود دارد، اما تیم تحقیقاتی معتقد است که در آینده این دستگاه می‌تواند در عملیات‌هایی مانند موارد زیر کاربرد داشته باشد:

  • جست‌وجوی زنده‌ماندگان پس از زلزله
  • جاسوسی شهری یا نظامی
  • مبارزه با تروریسم یا قاچاق مواد مخدر

نگرانی‌ها

این فناوری پیشرفته نگرانی‌هایی نیز به همراه دارد. بسیاری می‌پرسند: آیا حشرات سایبورگ آینده می‌توانند ابزاری برای نظارت دولتی و جاسوسی از شهروندان باشند؟

به گفته پژوهشگران، در مقایسه با جایگزین‌های مصنوعی، این حشرات قابلیت‌های استتار و دوام عملیاتی به‌ مراتب بالاتری دارند و در مأموریت‌های شناسایی محرمانه و عملیات‌های نجات، ارزشمند خواهند بود.

نوشته ساخت سبک ‌ترین تراشه کنترل مغز حشرات برای عملیات‌ های جاسوسی و نجات اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow