خطر افزایش مرگومیر با باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک!
دانشمندان هشدار میدهند که افزایش سریع باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک میتواند باعث افزایش چشمگیر مرگومیرها شود و هیچگونه آمادگی برای مقابله با آن وجود ندارد. به گزارش تکناک، محققان دانشگاه آریزونا با بررسی یک سویه فرضی از باکتری E. coli مقاوم به تمامی انواع شناختهشده آنتیبیوتیکها (که به آن مقاومت پان یا پانمقاومت گفته میشود)، […] نوشته خطر افزایش مرگومیر با باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک! اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
دانشمندان هشدار میدهند که افزایش سریع باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک میتواند باعث افزایش چشمگیر مرگومیرها شود و هیچگونه آمادگی برای مقابله با آن وجود ندارد.
به گزارش تکناک، محققان دانشگاه آریزونا با بررسی یک سویه فرضی از باکتری E. coli مقاوم به تمامی انواع شناختهشده آنتیبیوتیکها (که به آن مقاومت پان یا پانمقاومت گفته میشود)، تأثیر آن را بر نرخ مرگومیر ناشی از سپسیس شبیهسازی کردند. برای این شبیهسازی از دادههای طولانیمدت مربوط به موارد سپسیس در ایالات متحده استفاده شده است.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که بسته به سطح تهاجم این سویه، مرگومیرهای ناشی از سپسیس ممکن است به طور چشمگیری افزایش یابد. این افزایش میتواند بین ۱۸ تا ۴۶ برابر تنها در عرض ۵ سال باشد.
به گفته نویسندگان این تحقیق، این تغییر بزرگ و سریع، یک انحراف آشکار از تغییر تدریجی است، که بسیاری از کارشناسان پیشبینی میکنند.
بنجامین کوخ، نویسنده اصلی این مطالعه در بیانیهای اعلام کرد: «این تحقیق سرعت و اندازه احتمالی تأثیرات این تغییرات را ارزیابی میکند و ممکن است این مشکل خیلی سریعتر از آنچه که پیشبینی کردهایم، بدتر شود.»
اگرچه سویه E. coli مورد بررسی در این مطالعه فقط یک مدل فرضی است، اما محققان استدلال میکنند که مسئله این نیست که آیا این سویه تکامل خواهد یافت یا خیر، بلکه این است که چه زمانی رخ خواهد داد. به گفته کوخ، این مسئله ممکن است صد سال دیگر اتفاق بیفتد یا ممکن است فقط یک سال دیگر باشد.
تاثیر آنتیبیوتیکها و ظهور مقاومت میکروبی
کشف آنتیبیوتیکها توسط الکساندر فلمینگ در سال ۱۹۲۸ انقلابی در پزشکی به پا کرد و درمانهای ایمن و مؤثری برای طیف وسیعی از بیماریها، از جمله ذاتالریه و عفونتهای مجاری ادراری ارائه داد.
با وجود این، استفاده گسترده از آنتیبیوتیکها در مراقبتهای بهداشتی مدرن باعث آغاز مسابقه تسلیحاتی میکروبی شده است.
باکتریها با جهشهایی تکامل یافتهاند، که به آنها اجازه میدهد اثرات داروها را نادیده بگیرند، همانطور که در تمامی روندهای تکاملی، جهشهایی برای بقای بیشتر و تولیدمثل ارگانیسمها انجام میشود. در این مورد، این فرایند باعث افزایش باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک، مانند MRSA شده است.
اگرچه این فرایند به طور طبیعی و اجتنابناپذیر رخ میدهد، اما میتوان ادعا کرد که ما انسانها با استفاده بیرویه از این داروها، به تسریع مقاومت به آنتیبیوتیکها کمک کردهایم.
به عنوان مثال، استفاده گسترده از آنتیبیوتیکها در کشاورزی یکی از عواملی است که به سرعت، مقاومت به آنتیبیوتیک را تشدید کرده است.
اقدامات فردی و تلاشهای جهانی
با وجود این، هنوز راههایی وجود دارد که میتوانیم برای کاهش روند مقاومت به آنتیبیوتیکها انجام دهیم و از خود در برابر باکتریهای مقاوم محافظت کنیم.
این اقدامات شامل عدم استفاده غیرضروری از آنتیبیوتیکها، بهویژه در موارد عفونتهای ویروسی است، که این داروها تأثیری در درمان آنها ندارند.
همچنین اگر آنتیبیوتیک برای شما تجویز شد، مهم است که دوره درمان را به طور کامل پیگیری و دستورات پزشک خود را به دقت اجرا کنید.
با وجود این، اقدامات فردی به تنهایی ممکن است کافی نباشد. کارشناسان به طور فزایندهای خواستار تلاشهای هماهنگتر برای مقابله با تهدید مقاومت به آنتیبیوتیکها در سطح جهانی هستند.
بر اساس دادههایی که اوایل امسال منتشر شد، بیش از یک میلیون نفر در سال به دلیل عفونتهای مقاوم به دارو جان خود را از دست میدهند. پیشبینی میشود که این تعداد تا سال ۲۰۵۰ دو برابر شود.
پیشرفتها در مقابله با باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک
خوشبختانه، در حال حاضر یک سری پیشرفتهای امیدوارکننده برای مقابله با باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک در دست تحقیق است. محققان در تلاش هستند تا روشهای نوآورانهای برای این مسئله پیدا کنند.
یکی از این پیشرفتها کشف یک گروه جدید از آنتیبیوتیکها به نام ماکرولونها است، که میتواند ۱۰۰ میلیون برابر سختتر از آنتیبیوتیکهای کنونی، مقاومت در برابر باکتریها ایجاد کند. گزینه دیگری که در حال بررسی است، درمان با فاژ است، که از ویروسها برای مبارزه با باکتریها استفاده میکند.
این مطالعه در مجله Communications Medicine منتشر شده است.
نوشته خطر افزایش مرگومیر با باکتریهای مقاوم به آنتیبیوتیک! اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟