تولید کیسههای زیست تجزیهپذیر خوراکی و زنده از قارچی کمیاب
محققان مؤسسه فدرال علوم و فناوری مواد سوئیس (EMPA) موفق به تولید کیسههای زیست تجزیهپذیر خوراکی و زنده از قارچ کمیابی شدهاند. به گزارش تکناک، بر پایه این قارچ نوعی ماده زیستی جدید توسعه یافته است که قابلیت تجزیه زبالههای آلی را نیز دارد. دکتر گوستاو نیستروم و آشوتوش سینها، محققان این پروژه، از یک […] نوشته تولید کیسههای زیست تجزیهپذیر خوراکی و زنده از قارچی کمیاب اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

محققان مؤسسه فدرال علوم و فناوری مواد سوئیس (EMPA) موفق به تولید کیسههای زیست تجزیهپذیر خوراکی و زنده از قارچ کمیابی شدهاند.
به گزارش تکناک، بر پایه این قارچ نوعی ماده زیستی جدید توسعه یافته است که قابلیت تجزیه زبالههای آلی را نیز دارد.
دکتر گوستاو نیستروم و آشوتوش سینها، محققان این پروژه، از یک گونه قارچ خاص معروف به قارچ چتری شکافدار (Split-gill mushroom) استفاده کردهاند؛ قارچی که اغلب روی چوب مرده رشد میکند. برخلاف پروژههای قبلی که از ساختار ریشهای قارچ (میسلیوم) استفاده میکردند، در این پژوهش کل قارچ به کار گرفته شده و نتایج خیرهکنندهای به دنبال داشته است.
ویژگیهای منحصربهفرد قارچ مورد استفاده
این قارچ خاص دو نوع ماده زیستی تولید میکند:
- یکی از آنها بین مایعاتی که با هم ترکیب نمیشوند (مثل آب و روغن) قرار میگیرد و باعث پایداری مخلوط آنها میشود.
- دیگری رشتههای بسیار نازکی تولید میکند که با وجود ضخامت بسیار کم، طول بسیار زیادی دارند (هزار برابر طول بیشتر نسبت به ضخامت آنها).
ترکیب این ویژگیها باعث تولید یک ترکیب خوراکی و پایدار شده است، که میتواند در صنایع غذایی و آرایشی برای حفظ کیفیت، افزایش ماندگاری یا بهبود بافت محصولات مورد استفاده قرار گیرد.

کاربردها و ساخت کیسههای پلاستیکی زیست تجزیهپذیر
از جمله کاربردهای این ماده زیستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- حسگرهای رطوبتی تجزیهپذیر
- باتریهای زیستی قارچی برای محیطهای طبیعی
- لایههای نازک با استحکام کششی بالا و استفاده به عنوان کیسههای پلاستیکی زیست تجزیهپذیر
سینها میگوید که این فناوری میتواند جایگزین کیسههای تجزیهپذیر فعلی شود و حتی کاربرد بهتری داشته باشد. به جای کیسههایی که فقط در طبیعت از بین میروند، میتوان کیسههایی ساخت که علاوه بر تجزیه شدن، زبالههای داخل آنها را هم به مواد مفید تبدیل کنند. این نوآوری میتواند باعث کاهش زبالههای آلی و کمک به محیط زیست شود.
این نوآوری میتواند به ویژه در کشورهایی مانند هند تأثیر بهسزایی داشته باشد، چرا که در این کشور هنوز از کیسههای پلاستیکی غیرقابل تجزیه در مدیریت پسماند شهری استفاده میشود و حیواناتی مانند گاوها از آنها تغذیه میکنند.

نتایج این پژوهش در مجله Advanced Materials منتشر شده است. اگر این فناوری در مقیاس بزرگ تولید شود، میتواند تغییرات بزرگی ایجاد کند، که از جمله آنها میتوان به بهبود مدیریت زبالههای شهری، کاهش آلودگی پلاستیکی و تحول در صنعت بستهبندی مواد غذایی اشاره کرد. این نوآوری میتواند کمک بزرگی برای محیط زیست باشد.
نوشته تولید کیسههای زیست تجزیهپذیر خوراکی و زنده از قارچی کمیاب اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟






