چین مدل هوش مصنوعی جدید برای جنگ الکترونیک طراحی کرد
مؤسسه طراحی هواپیماهای چنگدو چین ادعا میکند یک مدل هوش مصنوعی زبان بزرگ برای جنگ الکترونیک طراحی کرده است که با سرعت بالا باعث اختلال در سیستمهای دشمن میشود و در تصمیمگیری از کارشناسان انسانی بهتر عمل میکند. به گزارش تکناک، مؤسسه طراحی هواپیماهای چنگدو چین، شرکتی که جت جنگنده J-20 را طراحی کرده است، […] نوشته چین مدل هوش مصنوعی جدید برای جنگ الکترونیک طراحی کرد اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
مؤسسه طراحی هواپیماهای چنگدو چین ادعا میکند یک مدل هوش مصنوعی زبان بزرگ برای جنگ الکترونیک طراحی کرده است که با سرعت بالا باعث اختلال در سیستمهای دشمن میشود و در تصمیمگیری از کارشناسان انسانی بهتر عمل میکند.
به گزارش تکناک، مؤسسه طراحی هواپیماهای چنگدو چین، شرکتی که جت جنگنده J-20 را طراحی کرده است، ادعا میکند این مدل هوش مصنوعی زبان بزرگ (LLM) برای پهپادهای جنگ الکترونیک (EW) توسعه داده شده است و در سیستمهای راداری و ارتباطات رادیویی دشمن اختلال ایجاد میکند.
همچنین بر اساس آزمایشها، تصمیمگیری مبتنی بر هوش مصنوعی بسیار کارآمد است. همچنین در آزمایشها مشخص شد این مدل که مشابه ChatGPT میباشد به طور چشمگیری از کارشناسان باتجربه جنگ الکترونیک انسانی بهتر عمل کرده است.
به گزارش روزنامه South China Morning Post (SCMP)، این مدل هوش مصنوعی زبان بزرگ به طور مشترک توسط چنگدو، که یک شرکت صنایع هواپیمایی چینی میباشد و دانشگاه پلیتکنیک شمال غربی در شیآن، استان شانکسی، توسعه داده شده است.
اطلاعات مربوط به مدل و آزمایشها در تاریخ ۲۴ اکتبر در مجله چینی Journal of Detection & Control منتشر شده است. طبق مقاله، این کار همچنان آزمایشی است اما امیدهایی در این زمینه به دنبال دارد.
شیوه کار هوش مصنوعی زبان بزرگ در جنگ الکترونیکی
هوش مصنوعی زبان بزرگ یا LLM به طور مؤثری سرعت پهپاد در اجرای حملات و دفعها در مواجهه با اهداف دشمن را افزایش میدهد. این شامل تلاش برای خاموش کردن ایستگاههای راداری دشمن با استفاده از سیگنالهای الکترومغناطیسی خاص است.
پهپاد سعی میکند با تغییر مداوم سیگنالها از حمله فرار کند و حریف را وادار به تطبیق در زمان واقعی کند.
این LLM به گونهای طراحی شده است که زمان واکنش را کاهش دهد. انتخاب یک مدل زبان بزرگ جالب است، اما در گذشته تصور میشد که این مدلها به ویژه در تفسیر دادههای حسگرها نمیتوانند چنین وظایفی را انجام دهند.
مدلهای قبلی اغلب واکنش کندی داشتند و به زمان تفکر بیشتری نیاز داشتند، که برای واکنشهای میلیثانیهای که لازم است، خیلی دیر بود. اما اگر ادعاهای تیم درست باشد، به نظر میرسد که آنها این مشکل را حل کردهاند. اما چطور؟
طبق این مقاله، اولین گام آموزش LLM با استفاده از مجموعهای از کتابها در زمینه جنگ الکترونیک بود. این آموزش شامل مجموعه کتابهایی در مورد رادار، جنگ الکترونیک و کتابهای مرتبط میباشد.
همچنین آنها اطلاعات حساستر مانند: سوابق نبردهای هوایی، سوابق تنظیمات موجودی تسلیحات و راهنماهای عملیات جنگ الکترونیک را به مدل تغذیه کردند. به گفته محققان، بیشتر موارد استفاده شده به زبان چینی بود.
پاسخهای سریع و برقآسا
برای سرعت بخشیدن به تصمیمگیریها، محققان این مدل زبان بزرگ را با یک پردازشگر داده ترکیب کردند. این پردازشگر خروجیها را به LLM میدهد و بعد از آن، کارش را اجرایی میکند. سپس، یک مترجم خروجیهای این مدل زبان بزرگ (LLM) را میگیرد و آنها را به دستورالعملهای تجهیزات جنگ الکترونیک تبدیل مینماید.
تیم تحقیقاتی میگوید که نتایج آزمایشها نشاندهنده کارایی این فناوری است. آنها همچنین ادعا میکنند که الگوریتمهای یادگیری تقویتی و هوش مصنوعی میتوانند استراتژیهای حمله را تا ده بار در ثانیه تغییر دهند.
این تیم متوجه شده است که LLMها در تولید اهداف کاذب در صفحههای رادار دشمن نسبت به هوش مصنوعی سنتی و تخصص انسانی مؤثرتر هستند. این استراتژی در جنگ الکترونیک بیشتر از سرکوب سیگنالهای رادار با نویز یا منحرف کردن امواج راداری از اهداف واقعی مفید است.
یک دانشمند هوش مصنوعی مستقر در پکن که نام او ذکر نشده است، گفت: «محققانی که این فناوری را توسعه دادند، هنوز مشکلات عملی زیادی برای حل دارند، که از جمله آنها میتوان به چیپها، اندازه مدل و خطرات امنیتی اشاره کرد. اما شکی نیست که این نوآوری به زودی به واقعیت تبدیل میشود.»
نوشته چین مدل هوش مصنوعی جدید برای جنگ الکترونیک طراحی کرد اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟