اپل روی تولید تراشه‌های اختصاصی برای عینک‌، مک‌ و سرور هوش مصنوعی کار می‌کند

اپل در حال ساخت تراشه‌های اختصاصی برای محصولات آینده خود از‌جمله عینک‌های هوشمند و سرورهای هوش مصنوعی و مک‌بوک‌های جدید است. به گزارش تک‌ناک، گروه طراحی سیلیکون شرکت اپل در حال کار روی تراشه‌های اختصاصی جدیدی است که به‌عنوان مغز متفکر دستگاه‌های آینده، ازجمله نخستین عینک‌های هوشمند این شرکت و مک‌های قدرتمندتر و سرورهای هوش […] نوشته اپل روی تولید تراشه‌های اختصاصی برای عینک‌، مک‌ و سرور هوش مصنوعی کار می‌کند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 22:00
 5
اپل روی تولید تراشه‌های اختصاصی برای عینک‌، مک‌ و سرور هوش مصنوعی کار می‌کند

اپل در حال ساخت تراشه‌های اختصاصی برای محصولات آینده خود از‌جمله عینک‌های هوشمند و سرورهای هوش مصنوعی و مک‌بوک‌های جدید است.

به گزارش تک‌ناک، گروه طراحی سیلیکون شرکت اپل در حال کار روی تراشه‌های اختصاصی جدیدی است که به‌عنوان مغز متفکر دستگاه‌های آینده، ازجمله نخستین عینک‌های هوشمند این شرکت و مک‌های قدرتمندتر و سرورهای هوش مصنوعی عمل خواهند کرد. به گفته منابع آگاه، اپل درزمینه تولید تراشه مخصوص عینک‌های هوشمند پیشرفت‌هایی کرده است. این اقدام نشان‌دهنده افزایش تلاش‌های کوپرتینویی‌ها برای ساخت محصولی است که بتواند با عینک‌های ری‌بن متعلق به متا رقابت کند.

تیم سیلیکون اپل، به‌ویژه پس‌از جایگزینی پردازنده‌های اینتل با تراشه‌های ساخت خود در مک‌ها از سال ۲۰۲۰، به یکی از عناصر مهم در روند تولید محصولات این شرکت تبدیل شده است. دیگر نیمه‌هادی‌هایی که اکنون در دست طراحی هستند، قرار است در مک‌های آینده و سرورهای هوش مصنوعی برای پشتیبانی از پلتفرم Apple Intelligence استفاده شوند.

به نقل از بلومبرگ، تراشه عینک‌های هوشمند برپایه تراشه‌های کم‌مصرف اپل واچ طراحی شده که در مقایسه با تراشه‌های به‌کاررفته در آیفون و آیپد و مک انرژی کمتری مصرف می‌کنند. برای افزایش بهره‌وری انرژی، برخی قطعات از این تراشه‌ها حذف شده‌اند. همچنین، این پردازنده به‌گونه‌ای طراحی شده است تا بتواند چندین دوربین در این عینک‌ها را کنترل کند.

تراشه عینک‌های هوشمند بر پایه‌ی تراشه‌های کم‌مصرف Apple Watch

تولید انبوه این تراشه احتمالاً تا پایان سال آینده یا در سال ۲۰۲۷ آغاز خواهد شد؛ بنابراین، می‌توان انتظار داشت که این عینک‌ها درصورت موفقیت در دو سال آینده روانه بازار شوند. مانند دیگر تراشه‌های اپل، ساخت این پردازنده نیز برعهده شرکت Taiwan Semiconductor Manufacturing خواهد بود. اپل سال‌هاست که برای ساخت عینک‌های هوشمندی سبک‌وزن و مناسب استفاده روزانه تلاش می‌کند. ایده اولیه این بود که از واقعیت افزوده (AR) استفاده شود؛ اما این فناوری هنوز فاصله زیادی تا کاربرد عملی دارد.

در‌حال‌حاضر، شرکت‌هایی مانند متا با عرضه عینک‌های هوشمند بدون فناوری AR که قابلیت‌هایی مانند عکس‌برداری، پخش صدا، تماس تلفنی و تعامل با دستیار صوتی را دارند، موفق عمل کرده‌اند. اپل نیز با حفظ تمرکز بر توسعه AR، قصد دارد وارد این بازار شود. پروژه عینک‌های اپل اکنون با نام رمز N401 دنبال می‌شود که به‌تازگی جایگزین عنوان قبلی N50 شده است. تیم کوک، مدیرعامل اپل، بر این باور است که باید از متا در بازار عینک‌های هوشمند پیشی گرفت.

اپل در حال بررسی ساخت عینک‌های غیر واقعیت‌ افزوده‌ای است که با استفاده از دوربین‌ها محیط اطراف را اسکن کنند و با کمک هوش مصنوعی اطلاعاتی به کاربر ارائه دهند. چنین محصولی ازنظر عملکرد به مدل‌های متا شباهت خواهد داشت؛ اما اپل هنوز در حال تصمیم‌گیری درباره رویکرد نهایی خود است. برای ارائه چنین دستگاه‌هایی، اپل نیازمند پیشرفت بیشتر در فناوری هوش مصنوعی خود است.

در عین حال، اپل در حال گسترش فعالیت‌هایش در دیگر حوزه‌ها است. براساس گزارش بلومبرگ، این شرکت روی افزودن دوربین به ایرپاد و اپل واچ کار می‌کند تا این دستگاه‌ها نیز قابلیت‌های مبتنی‌بر هوش مصنوعی داشته باشند. افزون‌بر این، اپل در حال تولید تراشه‌ای به نام Nevis و Glennie به‌ترتیب برای اپل واچ‌ و ایرپاد مجهز به دوربین است. زمان‌بندی عرضه این تراشه‌ها حدود سال ۲۰۲۷ پیش‌بینی شده است.

در‌حال‌حاضر، آیفون قابلیتی به نام Visual Intelligence دارد که می‌تواند محتوای تصاویر را تحلیل کند. برای مثال، با اسکن پوستر موسیقی، رویداد مرتبط را به تقویم کاربر اضافه کند.

اپل روی تراشه‌های جدیدی برای مک نیز کار می‌کند که احتمالاً با نام‌های M6 (با رمز Komodo) و M7 (با رمز Borneo) عرضه خواهند شد

علاوه‌بر تراشه‌های طراحی‌شده برای دستگاه‌های کوچک‌تر، اپل روی تراشه‌های جدیدی برای مک نیز کار می‌کند که احتمالاً با نام‌های M6 (با رمز Komodo) و M7 (با رمز Borneo) عرضه خواهند شد. همچنین، تراشه‌ای پیشرفته‌تر با نام رمز Sotra در دست تولید است. اپل قصد دارد تراشه M5 را نیز تا پایان امسال برای آیپد پرو و مک‌بوک پرو ارائه کند.

در بخش سرورهای هوش مصنوعی، اپل در حال ساخت نخستین تراشه‌های اختصاصی برای این منظور است. این تراشه‌ها وظیفه پردازش درخواست‌های Apple Intelligence را به‌صورت ابری برعهده خواهند داشت. در‌حال‌حاضر، این وظیفه بر‌عهده تراشه‌هایی مانند M2 اولترا است که در مک‌های پرچم‌دار نیز استفاده می‌شود. پروژه جدید با همکاری برودکام و با عنوان Baltra در حال اجراست و قرار است تا سال ۲۰۲۷ تکمیل شود.

در این پروژه، اپل در حال بررسی مدل‌هایی از تراشه‌ها با تعداد هسته‌های پردازشی و گرافیکی دو و چهار یا هشت برابر بیشتر از M3 اولترا است. این اقدام می‌تواند باعث افزایش چشمگیر سرعت و توان خدمات هوش مصنوعی اپل شود و به این شرکت در جبران عقب‌ماندگی‌اش در این حوزه کمک کند.

ساخت این نیمه‌هادی‌ها بخشی از برنامه‌های گسترده‌تری است که تیم فناوری سخت‌افزار اپل به رهبری جانی سروجی انجام می‌دهد. پس‌از عرضه نخستین مودم C1 در آیفون 16e، اپل در حال تولید نسخه حرفه‌ای این مودم با نام C2 برای آیفون‌های پرچم‌دار سال آینده و نسخه پیشرفته‌تر C3 برای سال بعد از آن است.

همچنین، این گروه مسئول توسعه فناوری‌هایی برای آینده دورتر مانند سیستم سنسور و تراشه‌ای است که می‌تواند سطح گلوکز خون را بدون نیاز به نمونه‌گیری اندازه‌گیری کند. اپل قصد دارد این فناوری را در نسخه‌ای از اپل واچ در آینده عرضه کند.

نوشته اپل روی تولید تراشه‌های اختصاصی برای عینک‌، مک‌ و سرور هوش مصنوعی کار می‌کند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow