استفاده از سمعک می‌تواند احساس تنهایی را کمتر و کیفیت زندگی را بهتر کند

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که استفاده از سمعک و کاشت حلزون، احساس تنهایی را کاهش می‌دهند و ارتباطات اجتماعی را تقویت می‌کنند. به گزارش تک‌ناک، از دست دادن شنوایی تنها به کم شدن صدا ختم نمی‌شود، بلکه می‌تواند ارتباط انسان را با جهان اطراف هم تضعیف کند. اکنون، مطالعه‌ای جدید از دانشگاه کک (Keck Medicine […] نوشته استفاده از سمعک می‌تواند احساس تنهایی را کمتر و کیفیت زندگی را بهتر کند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۸ تیر , ۱۴۰۴ - 15:04
 1
استفاده از سمعک می‌تواند احساس تنهایی را کمتر و کیفیت زندگی را بهتر کند

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که استفاده از سمعک و کاشت حلزون، احساس تنهایی را کاهش می‌دهند و ارتباطات اجتماعی را تقویت می‌کنند.

به گزارش تک‌ناک، از دست دادن شنوایی تنها به کم شدن صدا ختم نمی‌شود، بلکه می‌تواند ارتباط انسان را با جهان اطراف هم تضعیف کند.

اکنون، مطالعه‌ای جدید از دانشگاه کک (Keck Medicine of USC) نشان می‌دهد که سمعک‌ها و کاشت حلزون گوش (Cochlear Implant) نه‌تنها صدا را بازمی‌گردانند، بلکه ممکن است با کاهش احساس تنهایی و انزوا، به سلامت روان و حتی افزایش طول عمر نیز کمک کنند. افرادی که از این دستگاه‌ها استفاده می‌کنند، روابط اجتماعی پویاتری دارند و بیشتر حس پذیرفته شدن می‌کنند.

استفاده از سمعک تنهایی را کاهش می‌ دهد و کیفیت زندگی را بهبود می‌ بخشد

شنوایی و ارتباطات اجتماعی

دکتر ژانت چوی (Janet Choi)، متخصص گوش و حلق و بینی و پژوهشگر اصلی این مطالعه گفت: «ما دریافتیم که بزرگسالان کم‌شنوا که از سمعک یا کاشت حلزون استفاده می‌کردند، فعالیت اجتماعی بیشتری داشتند و کمتر احساس انزوا می‌کردند.»

مطالعه‌ای که در مجله JAMA Otolaryngology – Head & Neck Surgery منتشر شده، نخستین پژوهشی است که به‌ طور مشخص نشان می‌دهد دستگاه‌های کمک‌شنوایی با بهبود کیفیت اجتماعی زندگی افراد کم‌شنوا در ارتباط هستند.

پیامدهای نادیده‌ گرفتن کم‌شنوایی

در ایالات متحده حدود ۴۰ میلیون بزرگسال با درجاتی از کم‌شنوایی زندگی می‌کنند، اما بسیاری از آنها تحت درمان نیستند. بدون درمان، برقراری ارتباط روزمره دشوار می‌شود و افراد از رویدادهای اجتماعی، روابط و فعالیت‌های گروهی فاصله می‌گیرند.

تأثیر این کناره‌گیری تدریجی، فراتر از خلق‌وخوی فرد است. مطالعات پیشین نشان داده‌اند که انزوا خطر ابتلا به افسردگی، اضطراب و حتی زوال عقل (دمانس) را افزایش می‌دهد. همچنین انزوای مزمن اجتماعی با التهاب مغزی و تغییرات ساختاری در مغز در ارتباط است.

بررسی جامع اثرات استفاده از سمعک

ژانت چوی و همکاران او با مرور و تحلیل ۶۵ مطالعه علمی گذشته، تأثیر سمعک و کاشت حلزون را بر سه معیار اصلی بررسی کردند:

  • کیفیت اجتماعی زندگی
  • احساس ناتوانی در موقعیت‌های اجتماعی
  • احساس تنهایی

نتایج نشان داد که استفاده از دستگاه‌های شنوایی باعث احساس بیشتر پذیرفته شدن، کاهش محدودیت‌های اجتماعی و افزایش تعامل اجتماعی می‌شود. کاربران این دستگاه‌ها توانستند بهتر در محیط‌های پر سر‌و‌صدا یا مکالمات گروهی شرکت کنند و کمتر احساس کنار گذاشته شدن داشتند.

کاشت حلزون بیشترین تأثیر را دارد

افرادی که از کاشت حلزون گوش استفاده کرده بودند، بیشترین بهبود را در روابط اجتماعی و کیفیت زندگی خود تجربه کردند. دلیل این موضوع به احتمال زیاد این بوده است که این دستگاه‌ها نسبت به سمعک، شنوایی را بهتر برمی‌گردانند، به‌ویژه برای افرادی که کم‌شنوایی شدید دارند.

استفاده از سمعک با فوایدی فراتر از شنوایی

اگرچه این مطالعه به صورت مستقیم تأثیر دستگاه‌های شنوایی بر عملکرد مغز را اندازه‌گیری نکرد، اما چوی معتقد است که افزایش تعامل اجتماعی و ارتباط بهتر، می‌تواند به حفظ سلامت مغز کمک کند.

وی معتقد است که این دستگاه‌ها با بازگرداندن ارتباط شفاف‌تر، ممکن است مغز را فعال نگه دارند و افراد را در تعاملات اجتماعی حفظ کنند، که در نهایت می‌تواند از زوال عقل پیشگیری کند.

مطالعه‌ دیگری از همین پژوهشگر در ژانویه ۲۰۲۴ نشان داده بود که استفاده از سمعک می‌تواند ریسک مرگ‌ومیر را تا ۲۵ درصد کاهش دهد، که نشان‌دهنده‌ نقش حیاتی درمان کم‌شنوایی در ارتقای کیفیت و طول عمر است.

استفاده از سمعک تنهایی را کاهش می‌ دهد و کیفیت زندگی را بهبود می‌ بخشد

پیشنهاد پژوهشگران: شنوایی را جدی بگیریم

دکتر چوی در پایان تأکید کرد: «این یافته‌ها نشان می‌دهند که سلامت شنوایی ارتباط مستقیمی با کیفیت کلی زندگی دارد. ما امیدوار هستیم که این نتایج افراد بیشتری را برای پیگیری درمان تشویق کند و به پزشکان انگیزه دهد تا گفت‌وگو درباره دستگاه‌های شنوایی را با بیماران آغاز کنند.»

فناوری‌های شنوایی مانند سمعک و کاشت حلزون، فراتر از کمک به شنوایی، کلید بازگشت به زندگی اجتماعی و تعامل انسانی هستند. این دستگاه‌ها با کاهش تنهایی، افزایش احساس پذیرفته شدن و به احتمال زیاد ارتقای سلامت روان و مغز، می‌توانند بخش مهمی از مسیر حفظ کیفیت زندگی در دوران سالمندی باشند.

نوشته استفاده از سمعک می‌تواند احساس تنهایی را کمتر و کیفیت زندگی را بهتر کند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow