قابلیت «کاغذدیواری پویا» مبتنی بر هوش مصنوعی به ویندوز ۱۱ اضافه می شود
ویندوز ۱۱ ممکن است بهزودی شاهد اضافه شدن یک قابلیت هوش مصنوعی دیگر با عنوان کاغذدیواری پویا (Wallpaper AI) باشد. به گزارش تکناک، پس از ابزارهای Copilot، Windows AI Actions و Recall، حالا نشانههایی از این ویژگی جدید دیده شده است، که میتواند ظاهر دسکتاپ را هوشمندانه و بر اساس انتخابهای کاربر تغییر دهد. هرچند […] نوشته قابلیت «کاغذدیواری پویا» مبتنی بر هوش مصنوعی به ویندوز ۱۱ اضافه می شود اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

ویندوز ۱۱ ممکن است بهزودی شاهد اضافه شدن یک قابلیت هوش مصنوعی دیگر با عنوان کاغذدیواری پویا (Wallpaper AI) باشد.
به گزارش تکناک، پس از ابزارهای Copilot، Windows AI Actions و Recall، حالا نشانههایی از این ویژگی جدید دیده شده است، که میتواند ظاهر دسکتاپ را هوشمندانه و بر اساس انتخابهای کاربر تغییر دهد.
هرچند جزئیات این ویژگی هنوز منتشر نشده است، اما مایکروسافت پیشتر در سال ۲۰۲۴ نیز ایدههایی در زمینه پسزمینههای دسکتاپ مبتنی بر هوش مصنوعی آزمایش کرده بود؛ ایدههایی که هرگز به مرحله آزمایشی برای کاربران نرسید، اما به نظر میرسد که مایکروسافت هنوز برنامههایی برای شخصیسازی هوشمند ویندوز دارد.
بر اساس گزارشی از کاربری با نام Phantom در شبکه اجتماعی X، در نسخههای پیشنمایش اخیر ویندوز ۱۱ ارجاعاتی به قابلیتی به نام “Dynamic Wallpaper” مشاهده شده است. این ویژگی هنوز فعال نیست و هیچ گزینهای برای روشن یا خاموش کردن آن در تنظیمات وجود ندارد، اما توضیحات داخلی سیستمعامل نشان میدهد که ویندوز ممکن است در آینده بتواند پسزمینه دسکتاپ را به صورت خودکار و بر اساس «انتخابهای» کاربر بهروزرسانی کند.
در یکی از رشتهکدهای داخلی، ویژگی مذکور چنین توصیف شده است: «پسزمینه شما به طور خودکار و بر اساس انتخابهای شما بهروزرسانی خواهد شد.» اگرچه این ویژگی هنوز در نسخههای موجود قابل استفاده نیست و اطلاعات دقیقی نیز در دست نیست، اما به نظر میرسد که «انتخاب» میتواند به انتخاب یک موضوع کلی (theme) اشاره داشته باشد.
برای مثال، ممکن است کاربر یک تم را انتخاب و ویندوز به صورت خودکار پسزمینه متناسب را انتخاب یا بین چند پسزمینه ترکیب کند. این قابلیت میتواند پویا باشد، به این معنا که ویندوز با توجه به سیگنالهایی مانند ساعت، تصویر پسزمینه را تغییر دهد.
با وجود این، «کاغذدیواری پویا» در ویندوز ۱۱ میتواند معانی مختلفی داشته باشد. شرکت مایکروسافت پیشتر هم این مفهوم را نه فقط در قالب تعویض پسزمینه، بلکه حتی در قالب انیمیشنهای پویا بررسی کرده بود. یکی از طراحان پیشین مایکروسافت در پستی که اکنون از سایت Behance حذف شده است، اشاره کرده بود که این شرکت در حال بررسی پسزمینههای متحرک برای تبلیغ دستگاههای کمهزینه خود بوده است؛ پروژهای که هرگز عرضه نشد.

این طراح نوشته بود: «این پروژه بخشی از تلاشهای تیم خلاقیت ویندوز برای معرفی ترکیببندی مرکزی جدید در ویندوز ۱۱ بود.»
همچنین سیستمعامل لغوشده Windows 10X که برای دستگاه Surface Neo طراحی شده بود، قابلیت پسزمینه پویا را در خود داشت؛ ویژگی که به صورت خودکار و بدون استفاده از هوش مصنوعی، پسزمینه را متناسب با زمان روز تغییر میداد. اما آن ایده نیز هرگز به ویندوز ۱۱ راه نیافت.
ارجاعهای داخلی به عبارت «پویا» میتوانند به یکی از قابلیتها مانند: تغییر تصویر بر اساس زمان ساعت، تغییر با استفاده از هوش مصنوعی متناسب با انتخاب کاربر، یا حتی پسزمینههایی با انیمیشن خاص اشاره داشته باشند. البته ممکن است مفهوم دیگری در میان باشد.
در حال حاضر، ویندوز دارای قابلیتی به نام Spotlight است، که پسزمینهها را به صورت تصادفی تعویض میکند، اما این سیستم نه از ساعت استفاده میکند و نه از هوش مصنوعی بهره میگیرد.
شرکت مایکروسافت پیشتر نیز در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ تلاشهایی برای افزودن عمق بصری به دسکتاپ انجام داده بود. به گفته Albacore، توسعهدهنده مشهور، در آن زمان ارجاعاتی به قابلیت «افکت اختلاف منظر» (Parallax Effect) مبتنی بر هوش مصنوعی دیده شده بود. هدف مایکروسافت این بود که با استفاده از این ویژگی، تصاویر پسزمینه به صورت هوشمند کُندتر از محتوای دیگر حرکت کنند و در نتیجه حس عمق و زنده بودن به دسکتاپ ببخشند.
با وجود اینکه تمامی ارجاعها به این ویژگی در نسخههای اخیر حذف شدهاند، اما امید به ویژگیهای پویا و مبتنی بر هوش مصنوعی همچنان باقی است.
در مجموع، هرچند ممکن است قابلیت «افکت اختلاف منظر» کنار گذاشته شده باشد، اما افزودن کاغذدیواری پویا و هوشمند به ویندوز ۱۱ همچنان در دستور کار مایکروسافت قرار دارد؛ ویژگی که در صورت تحقق، میتواند تجربه کاربری دسکتاپ را دگرگون کند.
نوشته قابلیت «کاغذدیواری پویا» مبتنی بر هوش مصنوعی به ویندوز ۱۱ اضافه می شود اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟






