رونمایی از بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان در قلب آلپ سوئیس

بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان با نام «تور آلوا» (Tor Alva) روز گذشته به‌ طور رسمی در دهکده کوهستانی مولنیز سوئیس به بهره‌برداری رسید. به گزارش تک‌ناک، این برج که ارتفاعی معادل ۳۰ متر (۹۸.۵ فوت) دارد، به عنوان نماد جدیدی از نوآوری در فناوری ساخت‌وساز و معماری دیجیتال معرفی شده است. تور آلوا، که […] نوشته رونمایی از بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان در قلب آلپ سوئیس اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۰۳ خرداد , ۱۴۰۴ - 12:00
 2
رونمایی از بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان در قلب آلپ سوئیس

بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان با نام «تور آلوا» (Tor Alva) روز گذشته به‌ طور رسمی در دهکده کوهستانی مولنیز سوئیس به بهره‌برداری رسید.

به گزارش تک‌ناک، این برج که ارتفاعی معادل ۳۰ متر (۹۸.۵ فوت) دارد، به عنوان نماد جدیدی از نوآوری در فناوری ساخت‌وساز و معماری دیجیتال معرفی شده است.

تور آلوا، که به معنای «برج سفید» است، توسط تیمی از پژوهشگران مؤسسه فناوری زوریخ (ETH Zurich) با همکاری بنیاد فرهنگی «فوندازیون اوریجن» طراحی و اجرا شده است. هدف از ساخت بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان، نمایش توانمندی‌های معماری دیجیتال و چاپ سه‌بعدی در ساخت سازه‌های بزرگ و باربر عنوان شده است.

بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان در قلب آلپ سوئیس رونمایی شد

طراحی این برج را معمار سرشناس «مایکل هانس‌مایر» به همراه پروفسور «بنیامین دیلن‌بورگر» از دپارتمان فناوری‌های ساختمانی دیجیتال ETH بر عهده داشته‌اند. فرم معماری آن متشکل از ۳۲ ستون سفید بتنی با ساختاری پیچیده می‌باشد، که در چهار طبقه امتداد یافته است و در بخش فوقانی به گنبدی خیره‌کننده منتهی می‌شوند. فضای داخلی این سازه ظرفیت میزبانی از ۳۲ نفر را دارد و در بالاترین طبقه آن، سکویی برای اجرای نمایش‌های هنری در نظر گرفته شده است.

بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان در قلب آلپ سوئیس ساخته شد

فرایند ساخت این پروژه حدود پنج ماه به طول انجامید و در طی آن، ۹۰۰ ساعت چاپ سه‌بعدی فعال توسط دو ربات ساختمانی انجام شد. یکی از ربات‌ها، لایه‌هایی از ترکیب ویژه‌ای شبیه سیمان را چاپ می‌کرد و ربات دیگر پس از هر ۲۶ سانتی‌متر ارتفاع، حلقه‌ای از فولاد تقویتی را درون ستون‌ها جای‌گذاری می‌کرد. این سیستم چاپ و تقویت هم‌زمان باعث شد تا ستون‌های باربر و منشعب با طراحی پیچیده، بدون نیاز به قالب‌ریزی سنتی ساخته شوند.

پژوهشگران ETH اعلام کرده‌اند که این برج، اولین سازه مرتفعی است که در آن، اجزای چاپ‌شده، نقش سازه‌ای و باربر دارند. این موفقیت حاصل همکاری نزدیک میان تیم دیلن‌بورگر، پروفسورهای کافمن و فلات، شرکت مشتق‌شده ETH با نام Mesh و شرکت ساختمانی Zindel United بوده است.

ساخت بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان در قلب آلپ سوئیس

تور آلوا که روی ساختمانی از پیش ساخته شده نصب شده، به‌گونه‌ای طراحی شده است که امکان جداسازی و انتقال آن به مکان‌های دیگر نیز وجود دارد. قرار است این برج طی پنج سال آینده در مولنیز باقی بماند و از ماه ژوئیه میزبان نمایش‌های هنری و برنامه‌های فرهنگی باشد.

این پروژه که در یک دهکده کوچک با تنها ۱۱ سکنه اجرا شده است، نمونه‌ای برجسته از آینده ساخت‌وساز با استفاده از فناوری‌های نوین محسوب می‌شود و نگاه‌ها را به سمت کاربردهای گسترده‌تر چاپ سه‌بعدی در معماری معطوف کرده است.

نوشته رونمایی از بلندترین سازه چاپ سه‌بعدی جهان در قلب آلپ سوئیس اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow