تناسب نوع ورزش با شخصیت فرد، تمرین را لذتبخشتر و مؤثرتر می کند
تحقیق جدید دانشگاه UCL نشان میدهد که تناسب نوع ورزش با تیپ شخصیت هر فرد میتواند لذت، انگیزه و نتایج حاصل از تمرین را بهبود بخشد. به گزارش تکناک، همه ما میدانیم که فعالیت بدنی منظم برای سلامت جسمی و روانی مفید است. با وجود این، حفظ انگیزه برای ادامه ورزش همیشه آسان نیست. اکنون […] نوشته تناسب نوع ورزش با شخصیت فرد، تمرین را لذتبخشتر و مؤثرتر می کند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

تحقیق جدید دانشگاه UCL نشان میدهد که تناسب نوع ورزش با تیپ شخصیت هر فرد میتواند لذت، انگیزه و نتایج حاصل از تمرین را بهبود بخشد.
به گزارش تکناک، همه ما میدانیم که فعالیت بدنی منظم برای سلامت جسمی و روانی مفید است. با وجود این، حفظ انگیزه برای ادامه ورزش همیشه آسان نیست. اکنون مطالعه جدید، راهکاری برای حفظ این انگیزه ارائه داده است.
این تحقیق به بررسی رابطه بین پنج ویژگی اصلی شخصیتی (مدل Big Five) و نحوه تجربه ورزش پرداخته است. این ویژگیها شامل برونگرایی، روانرنجوری، وظیفهشناسی، توافقپذیری و تمایل به پذیرش تجربیات جدید هستند.

تجربه واقعی در قالب تمرینات خانگی ۸ هفتهای
در این مطالعه، ۱۳۲ فرد از عموم جامعه شرکت کردند، که ۸۶ نفر آنها برنامه کامل را به پایان رساندند. شرکتکنندگان به صورت تصادفی در دو گروه قرار گرفتند:
- یک گروه که ورزش آنها شامل سه تمرین دوچرخهسواری و یک تمرین قدرتی در هفته بود.
- یک گروه کنترلی که فقط حرکات کششی سبک انجام میدادند.
دادهها با استفاده از بررسی مداوم ضربان قلب و اپلیکیشنهای تلفن همراه ثبت شدند.
یافتههای کلیدی تناسب نوع ورزش با شخصیت فرد
- برونگرایان از تمرینات پرشدت مانند تمرینات تناوبی شدت بالا یا HIIT لذت بیشتری بردند و عملکرد قلبی-عروقی بهتری داشتند.
- وظیفهشناسان فعالیت بدنی منظمتری داشتند، عملکرد قدرتی بالاتری از خود نشان دادند و درصد چربی بدن آنها کمتر بود.
- روانرنجورها ضربان قلب کندتری بعد از تمرین داشتند، از تمرینات نظارتشده لذت کمتری بردند و در ثبت دادههای تمرینی، دقت کمتری داشتند.
- افرادی که تمایل به پذیرش تجربههای جدید داشتند، برخلاف انتظار از تمرینات شدید، کمتر لذت بردند.
- توافقپذیرها تمایل بیشتری به تمرینات ملایم مانند رکابزنی طولانی و سبک داشتند.
کاهش استرس، متناسب با ویژگیهای فردی
افرادی که ویژگی روانرنجوری (یعنی حساس بودن یا اضطراب بالا) دارند، بیشترین کاهش استرس را بعد از ورزش تجربه کردند. این افراد اغلب با نظارت یا کنترل شدن راحت نیستند و در برابر آن مقاومت میکنند. با وجود این، ورزش تأثیر خیلی خوبی روی سلامت روحی آنها دارد؛ یعنی حتی افرادی که بهنظر نمیرسد با تمرینهای ورزشی سخت کنار بیایند، میتوانند از نظر روحی، بیشترین بهره را از فعالیت بدنی ببرند.
به گفته دکتر فلامینیا رونکا، پژوهشگر ارشد این مطالعه، مغز انسانها بهگونهای متفاوت برنامهریزی شده است و همین تفاوتها رفتار ما را در برابر ورزش نیز تحتتأثیر قرار میدهد. این مطالعه اثبات میکند که ایجاد برنامههای تمرینی متناسب با شخصیت، میتواند کلید موفقیت در بلندمدت و انگیزش پایدار باشد.

اگر افراد بتوانند ورزشی را انتخاب کنند که با شخصیت آنها همراستا باشد، احتمال بیشتری دارد که به آن پایبند بمانند. بدن انسان در صورت بیتحرکی، ما را با احساس ناخوشایند تنبیه میکند، اما بسیاری از ما متأسفانه این پیامها را نادیده میگیریم.
محدودیتهای مطالعه تناسب نوع ورزش با شخصیت فرد
این تحقیق برخی محدودیتها نیز داشت. بیشتر شرکتکنندگان از نظر عاطفی پایدار و سلامتمحور بودند، بنابراین نتایج ممکن است برای همه جمعیتها قابل تعمیم نباشد. همچنین انگیزههای فردی شرکتکنندگان بررسی نشده بود و فقط به پنج صفت کلی شخصیت اکتفا شد، بدون آنکه به زیرشاخههایی مانند «پشتکار» یا «حساسیت به اضطراب» توجه شود.
نوشته تناسب نوع ورزش با شخصیت فرد، تمرین را لذتبخشتر و مؤثرتر می کند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟






