رقیب نورولینک با هدایت گیب نیوئل، نخستین تراشه مغزی خود را عرضه خواهد کرد
گیب نیوئل، مدیرعامل شرکت ولو و بنیانگذار استارتاپ Starfish Neuroscience، تا پایان سال ۲۰۲۵ نخستین تراشه مغزی خود را عرضه خواهد کرد. به گزارش تکناک، گیب نیوئل، همبنیانگذار و مدیرعامل ولو، شرکت توسعهدهنده عناوین مشهور Half-Life و DOTA 2 و Counter-Strike و پلتفرم استیم، مدتها است که به ایده اتصال مستقیم مغز به کامپیوتر علاقه […] نوشته رقیب نورولینک با هدایت گیب نیوئل، نخستین تراشه مغزی خود را عرضه خواهد کرد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.
گیب نیوئل، مدیرعامل شرکت ولو و بنیانگذار استارتاپ Starfish Neuroscience، تا پایان سال ۲۰۲۵ نخستین تراشه مغزی خود را عرضه خواهد کرد.
به گزارش تکناک، گیب نیوئل، همبنیانگذار و مدیرعامل ولو، شرکت توسعهدهنده عناوین مشهور Half-Life و DOTA 2 و Counter-Strike و پلتفرم استیم، مدتها است که به ایده اتصال مستقیم مغز به کامپیوتر علاقه نشان داده است. بیش از یک دهه پیش، این ایده با مطالعات روانشناسان داخلی ولو روی واکنشهای بیولوژیکی بازیکنان به بازیها آغاز شد؛ بهطوریکه حتی در یک زمان، استفاده از مانیتورهای متصل به لاله گوش برای اولین هدست واقعیت مجازی شرکت بررسی شد.
این شرکت در سال ۲۰۱۹ نیز در کنفرانس GDC بهصورت عمومی درباره رابطهای مغز و کامپیوتر (BCI) صحبت کرد؛ اما نیوئل تصمیم گرفت این ایده را از ولو جدا کند. در همان سال، او بیسروصدا استارتاپی به نام Starfish Neuroscience را ثبت کرد. این استارتاپ اکنون اعلام کرده است که نخستین تراشه مغزی خود را تا پایان سال جاری میلادی عرضه خواهد کرد.

به نقل از ورج، در نخستین بیانیه استارتاپ Starfish Neuroscience تأکید شده است که هنوز از ایمپلنت کامل خبری نیست. آنچه فعلاً معرفی شده، تراشهای اختصاصی برای ثبت فعالیتهای الکتروفیزیولوژیکی مغز است. این تراشه مانند نورولینک میتواند سیگنالهای مغزی را برای برقراری ارتباط بیماران با کامپیوتر یا تحریک مغز برای درمان بیماریها بخواند؛ اما شرکت هنوز سیستمهای پشتیبانیکننده یا اجزای نهایی برای کاشت آن در سر انسان را توسعه نداده است.
نیت سرمک، مهندس عصبشناسی در Starfish Neuroscience، مینویسد:
انتظار داریم نخستین تراشههایمان در اواخر ۲۰۲۵ به دستمان برسند و بهدنبال یافتن همکارانی هستیم که چنین تراشهای برایشان درهای تازهای باز خواهد کرد.
این موضوع احتمال همکاری با شرکتهای دیگر برای تأمین برق بیسیم یا ساخت ایمپلنت نهایی را مطرح میکند. هدف استارتاپ مذکور ساخت ایمپلنتی کوچکتر و کمخطرتر از رقبا است؛ ایمپلنتی که بتواند همزمان به چند ناحیه مغزی دسترسی داشته باشد و به باتری نیازی نداشته باشد. طبق اعلام شرکت، این تراشه در حالت «ثبت عادی» فقط ۱/۱ میلیوات انرژی مصرف میکند و میتواند با انتقال بیسیم انرژی کار کند.
تراشه مغزی Starfish Neuroscience چه ویژگیهایی دارد؟
مشخصات فنی فعلی تراشه مغزی Starfish Neuroscience از این قرارند:
- مصرف انرژی اندک: تنها ۱/۱ میلیوات در حالت ثبت عادی
- ابعاد کوچک: ۲ در ۴ میلیمتر (با فاصله پین ۰/۳ میلیمتر)
- قابلیت ثبت و تحریک: ثبت اسپایکها و LFP و تحریک با پالسهای دوقطبی
- ۳۲ ناحیه الکترودی با ۱۶ کانال ثبت همزمان در نرخ ۱۸/۷۵ کیلوهرتز
- یک منبع جریان برای تحریک جفتالکترودهای دلخواه
- پایش امپدانس و ولتاژ تحریک بهصورت داخلی
- پردازش دیجیتال داده و تشخیص اسپایک روی تراشه برای استفاده با رابطهای بیسیم کمپهنایباند
- ساختهشده با لیتوگرافی ۵۵ نانومتری TSMC
در مقام مقایسه، تراشه نورولینک با نام N1 از ۱,۰۲۴ الکترود در ۶۴ رشته قابل کاشت در مغز برخوردار است، حدود ۶ میلیوات انرژی مصرف میکند، باتری دارد که باید بهصورت بیسیم شارژ شود و ابعاد کلی آن (نهفقط تراشه) حدود ۲۳ میلیمتر عرض و ۸ میلیمتر ضخامت دارد. این تراشه تاکنون در سه انسان کاشته شده است. اگرچه برخی از رشتههای آن در نخستین داوطلب جدا شدهاند، عملکرد همچنان حفظ شده و او حتی مصاحبههایی نیز انجام داده است.
Starfish Neuroscience میگوید اتصال به چندین ناحیه مغزی میتواند برای درمان بیماریهایی نظیر پارکینسون حیاتی باشد. سرمک مینویسد:
شواهد فزایندهای وجود دارد که بسیاری از اختلالات عصبی ناشی از اختلال در سطح مدارهای مغزی هستند؛ جایی که تعامل میان نواحی مختلف مغز بهدرستی تنظیم نمیشود.
علاوهبر ایمپلنتهای چندگانه، وبسایت این شرکت از تولید دستگاهی برای هایپرترمیای دقیق خبر داده است که با استفاده از گرمای هدفمند میتواند تومورها را از بین ببرد. همچنین، سامانهای رباتیک برای تحریک مغناطیسی مغز (TMS) طراحی کرده است که با خواندن امواج مغزی، برای درمان اختلالاتی نظیر افسردگی و اختلال دوقطبی به کار میرود.
نوشته رقیب نورولینک با هدایت گیب نیوئل، نخستین تراشه مغزی خود را عرضه خواهد کرد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟






