شرکت چینی XPENG ربات انساننمای آیرن را معرفی کرد
شرکت چینی XPENG، تولیدکننده خودروهای برقی، در رویداد روز هوش مصنوعی ۲۰۲۴ خود، اولین ربات انساننمای خود به نام آیرن را معرفی کرد. به گزارش تکناک، شرکت XPENG که تولیدکننده چینی خودروهای برقی میباشد، با معرفی اولین ربات انساننمای خود با بیش از ۶۰ مفصل و ۲۰۰ درجه آزادی حرکت، گامی بزرگ در پیشرفت رباتیک […] نوشته شرکت چینی XPENG ربات انساننمای آیرن را معرفی کرد اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
شرکت چینی XPENG، تولیدکننده خودروهای برقی، در رویداد روز هوش مصنوعی ۲۰۲۴ خود، اولین ربات انساننمای خود به نام آیرن را معرفی کرد.
به گزارش تکناک، شرکت XPENG که تولیدکننده چینی خودروهای برقی میباشد، با معرفی اولین ربات انساننمای خود با بیش از ۶۰ مفصل و ۲۰۰ درجه آزادی حرکت، گامی بزرگ در پیشرفت رباتیک برداشته و در مسیر تسلا قدم گذاشته است.
شرکت XPENG گزارش داده که ربات انساننمای آیرن از فناوری مشابه خودروهای برقی هوشمند این شرکت بهره میبرد و هماکنون در خط تولید خودروهای این شرکت فعال است و در ساخت مدل آینده P7+ EV کمک میکند.
این شرکت در بیانیهای اعلام کرده است: «رباتها هماکنون در عملیات روزمره XPENG یکپارچه شدهاند و تمرکز آنها روی کاربردهای داخلی مانند کارخانهها و فروشگاهها است.»
سیستم چندمنظوره ربات انساننمای آیرن
شرکت XPENG که به دلیل خودروهای برقی خود شناخته شده است، رویداد روز هوش مصنوعی ۲۰۲۴ خود را برگزار کرد و نوآوریهای پیشرفتهای در زمینه هوش مصنوعی را به نمایش گذاشت. یکی از مهمترین معرفیها، ربات انساننمای آیرن بود.
آیرن با قد ۱۷۳ سانتیمتر و وزن ۷۰ کیلوگرم، هماکنون در خطوط تولید XPENG فعال است. این ربات وظیفه مونتاژ خودروی برقی آینده +P7 را بر عهده دارد، که نشاندهنده نقش عملی آن میباشد.
اگرچه جزئیات زیادی در دسترس نیست، اما چیپ هوش مصنوعی تورینگ که مخصوص ربات آیرن طراحی شده، مسئول تأمین قدرت آن است. این چیپ با پردازنده ۴۰ هستهای، در راستای انجام کارهای پیچیدهای برای رباتها، خودروها و حتی خودروهای پرنده ساخته شده است.
ربات انساننمای آیرن که بیش از ۶۰ مفصل و ۲۰۰ درجه آزادی دارد، میتواند قطعات حساس را با دقت بالا جابهجا کند و کارهایی مانند راه رفتن را به درستی انجام دهد.
شرکت میگوید که چیپ تورینگ میتواند مدلهای هوش مصنوعی با ۳۰ میلیارد پارامتر را پردازش کند و در ۴۰ روز بیش از ۲۷۰۰ تأییدیه عملکردی بگیرد، که سه برابر بیشتر از استاندارد صنعت است. به همین دلیل، آیرن میتواند به طور مستقل فکر کند و خود را با وظایف مختلف تطبیق دهد و تصمیمگیریهایی شبیه به انسان داشته باشد.
نگاهی به گسترش فعالیتها
اهداف شرکت XPENG بسیار فراتر از تولید خودروها و رباتها است. به گفته این شرکت، ربات انساننمای آیرن به عنوان دستیار شخصی برای انجام وظایفی مانند: مدیریت و خدمات مشتری در فروشگاهها، دفاتر و حتی منازل مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
شرکت XPENG با توجه به چشمانداز وسیع خود، با رقبای بزرگی مانند تسلا روبهرو میباشد، که ربات خود به نام اپتیموس را با استفاده از فناوریهای مشابه رانندگی خودکار توسعه داده است. برخی منتقدان میگویند که طرحهای XPENG شبیه به طرحهای دیگر شرکتهای رباتیک میباشد.
علاوه بر این، XPENG سیستم فوقپیشرفته Kunang را نیز معرفی کرد، که یک موتور پیشرفته است و تبدیل انرژی را به حداکثر میرساند تا کارایی و برد خودروهای برقی را افزایش دهد.
این سیستم روی پلتفرم سیلیکون کاربید ۸۰۰ ولتی طراحی شده است و باتری فوقسریع 5C با هوش مصنوعی و درایو الکتریکی سیلیکون کاربید را ترکیب میکند تا کارآیی و قابلیت اطمینان بیشتری فراهم کند.
به گفته این شرکت، سیستم پیشرفته Kunang شامل یک دستگاه افزایش برد بسیار بیصدا است، که سطح نویز آن تنها ۱ دسیبل میباشد و از بهینهسازی قدرت با هوش مصنوعی برای تغییر نرم بین حالتهای رانندگی برقی و حالت افزایش برد استفاده میکند.
سیستم Kunpeng با قابلیت شارژ سریع، حدود ۱ کیلومتر برد به ازای هر ثانیه شارژ اضافه میکند و در ۱۲ دقیقه، ۸۰ درصد شارژ را فراهم میآورد. ایستگاه شارژ فوقسریع S5 XPENG سرعتی بالای ۱ کیلومتر در ثانیه دارد.
این سیستم در اصطلاح به یک «دکتر باتری هوش مصنوعی» مجهز است، که به طور مداوم وضعیت باتریها را بررسی میکند، سلامت آنها را بهبود میبخشد و عمر مفید آنها را تا ۳۰ درصد افزایش میدهد.
همچنین شرکت XPENG در حال ورود به صنعت خودروهای پرنده میباشد و مدلهای هیبریدی آن قرار است در سال ۲۰۲۶ عرضه شوند.
با تمرکز قوی بر هوش مصنوعی، رباتیک و فناوریهای خودران، XPENG خود را به عنوان یک رهبر جهانی در صنعت فناوری معرفی میکند. این شرکت قصد دارد تا سال آینده به ۶۰ کشور گسترش یابد و در صنایعی فراتر از خودروهای برقی، به سرعت پیشرفت کند.
نوشته شرکت چینی XPENG ربات انساننمای آیرن را معرفی کرد اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟