۱۰ اشتباه رایج در راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین

شروع یک کسب‌وکار آنلاین با شناسایی یک نیاز و ایجاد اعتبار آغاز می‌شود، اما عواملی که باعث موفقیت چشمگیر کسب‌وکار شما می‌شوند به همین‌جا ختم نمی‌شوند. با اینکه موانع راه‌اندازی یک شرکت آنلاین نسبتاً کم هستند، بیشتر افرادی که کسب‌وکار آنلاین خود را آغاز می‌کنند، در درجه اول به دلیل اشتباهاتی که پس از وقوع، […] نوشته ۱۰ اشتباه رایج در راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۲۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 23:00
 1
۱۰ اشتباه رایج در راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین

شروع یک کسب‌وکار آنلاین با شناسایی یک نیاز و ایجاد اعتبار آغاز می‌شود، اما عواملی که باعث موفقیت چشمگیر کسب‌وکار شما می‌شوند به همین‌جا ختم نمی‌شوند.

با اینکه موانع راه‌اندازی یک شرکت آنلاین نسبتاً کم هستند، بیشتر افرادی که کسب‌وکار آنلاین خود را آغاز می‌کنند، در درجه اول به دلیل اشتباهاتی که پس از وقوع، بسیار بدیهی به نظر می‌رسند، شکست می‌خورند.اما این تنها بخشی از مشکلاتی است که صاحبان کسب‌وکار با آن مواجه می‌شوند.

برای افزایش شانس موفقیت خود، سعی کنید از این ۱۰ اشتباه رایج هنگام راه‌اندازی یک کسب‌وکار آنلاین دوری کنید. با ما تا انتهای این مقاله از تک‌ناک همراه باشید.

1- نداشتن یک برنامه کسب‌وکار محکم

یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی که کارآفرینان مرتکب می‌شوند، راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین بدون برنامه است. این موضوع می‌تواند قبل از اینکه کسب‌وکار شما شروع به کار کند، آن را نابود کند.
زمانی که تصمیم به راه‌اندازی کسب‌وکار می‌گیرید، باید یک طرح کسب‌وکار بنویسید. این طرح شامل اهداف شما، اطلاعاتی درباره مخاطبان هدف، استراتژی بازاریابی و بودجه‌هاست و نقشه راه شما برای موفقیت به شمار می‌رود. بدون این برنامه، مثل این است که کورکورانه حرکت می‌کنید و موفقیت بسیار سخت‌تر خواهد بود.

2- نادیده گرفتن تحقیقات بازار

برای بیشتر افراد، آغاز یک کسب‌وکار آنلاین نیازمند تحقیق و بررسی فراوان است. لازم است بازار، رقبا و نیازهای مشتریان خود را بشناسید تا بتوانید محصول یا خدمات خود را متناسب‌سازی کنید. بدون انجام تحقیقات بازار، ممکن است محصولی را بفروشید که کسی خواهان آن نیست یا وارد بازاری اشباع شده شوید.

اگرچه برخی افراد فکر می‌کنند تحقیقات بازار دشوار و وقت‌گیر است، اما این‌گونه نیست. در کسب‌وکار آنلاین، شما به مخاطبان وسیع‌تری دسترسی دارید، اما به همان نسبت رقبای بیشتری هم خواهید داشت. بررسی کنید که چه کسب‌وکارهایی محصولات یا خدمات مشابه شما را ارائه می‌دهند و تحقیق دقیقی درباره مخاطب هدفتان انجام دهید. گاهی داشتن بازار هدف کوچک‌تر و محصولی متمایز، به مراتب بهتر از تلاش برای جلب رضایت همه است.

تحقیقات بازار در مورد کسب‌وکار آنلاین

3- کم‌اهمیت دانستن برندینگ

نام کسب‌وکار و برند شما نباید تصمیمی لحظه‌ای باشد. برند، هویت کسب‌وکار شماست و نحوه درک مشتریان از شما را شکل می‌دهد. این عامل می‌تواند شما را از رقبایتان متمایز کند.
برندینگ شامل نام شرکت، لوگو، هویت بصری، استراتژی ارتباطی، نحوه پاسخ‌دهی و لحن ارتباطی شما می‌شود. حتماً از اطلاعات به‌دست‌آمده در تحقیقات بازار برای ساخت برند استفاده کنید.
یک راهنمای سبک و هویت برای خود و کارکنان آینده‌تان تهیه کنید.

4- بی‌توجهی به تجربه مشتری

تجربه مشتریان نقش حیاتی در ماندگاری مشتریان، ایجاد بازخورد مثبت و جذب مشتریان جدید دارد. حتی اگر محصول یا خدمت شما عالی باشد، ولی خدمات ضعیفی ارائه دهید یا فرآیند خرید پیچیده‌ای داشته باشید، مشتریان بالقوه را از دست می‌دهید.
برخی نکات کلیدی شامل موارد زیر است:

  • اطلاعات کامل و واضح در سایت مانند نحوه ارسال، بازگشت کالا و خدمات پس از فروش ارائه دهید.
  • راه‌های تماس متنوع (فرم، چت، ایمیل، آدرس) برای پشتیبانی فراهم کنید.
  • از مشتریان بازخورد بخواهید و از آن برای بهبود خدمات و محصولات استفاده کنید.
  • فرایند خرید از دید مشتری را تجربه کنید و نقاط ضعف آن را شناسایی و اصلاح کنید.
اشتباهات کسب‌وکار آنلاین

5- مدیریت مالی ضعیف

مدیریت بد مالی می‌تواند کسب‌وکار شما را سریع‌تر از هر چیز دیگری نابود کند.
بودجه‌بندی، پیگیری درآمد و هزینه‌ها، و برنامه‌ریزی برای هزینه‌های غیرمنتظره از جمله ضروریات است.
همیشه با پیش‌فرض افزایش هزینه‌ها و کاهش درآمد برنامه‌ریزی کنید و حتماً بودجه نقدینگی داشته باشید تا بتوانید هزینه‌های جاری را پوشش دهید.
شروع یک کسب‌وکار نیاز به سرمایه اولیه دارد—برای طراحی سایت، نرم‌افزار، لوگو و… در ابتدا از گزینه‌های رایگان استفاده کنید تا زمانی که جایگاه خود را تثبیت کنید.

6- تلاش برای انجام همه کارها به‌تنهایی

بسیاری از کارآفرینان تازه‌کار سعی می‌کنند همه چیز را خودشان انجام دهند: بازاریابی، حسابداری، طراحی سایت، خدمات مشتری و غیره. این کار به فرسودگی شغلی منجر می‌شود و تمرکز شما را از هسته اصلی کسب‌وکار می‌گیرد.
اگرچه برون‌سپاری ممکن است هزینه‌بر باشد، اما می‌تواند در بلندمدت به صرفه‌تر باشد و باعث موفقیت بیشتر شما شود.

انجام تمامی کارها در کسب‌وکار آنلاین

7- نداشتن برنامه بازاریابی

حتی بهترین محصول هم بدون بازاریابی مناسب فروخته نمی‌شود.
در شبکه‌های اجتماعی مرتبط (اینستاگرام، فیس‌بوک، تیک‌تاک) حساب تجاری ایجاد کرده و آن‌ها را فعال نگه دارید. داشتن وب‌سایت یا صفحه اجتماعی برای فروش محصول یا خدمات ضروری است.
رشد ارگانیک کافی نیست و از تبلیغات پولی، اینفلوئنسرها یا کمپین‌های تبلیغاتی استفاده کنید.

8- داشتن انتظارات غیرواقع‌بینانه

موفقیت یک‌شبه بیشتر افسانه است تا واقعیت. پشت هر داستان موفقیت، تلاش فراوان و برنامه‌ریزی دقیق وجود دارد.
در ماه‌ها یا حتی سال اول احتمالاً سخت‌تر از همیشه کار خواهید کرد. روی نقاط ضعف خود کار کنید؛ مثلاً تکنیک فروش، مدیریت جریان نقدینگی یا پیگیری مطالبات.

9- عدم بهینه‌سازی برای موبایل

در سال ۲۰۲۴، ۶۳٪ ترافیک اینترنت از طریق موبایل بود. اگر سایت شما در گوشی به‌درستی نمایش داده نشود، نه تنها مشتریان را از دست می‌دهید، بلکه رتبه‌تان در موتورهای جست‌وجو هم کاهش می‌یابد.
در تحقیقات بازار بررسی کنید مشتریان احتمالی شما بیشتر از چه دستگاهی استفاده می‌کنند.

10- ترس از درخواست پرداخت

چگونه از مشتریان خود پول دریافت می‌کنید؟ داشتن درگاه‌های پرداخت مناسب بسیار مهم است، اما برای فروش B2B، امکان پرداخت با فاکتور نیز ضروری است.
در صورت استفاده از فاکتور، آن را بلافاصله پس از فروش ارسال کنید تا احتمال پرداخت به‌موقع افزایش یابد.

کیفیت در کسب‌وکار آنلاین

جمع‌بندی

حقیقت این است که حتی با رشد و موفقیت کسب‌وکار آنلاین شما، اشتباهات متوقف نمی‌شوند. چیزی که تغییر می‌کند، نحوه مقابله شما با آن‌هاست. ما از اشتباهات خود به همان اندازه‌ای یاد می‌گیریم که از موفقیت‌هایمان.

با درک این اشتباهات رایج در همان ابتدا، شما گامی بزرگ در مسیر غلبه بر چالش‌هایی که پیش روی کسب‌وکارتان قرار می‌گیرند، برداشته‌اید.

نوشته ۱۰ اشتباه رایج در راه‌اندازی کسب‌وکار آنلاین اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow