استفاده از ربات Daystar Bot GS لنوو برای حفظ میراث فرهنگی در چین

شرکت لنوو برای تلفیق فناوری پیشرفته با حفاظت از میراث فرهنگی، یک ربات شش‌پای خودران به نام Daystar Bot GS را به‌کار گرفته است تا به نظارت و حفظ قدیمی‌ترین و بلندترین سازه چوبی بازمانده در چین کمک کند. به گزارش تک‌ناک، شرکت لنوو ربات Daystar Bot GS را در معبد پاگودای فوگونگ واقع در […] نوشته استفاده از ربات Daystar Bot GS لنوو برای حفظ میراث فرهنگی در چین اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۰۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 16:00
 3
استفاده از ربات Daystar Bot GS لنوو برای حفظ میراث فرهنگی در چین

شرکت لنوو برای تلفیق فناوری پیشرفته با حفاظت از میراث فرهنگی، یک ربات شش‌پای خودران به نام Daystar Bot GS را به‌کار گرفته است تا به نظارت و حفظ قدیمی‌ترین و بلندترین سازه چوبی بازمانده در چین کمک کند.

به گزارش تک‌ناک، شرکت لنوو ربات Daystar Bot GS را در معبد پاگودای فوگونگ واقع در استان شانشی مستقر کرده است. این اقدام در قالب پروژه AI Smart Pagoda 2.0 انجام شده، که با هدف حفاظت دیجیتالی از میراث تاریخی راه‌اندازی شده است. این ربات با طراحی منحصربه‌فرد، ثبات و مانورپذیری بی‌نظیری دارد و نسبت به پلتفرم‌های رباتیک متعارف عملکرد بهتری ارائه می‌دهد.

این پروژه که توسط لنوو و با همکاری مرکز تحقیقات مشترک دانشگاه تسینگ‌هوا و موزه سلطنتی هدایت می‌شود، پیشرفت چشمگیری در عرصه حفاظت دیجیتالی از میراث فرهنگی به حساب می‌آید و مرزهای کاربرد هوش مصنوعی را در این حوزه گسترش داده است.

ربات شش‌پای Daystar Bot GS قرار است با انجام وظایفی از جمله اسکن سه‌بعدی هوشمند، مدل‌سازی دیجیتال و گشت‌های ایمنی منظم، به حفاظت بلندمدت از این بنای تاریخی کمک کند، که در سال ۱۰۵۶ میلادی و در دوران سلسله لیائو ساخته شده است.

ربات Daystar Bot GS لنوو برای حفظ میراث فرهنگی در چین به کار گرفته شد

معبد پاگودای فوگونگ با ارتفاع ۲۲۰.۹ فوت و ۹ طبقه، قدیمی‌ترین سازه چوبی چندطبقه بازمانده در جهان و بلندترین نمونه از این نوع محسوب می‌شود. این بنا به دلیل ارزش تاریخی و معماری خود در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

ربات Daystar Bot GS در چارچوب این پروژه، موفق به بازسازی دیجیتالی دقیق از سقف پرنقش و نگار پاگودا شده و به این ترتیب پایه‌ای محکم برای ارزیابی‌های ساختاری، تحلیل‌های تاریخی و تلاش‌های حفاظتی آینده فراهم کرده است. این ربات به سیستم کنترل پیشرفته، الگوریتم‌های درک محیطی نوین و محافظت IP66 مجهز شده و برای عملکرد در محیط‌های غیرقابل پیش‌بینی طراحی شده است.

این ربات به یک سیستم بینایی سه‌بعدی هوشمند مجهز است، که امکان بازسازی جزئیات میراث فرهنگی را با دقت میلی‌متری و بدون هیچ تماس فیزیکی فراهم می‌کند. هوش تجسم‌یافته این ربات به آن اجازه می‌دهد که به طور خودکار محیط را درک کند، در لحظه تصمیم بگیرد و در زمین‌های پیچیده و ناهموار با دقت حرکت کند و داده‌ها را جمع‌آوری نماید.

به گفته لنوو، این ربات برای کاربردهای صنعتی و خدمات عمومی طراحی شده و به طور ویژه برای حرکت در زمین‌های ناهموار بهینه‌سازی شده است. قابلیت ناوبری خودکار و تصمیم‌گیری هوشمندانه، این ربات را به ابزاری ایدئال برای مأموریت‌هایی تبدیل کرده است که نیاز به دقت و انعطاف‌پذیری بالا دارند؛ ویژگی‌هایی که برای حفاظت از میراث‌های فرهنگی حساس بسیار حیاتی هستند.

وانگ شیالونگ، معاون مؤسسه حفاظت از معماری‌های باستانی و مجسمه‌های گلی رنگی استان شانشی، در این باره گفت: «کاربردهای نوآورانه‌ای مانند: نظارت هوشمند و بازرسی رباتیک به ما امکان می‌دهد که این دارایی‌های ارزشمند فرهنگی را با کارآمدی و ایمنی بیشتری حفظ کنیم. آثار فرهنگی، درخشش تمدن را منتقل می‌کنند، فرهنگ تاریخی را به نسل‌های آینده می‌رسانند و روح ملی را زنده نگه می‌دارند؛ این آثار، میراثی بی‌قیمت از نیاکان ما هستند.»

همچنین پروژه Smart Yingxian Wooden Pagoda شامل استفاده از الگوریتم‌های یادگیری عمیق، حسگرهای چندحالته و مدل‌سازی محیطی است. با مقایسه داده‌های تاریخی و بلادرنگ به دست‌آمده از اسکن‌های ربات، سیستم‌های هوش مصنوعی می‌توانند تغییرات در ساختار سطحی، لایه‌های رنگ و پایداری چوب را به صورت خودکار شناسایی کنند.

مائو شیجی، معاون رئیس لنوو و مدیر مرکز تحقیقات لنوو در شانگهای بیان کرد: «هدف ما این است که مرزهای هوش تجسم‌یافته را با به‌کارگیری آن در سناریوهای واقعی و ارزشمندی همچون حفاظت از میراث فرهنگی گسترش دهیم.»

پروژه اولیه پاگودای چوبی یینگ‌شیان در سال ۲۰۲۳ آغاز شد و اکنون در فاز ۲.۰، با ارتقاهای فناورانه مبتنی بر داده‌های گردآوری‌شده از اجرای نخستین، ادامه دارد. همچنین این پروژه به عنوان یکی از نخستین پروژه‌های برنامه «نوآوری در تفسیر ارزش میراث معماری» انتخاب شده است، که توسط همکاری تحقیقاتی دانشگاه تسینگ‌هوا و موزه سلطنتی هدایت می‌شود.

نوشته استفاده از ربات Daystar Bot GS لنوو برای حفظ میراث فرهنگی در چین اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow