لغو ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ در اندونزی با سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری
اندونزی اعلام کرده است که شرکت اپل برای لغو ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ در این کشور، پیشنهاد سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری ارائه کرده است. به گزارش تکناک، دولت اندونزی و شرکت اپل بر سر این رقم به عنوان «مرحله اول» سرمایهگذاری توافق کردهاند و انتظار میرود اپل به زودی تعهد کتبی خود را ارائه دهد. […] نوشته لغو ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ در اندونزی با سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
اندونزی اعلام کرده است که شرکت اپل برای لغو ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ در این کشور، پیشنهاد سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری ارائه کرده است.
به گزارش تکناک، دولت اندونزی و شرکت اپل بر سر این رقم به عنوان «مرحله اول» سرمایهگذاری توافق کردهاند و انتظار میرود اپل به زودی تعهد کتبی خود را ارائه دهد. این اقدام در پی ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ در اندونزی به دلیل عدم رعایت قوانین محتوای محلی انجام شده است.
به نقل از بلومبرگ، روسان روسلانی، وزیر سرمایهگذاری اندونزی، روز سهشنبه این خبر را اعلام کرد و گفت: «ما به دنبال برقراری عدالت هستیم. اگر اپل در اینجا سود میبرد، باید در اینجا سرمایهگذاری کند و شغل ایجاد نماید.»
وی اعلام کرد که انتظار دارد ظرف یک هفته، شرکت اپل نامه تعهد کتبی خود را در این باره ارائه کند.
افزایش چشمگیر پیشنهاد سرمایهگذاری
اگر این پیشنهاد تأیید شود، سرمایهگذاری جدید اپل ده برابر بیشتر از پیشنهاد قبلی این شرکت خواهد بود، که تنها ۱۰۰ میلیون دلار بود.
بلومبرگ گزارش داد که پیشنهاد اولیه اپل حتی کمتر از این رقم و فقط معادل ۱۰ میلیون دلار برای ساخت کارخانه تولید لوازم جانبی و قطعات در شهر باندونگ نزدیک جاکارتا، بوده است.
نمایندگان شرکت اپل تاکنون به درخواستها برای اظهار نظر پاسخ ندادهاند.
دلیل ممنوعیت فروش آیفون ۱۶
دولت اندونزی فروش دستگاههای پرچمدار آیفون ۱۶ را به دلیل عدم رعایت الزامات محتوای محلی برای تلفنهای هوشمند و تبلتها ممنوع کرده است.
شرکت اپل پیشتر در سال ۲۰۲۳ تعهد داده بود که ۱.۷ تریلیون روپیه (۱۰۷ میلیون دلار) برای آکادمیهای توسعهدهندگان در اندونزی سرمایهگذاری کند، اما این شرکت حدود ۱۰ میلیون دلار از تعهدات خود عقب مانده است.
مطالبه اندونزی برای سرمایهگذاری بیشتر
وزیر سرمایهگذاری با اشاره به سرمایهگذاری ۱۵ میلیارد دلاری اپل در ویتنام، تأکید کرد که اندونزی باید پیشنهاد بهتری دریافت کند. وی گفت: «سرمایهگذاری اپل در اندونزی باید از ویتنام بزرگتر باشد.»
تمرکز بر تولید محلی
آگوس گومیوانگ کارتاساسمیطا، وزیر صنعت اندونزی که ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ را اعمال کرده بود، گفت: «اولویت ما این است که اپل کارخانهای محلی در اندونزی راهاندازی کند، مشابه اقداماتی که شرکتهایی مانند: سامسونگ و شیائومی انجام دادهاند.»
روسلانی نیز با اشاره به تأثیرات مثبت تولید محلی گفت: «تولید محصولات اپل در اندونزی باعث ایجاد زنجیرهای از سرمایهگذاریهای جدید و فرصتهای شغلی بیشتر خواهد شد. مهمترین نکته این است که زنجیره ارزش جهانی به اندونزی منتقل خواهد شد.»
سابقه برخورد اندونزی با شرکتهای خارجی
اندونزی سابقه طولانی در برخورد سختگیرانه با شرکتهای خارجی برای جذب سرمایهگذاری و حمایت از صنایع داخلی خود دارد.
دولت اندونزی پیشتر شرکت ByteDance، مالک TikTok را مجبور کرد که ویژگی خرید این اپلیکیشن را از پلتفرم اجتماعی آن جدا کند.
همچنین با ممنوعیت صادرات مواد خام مانند نیکل، شرکتها را به فرآوری داخلی و توسعه کارخانههای باتری تشویق کرده است.
چشمانداز اقتصادی اندونزی
این تلاشها در حالی صورت میگیرد که رئیسجمهور جدید، پرابوو سوبیانتو، هدف خود را رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی در دوره پنجساله تعیین کرده است.
رشد اقتصادی این کشور در سهماهه گذشته تنها ۴.۹۵ درصد بود، که پایینترین نرخ در یک سال گذشته به حساب میآید.
بازار جذاب اندونزی برای اپل
اندونزی با جمعیتی جوان که دوستدار فناوری هستند، بازاری بالقوه برای اپل به شمار میآید.
این کشور با اقتصادی به ارزش ۱ تریلیون دلار، بیش از ۳۵۰ میلیون تلفن همراه فعال دارد، که از جمعیت ۲۷۰ میلیونی آن بیشتر است. این موضوع نشاندهنده ظرفیت بالای این بازار برای رشد اپل است.
این توافق احتمالی برای لغو ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ میتواند نقطه عطفی در همکاریهای اپل و اندونزی باشد و اثرات مثبتی در صنعت فناوری این کشور ایجاد کند.
نوشته لغو ممنوعیت فروش آیفون ۱۶ در اندونزی با سرمایهگذاری یک میلیارد دلاری اولین بار در تک ناک. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟