مصرف داروهای ضد تبخال ریسک آلزایمر را ۱۷ درصد کاهش می دهند
یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف داروهای ضد تبخال ریسک ابتلا به آلزایمر را ۱۷ درصد کاهش میدهند. به گزارش تکناک، این مطالعه جدید که توسط شرکت داروسازی Gilead Sciences و دانشگاه واشنگتن انجام شده است، نشان میدهد که ویروس تبخال (HSV-1) ممکن است با بیماری آلزایمر مرتبط باشد. آلزایمر و ویروس تبخال در […] نوشته مصرف داروهای ضد تبخال ریسک آلزایمر را ۱۷ درصد کاهش می دهند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

یک مطالعه جدید نشان داده است که مصرف داروهای ضد تبخال ریسک ابتلا به آلزایمر را ۱۷ درصد کاهش میدهند.
به گزارش تکناک، این مطالعه جدید که توسط شرکت داروسازی Gilead Sciences و دانشگاه واشنگتن انجام شده است، نشان میدهد که ویروس تبخال (HSV-1) ممکن است با بیماری آلزایمر مرتبط باشد.
آلزایمر و ویروس تبخال
در سالهای اخیر، فرضیه نقش ویروسهای هرپسی مانند HSV-1 (ویروس تبخال نوع ۱) در ابتلا به آلزایمر، از یک نظریه بحثبرانگیز به دیدگاهی پذیرفتهشده در میان دانشمندان تبدیل شده است.
ویروس HSV-1 که عامل اصلی بروز تبخال لب است، ممکن است با ایجاد عفونت مزمن در مغز باعث التهاب، تحلیل سلولهای عصبی و بروز آلزایمر شود.

مروری بر نتایج مطالعه جدید
در این تحقیق، بیش از ۳۴۴ هزار بیمار بالای ۵۰ سال که بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۲۱ به آلزایمر یا سایر انواع زوال عقل مشابه مبتلا شده بودند، مورد بررسی قرار گرفتند.
- ۰.۴۴ درصد از بیماران آلزایمری سابقه ابتلا به HSV-1 داشتند، در حالی که این عدد در گروه تحت کنترل ۰.۲۴ درصد بود.
- ابتلا به HSV-1 حدود ۸۰ درصد خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش داد.
- استفاده از داروهای ضدویروس پس از تشخیص HSV-1، خطر ابتلا به آلزایمر را ۱۷ درصد کاهش داد.
آلزایمر ممکن است واکنشی به عفونت ویروسی باشد
پروفسور بِرایس ویسل از دانشگاه نیوساوتولز استرالیا در واکنش به این مطالعه گفت: «ما مدتها است که میپرسیم آیا ویروسهایی مثل تبخال میتوانند در ابتلا به آلزایمر نقش داشته باشند؟ و اگر درمان آنها در دسترس باشد، چه تأثیری خواهد داشت؟»
او توضیح داد که این یافتهها با تغییر نگرش علمی در این حوزه هماهنگ هستند. شاید تجمع پروتئین آمیلوئید در مغز، نه علت اصلی آلزایمر، بلکه واکنش بدن به یک تهدید میکروبی باشد. این دیدگاه میتواند راههای جدیدی برای پیشگیری و درمان آلزایمر ارائه دهد.
در مقابل، پروفسور بروس برو با نگاهی محتاطانهتر اعلام کرد: «این مطالعه مهم است و شواهد موجود درباره ارتباط تبخال با آلزایمر را تقویت میکند، اما نمیتوان گفت که تبخال عامل اصلی بیماری آلزایمر است. دادهها، نشاندهنده ارتباطی متوسط بین ابتلا به ویروسهای هرپسی و آلزایمر هستند.»

محدودیتهای مطالعه ارتباط آلزایمر و ویروس تبخال
- دادههای برگرفته از یک پایگاه اطلاعاتی بیمهای بوده است و امکان تأیید دقیق تشخیصها وجود نداشت.
- اطلاعاتی درباره دوز و مدت مصرف داروهای ضدویروسی نیز در دسترس نبود.
با وجود این، یافتهها با سایر مطالعات مشابه در زمینه نقش ویروسهای تبخال در بیماریهای تخریبکننده عصبی همراستا هستند.
آیا درمان ضدویروسی از زوال عقل جلوگیری میکند؟
نتایج مطالعات نشان میدهد که داروهای ضدویروسی میتوانند در کاهش التهاب مغز و پاکسازی پلاکهای آمیلوئید مؤثر باشند. در همین راستا، محققان دانشگاه پزشکی کره (KUCM) نیز به تازگی داروی جدیدی با نام ATL001 را توسعه دادهاند، که عملکرد سلولهای ایمنی مغز (میکروگلیا) آلوده به HSV-1 را بهبود میبخشد و التهاب عصبی را کاهش میدهد.
نوشته مصرف داروهای ضد تبخال ریسک آلزایمر را ۱۷ درصد کاهش می دهند اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟






