احیای دوباره پروازهای مافوق صوت تجاری با هواپیمای Mk-II Aurora
شرکت Dawn Aerospace اعلام کرد که هواپیمای موشکی Mk-II Aurora با طول 16 فوت در تاریخ 12 نوامبر 2024 موفق به شکستن دیوار صوت با سرعت 1.1 ماخ شده است که گامی بزرگ در احیای پرواز مافوق صوت تجاری میباشد. به گزارش تکناک، از زمان بازنشستگی کنکورد در سال ۲۰۰۳، پرواز مافوق صوت تجاری به نوعی […] نوشته احیای دوباره پروازهای مافوق صوت تجاری با هواپیمای Mk-II Aurora اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
شرکت Dawn Aerospace اعلام کرد که هواپیمای موشکی Mk-II Aurora با طول 16 فوت در تاریخ 12 نوامبر 2024 موفق به شکستن دیوار صوت با سرعت 1.1 ماخ شده است که گامی بزرگ در احیای پرواز مافوق صوت تجاری میباشد.
به گزارش تکناک، از زمان بازنشستگی کنکورد در سال ۲۰۰۳، پرواز مافوق صوت تجاری به نوعی فراموش شده بود. اما در سالهای اخیر، چند استارتآپ در حال کار روی پروژههایی برای ساخت هواپیماهای مافوق صوت جدید هستند که ساکتتر، سبزتر، کارآمدتر و اقتصادیتر باشند.
یک هواپیمای مافوق صوت واقعی به نام Mk-II Aurora اکنون پرواز کرده است. این هواپیمای آزمایشی بدون خدمه و با کنترل از راه دور، طول بالی به اندازه ۱۳ فوت (۴ متر) و وزن ۸۸۰ پوند (۲۰۰ کیلوگرم) دارد.
این پرواز در آسمانهای نزدیک به کوهستان Aoraki/Mount Cook در نیوزیلند انجام شد و Mk-II Aurora به سرعت ۱.۱ ماخ رسید و ارتفاع ۸۲۵۰۰ فوت (۲۵۱۵۰ متر) را طی کرد.
به گفته شرکت، هواپیمای Mk-II Aurora رکوردهای دیگری نیز ثبت کرده است. این رکوردها شامل اولین هواپیمای مافوق صوت ساخته شده در نیوزیلند، بالاترین ارتفاع پروازی از نیوزیلند و سریعترین صعود به ارتفاع ۶۶۰۰۰ فوت (۲۰ کیلومتر) میشود.
این هواپیمای موشکی توانسته است در ۱۱۸.۶ ثانیه این مسیر را طی کند که ۴.۲ ثانیه سریعتر از هواپیمای F-15 اصلاح شده در دهه ۱۹۷۰ است.
علاوه بر این، هواپیمای مافوق صوت تجاری Mk-II Aurora شش ساعت بعد یک پرواز دوم هم انجام داد. هدف نهایی این پروژه رسیدن به سرعت ۳.۵ ماخ در لبه فضا است، جایی که ارتفاع ۱۰۰ کیلومتر (۶۲ مایل) میباشد.
این هواپیما برای تحقیقات میکروگرانشی، علم جو، مشاهده زمین و آزمایش پروازهای سریع استفاده خواهد شد.
استفان پاول، مدیرعامل شرکت Dawn Aerospace گفت: «این دستاورد نشاندهنده پتانسیل بالای هواپیماهای موشکی برای دستیابی به عملکردهای جدید است. با انجام پرواز آزمایشی شماره ۵۷، آخرین مشکل فنی بزرگ در برنامه Aurora حل شد. اکنون با آزمایشهای فراوان تأیید کردهایم که Aurora سریعترین هواپیما با بالاترین نرخ صعود میباشد که تاکنون ساخته شده است.»
وی اعلام کرد: «این پیشرفت مسیر را برای Aurora به عنوان سریعترین و بلندپروازترین هواپیما هموار میکند و زمینهساز اولین هواپیمای هایپرسونیک عملیاتی میشود، که تحولی در هوانوردی ایجاد خواهد کرد.»
نوشته احیای دوباره پروازهای مافوق صوت تجاری با هواپیمای Mk-II Aurora اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟