خودروی پرنده AirCar کلاین در سال 2026 عرضه می‌شود

شرکت اسلواکیایی Klein Vision پس از سه دهه تحقیق و توسعه اعلام کرد که خودروی پرنده AirCar خود را در اوایل سال ۲۰۲۶ به مشتریان تحویل خواهد داد. به گزارش تک‌ناک، این خودرو توانسته است مراحل تست پروازی را با موفقیت پشت سر بگذارد. همچنین این شرکت برنامه‌هایی برای توسعه نسخه دوزیست این خودرو را […] نوشته خودروی پرنده AirCar کلاین در سال 2026 عرضه می‌شود اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۲۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 17:00
 2
خودروی پرنده AirCar کلاین در سال 2026 عرضه می‌شود

شرکت اسلواکیایی Klein Vision پس از سه دهه تحقیق و توسعه اعلام کرد که خودروی پرنده AirCar خود را در اوایل سال ۲۰۲۶ به مشتریان تحویل خواهد داد.

به گزارش تک‌ناک، این خودرو توانسته است مراحل تست پروازی را با موفقیت پشت سر بگذارد. همچنین این شرکت برنامه‌هایی برای توسعه نسخه دوزیست این خودرو را در دستور کار خود قرار داده است.

این شرکت در مراسم Living Legends of Aviation 2025 که هفته گذشته در لس‌آنجلس برگزار شد، از طراحی نمونه نسل پنجم AirCar رونمایی کرد، که قرار است وارد فاز تولید شود.

به گفته آنتون زاجاک، هم‌بنیان‌گذار شرکت، این مدل جدید در سپتامبر ۲۰۲۵ پرواز آزمایشی خود را انجام خواهد داد و تا پایان همان ماه موفق به دریافت تأییدیه کامل Part 23/CS-23 از EASA اروپا یا FAA آمریکا خواهد شد. این تأییدیه راه را برای تولید انبوه و تحویل به مشتریان باز می‌کند.

تبدیل سریع از خودرو به هواپیما

عرضه خودروی پرنده AirCar کلاین در سال ۲۰۲۶

یکی از ویژگی‌های منحصربه‌فرد AirCar توانایی تبدیل خودکار از خودرو به هواپیما است. راننده می‌تواند خودرو را به ابتدای باند برساند، سپس با فشار یک دکمه، فرمان خودرو به یوک خلبانی تبدیل می‌گردد و سیستم‌های پروازی فعال می‌شوند. بال‌ها در مدت ۸۰ ثانیه باز می‌شود و دم عقب نیز گسترش می‌یابد تا خودرو آماده پرواز شود. این فرایند بدون نیاز به عملیات پیچیده انجام می‌شود و خودرو پس از یک بررسی سریع، آماده برخاستن است.

زاجاک درباره کاربری این خودرو توضیح داد: «کافی است گواهینامه رانندگی داشته باشید تا بتوانید در حالت زمینی از آن استفاده کنید و اگر دارای PPL (گواهینامه خلبانی خصوصی) باشید، بدون نیاز به آموزش اضافی می‌توانید پرواز کنید.»

مشخصات فنی و عملکرد خودروی پرنده AirCar

مشخصات فنی و عملکرد خودروی پرنده AirCar

مدل تولیدی AirCar نسبت به نمونه اولیه که دارای موتور موتورسیکلت ۱۴۰ اسب بخاری بود، ارتقا یافته و به موتورهای V6 شرکت Adept Airmotive آفریقای جنوبی مجهز شده است. این موتورها در سه نسخه ۲۸۰، ۳۰۰ و ۳۴۰ اسب بخار (توین توربو) ارائه می‌شوند. شاسی جدید نیز به‌ صورت مونوکوک طراحی شده، که نسبت به نمونه‌های قبلی سبک‌تر و مقاوم‌تر است.

خودروی پرنده AirCar در هوا با سرعت کروز ۱۳۵ نات (۲۴۹ کیلومتر در ساعت) پرواز می‌کند و روی زمین نیز مانند یک خودروی اسپرت می‌تواند به سرعت ۲۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. سقف پروازی این خودرو ۱۰ هزار فوت تعیین شده است، که در صورت نصب سیستم اکسیژن می‌تواند تا ۱۸ هزار فوت افزایش یابد.

این خودرو سه مخزن سوخت با ظرفیت مجموع ۱۶۰ لیتر دارد و می‌تواند در حالت پروازی تا ۱۰۰۰ کیلومتر و در حالت زمینی تا ۸۰۰ کیلومتر حرکت کند. ابعاد آن نیز در حالت زمینی مشابه خودروهای لوکس مانند Mercedes S-Class است و می‌توان آن را در پارکینگ‌های معمولی پارک کرد.

قیمت و برنامه عرضه خودروی پرنده AirCar

قیمت و برنامه عرضه خودروی پرنده AirCar

زاجاک اعلام کرد که قیمت این خودرو بین ۸۰۰ هزار تا ۱.۲ میلیون دلار تعیین شده است، که بسته به انتخاب موتور و سطح لوکس بودن کابین متفاوت خواهد بود. شرکت Klein Vision قصد دارد اولین نمونه‌های این خودرو را در سه‌ماهه اول سال ۲۰۲۶ به مشتریان تحویل دهد.

جالب است بدانید که این شرکت با بودجه‌ای به مراتب کمتر از رقبای خود به این موفقیت رسیده است. زاجاک بیان کرد: «Terrafugia Transition حدود ۲۵۰ میلیون دلار هزینه داشت، اما ما توانستیم با کسری از این مبلغ به هدف خود برسیم.»

طرح‌های آینده: افزایش ظرفیت و نسخه دوزیست

همچنین زاجاک از برنامه‌های توسعه آینده این شرکت خبر داد و گفت: «امکان تبدیل کابین دو نفره به مدل سه نفره با چیدمان مشابه McLaren Speedtail وجود دارد. همچنین طراحی نسخه چهار نفره نیز در دست بررسی است.»

وی تصریح کرد: «در حال بررسی طراحی یک خودروی پرنده دوزیست نیز هستیم، که بتواند روی آب فرود آید و حرکت کند. اگر پروژه فعلی موفق شود، سرعت توسعه این مدل نیز افزایش خواهد یافت. امیدوارم حتی خود من هم موفق به دیدن آن شوم! که شاید طی پنج سال آینده امکان‌پذیر شود.»

نوشته خودروی پرنده AirCar کلاین در سال 2026 عرضه می‌شود اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow