تلاش‌های بیهوده امریکا برای مهار صنعت تراشه چین

وزیر بازرگانی ایالات متحده تحریم‌های تراشه علیه چین را کاری بیهوده خواند. با توجه به تلاش‌های ایالات متحده برای تشدید تحریم‌ها علیه توانایی‌های تولید تراشه چین، جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، می‌گوید که ایالات متحده باید بودجه خود را در جای دیگری هزینه کند. ریموندو گفت: تلاش برای عقب نگه داشتن چین کاری بیهوده […] منبع خبر تلاش‌های بیهوده امریکا برای مهار صنعت تراشه چین پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

۰۴ دی , ۱۴۰۳ - 06:00
 0  7
تلاش‌های بیهوده امریکا برای مهار صنعت تراشه چین

وزیر بازرگانی ایالات متحده تحریم‌های تراشه علیه چین را کاری بیهوده خواند. با توجه به تلاش‌های ایالات متحده برای تشدید تحریم‌ها علیه توانایی‌های تولید تراشه چین، جینا ریموندو، وزیر بازرگانی ایالات متحده، می‌گوید که ایالات متحده باید بودجه خود را در جای دیگری هزینه کند. ریموندو گفت: تلاش برای عقب نگه داشتن چین کاری بیهوده است. او همچنین گفت که قانون CHIPS و علم دولت بایدن مهم‌تر از کنترل‌های صادرات است. ایالات متحده با اعمال ممنوعیت‌ها و تحریم‌ها سعی دارد تراشه‌های پیشرفته (مانند تراشه‌های 5G) را از دسترس نظامی چین خارج کند.

به گزارش سرویس بین الملل رسانه اخبار فناوری جهان تکنا، به لطف قانون CHIPS و علم، هزینه‌های ایالات متحده برای زیرساخت‌های تراشه خود در سال گذشته بیش از مجموع هزینه‌های 28 سال گذشته بود. با این وجود، دولت بایدن به تلاش‌های خود برای جلوگیری از خرید تراشه از آمریکا توسط شرکت‌های چینی و تجهیزات تولید نیمه‌رسانا از هلند ادامه داد. هلند مقر شرکت ASML است و تنها شرکتی در جهان است که دستگاه‌های لیتوگرافی فوق‌بنفش شدید (EUV) تولید می‌کند.

از دستگاه EUV برای علامت‌گذاری ویفرهای سیلیکونی با الگوهای مدار با استفاده از خطوطی نازک‌تر از موی انسان استفاده می‌شود. بدون توانایی در به دست آوردن دستگاه EUV، بزرگترین کارخانه ریخته‌گری چین، SMIC، برای تولید تراشه‌های 7 نانومتری به دستگاه‌های لیتوگرافی فوق‌بنفش عمیق (DUV) قدیمی خود متکی است.

ریماندو در تلاش بوده است تا وزارت بازرگانی را به عنوان آژانس پیشرو در گسترش صنعت تراشه ایالات متحده تبدیل کند. در نتیجه، وزیر بازرگانی ایالات متحده به این نتیجه رسیده است که اگرچه نگه داشتن فناوری حساس خارج از دسترس چین مهم است، اما تحریم‌ها و کنترل‌های صادرات چیزی بیش از “موانع سرعت” نیستند که به سختی چین را از رسیدن به هدف نهایی خود یعنی تسلط بر فناوری در سطح جهانی باز می‌دارند.

سال گذشته ریموندو زمانی که هواوی گوشی Mate 60 Pro را معرفی کرد، در چین حضور داشت. این اولین گوشی هواوی بود که از سال 2020 و سری Mate 40 به این سو، از یک تراشه داخلی پشتیبانی می‌کرد. این تراشه از 5G پشتیبانی می‌کند و این دستگاه را به اولین گوشی 5G هواوی از سال 2020 تبدیل می‌کند. قانون‌گذاران و مقامات آمریکایی معتقد بودند که اعلام این دستگاه، راهی برای هواوی بود تا بگوید کنترل‌های صادراتی ایالات متحده که از ارسال تراشه‌های پیشرفته به هواوی توسط کارخانه‌هایی که از فناوری آمریکایی استفاده می‌کنند، جلوگیری می‌کند، صنعت فناوری چین را محدود نمی‌کند.

ریماندو این موضوع را به گونه‌ای متفاوت تفسیر کرد. با توجه به اینکه تراشه‌ای که این گوشی را تامین می‌کند از یک گره فرآیندی 7 نانومتری قدیمی‌تر نسبت به گره فرآیندی 3 نانومتری استفاده می‌کند که برای تولید تراشه A17 Pro استفاده شده در سری آیفون 17 پرو سال گذشته استفاده می‌شود، وزیر بازرگانی در مورد Mate 60 Pro گفت: “این گوشی خیلی خوب نیست.”

SMIC و هواوی در حال تلاش برای توسعه جایگزینی برای دستگاه لیتوگرافی EUV هستند. ریماندو یک ماه دیگر وزیر بازرگانی نخواهد بود و انتظار می‌رود دولت ترامپ آینده سیاست‌های این وزارتخانه را تغییر دهد. ترامپ در حالی که می‌گوید “آن قرارداد تراشه بسیار بد است”، ممکن است به دنبال جایگزینی یارانه‌های آمریکایی که برای گسترش تولید تراشه در ایالات متحده استفاده می‌شود، با تعرفه‌هایی “به قدری بالا باشد که آنها بیایند و شرکت‌های تراشه خود را برای هیچ چیز بسازند” باشد.

مشکل تهدید به استفاده از تعرفه‌ها برای تهدید چین این است که تعرفه‌ها یک مالیات وارداتی است و تنها شرکت‌های آمریکایی و مصرف‌کنندگان آمریکایی هستند که تعرفه‌های واردات از چین را پرداخت می‌کنند. هیچ پولی از چین به دست نمی‌آید و تنها آسیبی که می‌تواند وارد شود این است که اگر تعرفه‌ها اقتصاد ایالات متحده را به قدری نابود کند که تجارت بین شرکت‌های آمریکایی و چینی فرو بریزد و صادرکنندگان چینی مشتریان آمریکایی خود را از دست بدهند. اما در این سناریو، اقتصاد ایالات متحده درگیر رکود خواهد شد.

SMIC که اکنون سومین کارخانه ریخته‌گری بزرگ جهان پس از TSMC و سامسونگ فاندری است، به تولید تراشه‌هایی محدود شده است که پیشرفته‌تر از 7 نانومتر نیستند. همانطور که قبلاً اشاره کردیم، این به این دلیل است که ایالات متحده و هلند فروش تجهیزات لیتوگرافی EUV به چین را ممنوع کرده‌اند. اما این مانع از تلاش چین برای توسعه فناوری جایگزین برای رقابت با گوشی‌های هوشمندی که از سیلیکون سریع‌تر و کم‌مصرف‌تر استفاده می‌کنند، نشده است.

منبع این خبر رسانه فناوری تکنا است. برای دیدن دیگر خبرها به تکنا مراجعه کنید.

منبع خبر تلاش‌های بیهوده امریکا برای مهار صنعت تراشه چین پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow