بالون غولپیکر ناسا دور دنیا را در ۱۶ روز پیمود
ناسا با موفقیتی بیسابقه، بالون غولپیکر پرفشار خود را برای ۱۶ روز به دور نیمکره جنوبی زمین فرستاد. به گزارش تکناک، این بالون عظیم، اندازهای در حد یک ورزشگاه فوتبال دارد و میتواند در ارتفاعی بالغ بر ۳۳ کیلومتر پرواز کند. این مأموریت گامی بزرگ در پژوهشهای جوی و توسعه فناوری پروازهای بلندمدت به حساب […] نوشته بالون غولپیکر ناسا دور دنیا را در ۱۶ روز پیمود اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

ناسا با موفقیتی بیسابقه، بالون غولپیکر پرفشار خود را برای ۱۶ روز به دور نیمکره جنوبی زمین فرستاد.
به گزارش تکناک، این بالون عظیم، اندازهای در حد یک ورزشگاه فوتبال دارد و میتواند در ارتفاعی بالغ بر ۳۳ کیلومتر پرواز کند. این مأموریت گامی بزرگ در پژوهشهای جوی و توسعه فناوری پروازهای بلندمدت به حساب میآید.
این بالون در تاریخ ۳ می با عبور از طول جغرافیایی ۱۶۹.۲۴ درجه شرقی، رکوردی تازه در پروازهای بلندمدت و پایدار در ارتفاع بالا ثبت کرد. برخلاف موشکها، این نوع بالونها با هزینهای بسیار کمتر، امکان انجام مأموریتهای علمی طولانیمدت را فراهم میکنند و نیازی به سیستمهای پرتاب پیچیده ندارند.
آغاز مأموریت بالون غولپیکر ناسا از نیوزیلند
این مأموریت در اواسط آوریل از شهر واناکا در نیوزیلند آغاز شد و بالون تنها دو ساعت پس از پرتاب به ارتفاعی حدود ۲۱ مایل (۳۳ کیلومتر) رسید. هرچند بیشتر مسیر بالون بر فراز اقیانوسها بود، اما برخی افراد توانستند آن را پس از پرتاب، از فرودگاهی نزدیک مشاهده کنند.

پایان زودتر از برنامه مأموریت به دلیل نشتی
بالون ناسا که برای یک مأموریت ۱۰۰ روزه طراحی شده بود، پس از ۱۶ روز به دلیل شناسایی نشتی کوچک، به زمین بازگردانده شد. این نشتی باعث افت ارتفاع شبانه به حدود ۱۸ کیلومتر در مناطق سرد و طوفانی شد.
تیم کنترل مأموریت، بالون را به طور کنترلشده در منطقهای از پیش تعیینشده در اقیانوس آرام فرود آوردند. محموله ۲ تنی بالون، نقش وزنهای را ایفا کرد تا آن را به کف اقیانوس بکشاند و از اثرات زیستمحیطی بکاهد.
جمعآوری دادههای علمی با موفقیت کامل
اگرچه بازیابی سختافزار ممکن نشد، اما تمام دادههای ارزشمند علمی و فنی به صورت کامل به زمین ارسال شد. هدف اصلی این مأموریت، آزمایش فناوری بالونهای پرفشار برای کاربردهای علمی آینده بود، که با موفقیت کامل محقق شد.
ابزار علمی همراه بالون غولپیکر ناسا
در این مأموریت، ابزار علمی HIWIND، دادههایی را درباره بادهای لایههای بالایی جو گردآوری کرد. این اطلاعات به دانشمندان امکان میدهد که تغییرات یونوسفر را با دقت بیشتری پیشبینی کنند؛ بخشی از جو زمین که بر ارتباطات رادیویی و GPS تأثیر میگذارد.
برنامههای بعدی در راه هستند
ناسا در همان روز ۳ می، بالون علمی دیگری را برای ادامه آزمایشها و تقویت این فناوری نوپا به فضا فرستاده است.
نوشته بالون غولپیکر ناسا دور دنیا را در ۱۶ روز پیمود اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟






