حضور شرکت‌های بزرگ فناوری در عربستان برای دورزدن تعرفه‌های آمریکا

​در پی افزایش تعرفه‌های آمریکا بر واردات کالاها از چین، شرکت‌های بزرگ فناوری مانند لنوو و اچ‌پی و دل در حال بررسی شرایط حضور و انتقال بخشی از ظرفیت تولیدشان به عربستان هستند. به گزارش تک‌ناک، در پی افزایش بی‌ثباتی‌های تعرفه‌ای ایالات متحده، سه شرکت بزرگ تولیدکننده کامپیوترهای شخصی در جهان، لنوو و اچ‌پی و […] نوشته حضور شرکت‌های بزرگ فناوری در عربستان برای دورزدن تعرفه‌های آمریکا اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۰۵ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 01:00
 3
حضور شرکت‌های بزرگ فناوری در عربستان برای دورزدن تعرفه‌های آمریکا

​در پی افزایش تعرفه‌های آمریکا بر واردات کالاها از چین، شرکت‌های بزرگ فناوری مانند لنوو و اچ‌پی و دل در حال بررسی شرایط حضور و انتقال بخشی از ظرفیت تولیدشان به عربستان هستند.

به گزارش تک‌ناک، در پی افزایش بی‌ثباتی‌های تعرفه‌ای ایالات متحده، سه شرکت بزرگ تولیدکننده کامپیوترهای شخصی در جهان، لنوو و اچ‌پی و دل، در حال برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی تأسیسات تولیدی در عربستان سعودی هستند. به گزارش وب‌سایت دیجی‌تایمز، دولت عربستان سعودی به‌طور فعال در حال ترغیب شرکت‌های فناوری دارای کارخانه در چین است تا فعالیت‌های خود را به این کشور منتقل کنند و از مزایای اقتصادی جدید بهره‌مند شوند.

بر‌اساس این گزارش، هر سه شرکت در مراحل مختلفی از تأسیس کارخانه‌های جدید در ریاض یا مناطق اطراف آن قرار دارند. لنوو پیش‌تر اعلام کرده بود که کارخانه مونتاژ کامپیوتر و سرور خود را در پایتخت عربستان راه‌اندازی خواهد کرد. این پروژه‌ با سرمایه‌گذاری دومیلیارددلاری یکی از زیرمجموعه‌های صندوق سرمایه‌گذاری عمومی عربستان (PIF) پشتیبانی می‌شود. همچنین، اچ‌پی و دل تیم‌هایی را به این کشور اعزام کرده‌اند تا پس‌از رایزنی با دولت‌های محلی، مکان‌های مناسب برای ساخت کارخانه‌های خود را شناسایی کنند.

تامزهاردور می‌نویسد که دولت عربستان تنها به OEMها بسنده نکرده و برخی از شرکت‌های تولیدکننده قراردادی بزرگ مانند فاکسکان، کوآنتا، ویسترون، کامپال و اینونتک را نیز هدف قرار داده است. با‌این‌حال، این شرکت‌ها به‌دلیل نیاز به زیرساخت‌های لجستیکی پیچیده و زنجیره تأمین پایدار، به انتقال فعالیت خود به خاورمیانه تمایلی ندارند و معتقدند موفقیت در این منطقه نیازمند همکاری بلندمدت و مؤثر با مشتریان بین‌المللی است.

عربستان سعودی برای ترغیب شرکت‌های فناوری، مشوق‌های متنوعی در نظر گرفته است؛ ازجمله تعرفه‌های متقابل ۱۰ درصدی برای صادرات به ایالات متحده (در مقابل تعرفه‌های سنگین ۲۴۵ درصدی علیه واردات از چین) و تأمین کامل هزینه‌های ساخت کارخانه و دسترسی ویژه به قراردادهای دولتی در عربستان و کشورهای آفریقایی. طبق گفته منابع آگاه، این امتیازها نقش مهمی در تصمیم لنوو برای عقد قرارداد دومیلیارددلاری ایفا کرده‌اند.

انتقال بخشی از ظرفیت تولید خود به عربستان سعودی

طبق برنامه‌ریزی‌ها، کارخانه جدید لنوو تا سال ۲۰۲۶ به‌طور کامل عملیاتی خواهد شد و تولید مستقیم برای بازار عربستان از آن زمان آغاز می‌شود. در‌حالی‌که چشم‌انداز ورود به بازارهای آفریقا و خاورمیانه برای OEMها جذاب به نظر می‌رسد، ODMها همچنان در برابر این انتقال محتاطانه عمل می‌کنند. این شرکت‌ها معمولاً ترجیح می‌دهند تا در کشورهایی مانند ویتنام و تایلند و مکزیک فعالیت کنند؛ کشورهایی که از زیرساخت‌های زنجیره تأمین گسترده و توافقنامه‌های تجارت آزاد با ایالات متحده برخوردارند.

حضور شرکت‌های بزرگ فناوری در عربستان بخشی از برنامه بلندپروازانه «چشم‌انداز ۲۰۳۰» این کشور است؛ برنامه‌ای با هدف متنوع‌سازی اقتصاد کشور و کاهش وابستگی به نفت. افزایش ناگهانی تعرفه‌ها و تغییرات پی‌درپی در سیاست‌های تجاری ایالات متحده به کشورهای دیگر ازجمله عربستان فرصت داده است تا به قطب‌های جدید تولید و صادرات فناوری در جهان تبدیل شوند.

با توجه به تحولات جاری، به‌نظر می‌رسد عربستان سعودی به‌زودی به بازیگری مهم در زنجیره تأمین جهانی فناوری تبدیل خواهد شد؛ البته اگر بتواند وعده‌های خود را عملی کند و زیرساخت‌های مورد نیاز شرکت‌های بزرگ را فراهم آورد.

نوشته حضور شرکت‌های بزرگ فناوری در عربستان برای دورزدن تعرفه‌های آمریکا اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow