نورالینک در یک روز دو جراحی کاشت رابط مغز و رایانه انجام داد
شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک، برای نخستین بار موفق شد در مدت ۲۴ ساعت دو جراحی کاشت رابط مغز و رایانه (BCI) را روی بیماران انسانی با موفقیت انجام دهد. به گزارش تکناک، این اتفاق که روز ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیر) در شبکه اجتماعی X اعلام شد، تعداد کل داوطلبان انسانی این آزمایشها را […] نوشته نورالینک در یک روز دو جراحی کاشت رابط مغز و رایانه انجام داد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

شرکت نورالینک متعلق به ایلان ماسک، برای نخستین بار موفق شد در مدت ۲۴ ساعت دو جراحی کاشت رابط مغز و رایانه (BCI) را روی بیماران انسانی با موفقیت انجام دهد.
به گزارش تکناک، این اتفاق که روز ۲۱ ژوئیه (۳۰ تیر) در شبکه اجتماعی X اعلام شد، تعداد کل داوطلبان انسانی این آزمایشها را به ۹ نفر رساند.
شرکت نورالینک با این حرکت یک گام دیگر به هدف جاهطلبانه خود نزدیکتر شده است؛ این شرکت قصد دارد تا پایان سال ۲۰۲۵، شمار کل جراحیهای انسانی خود را به ۲۰ مورد برساند. این پیشرفتها با واکنش تحسینآمیز دمیس هسابیس، مدیرعامل و برنده نوبل از شرکت Google DeepMind نیز همراه بوده است.
این شرکت با انتشار پستی در شبکه X اعلام کرد که هشتمین و نهمین داوطلب انسانی خود را در یک بازه زمانی ۲۴ ساعته مورد جراحی قرار داده است. ایلان ماسک نیز این خبر را بازنشر کرد و با ابراز هیجان از این دستاورد، تأکید کرد که فناوری نورالینک پتانسیل دگرگونسازی زندگی بشر را دارد.
ماسک بهویژه به کاربردهای احتمالی کاشت رابط مغز و رایانه برای بازگرداندن توان راه رفتن به بیماران یا احیای خاطرات و عملکرد شناختی در عزیزان از دست رفته اشاره کرد.

تاکنون ۹ داوطلب که عمدتاً دچار آسیب نخاعی یا بیماری ALS بودهاند، تحت این جراحی قرار گرفتهاند. گزارشها نشان میدهد که برخی از این افراد، از رابط مغز و رایانه به طور گسترده استفاده میکنند و حتی تا ۱۰۰ ساعت در هفته با آن در تعامل هستند.
شرکت نورالینک قصد دارد در آینده توان و پوشش این ایمپلنتها را گسترش دهد. طبق برنامه، این شرکت تا سال ۲۰۲۸ بیش از ۲۵ هزار الکترود را برای دسترسی به نواحی عمیقتر مغز به کار خواهد گرفت؛ قابلیتی که ممکن است زمینهساز درمان اختلالات عصبی و روانپزشکی، همچنین همگرایی بیشتر با فناوری هوش مصنوعی شود.
دمیس هسابیس، مدیرعامل Google DeepMind، در واکنش به توییت ماسک، این فناوری را «شگفتانگیز» توصیف کرد. این اظهارنظر کوتاه اما پرمعنا از سوی یکی از چهرههای پیشتاز در هوش مصنوعی، پرسشهایی را در رسانههایی نظیر Mashable برانگیخته است: آیا Google نیز از طریق DeepMind وارد حوزه رابط مغز و رایانه شده است؟
این موفقیت جدید نشاندهنده رشد عملی فناوری نورالینک است؛ سیستمی که هدف آن ایجاد ارتباط مستقیم میان مغز انسان و ماشینها است تا ارتباطی روان و بیواسطه برقرار شود.
شرکت نورالینک از سال ۲۰۱۶، در خط مقدم توسعه فناوریهای رابط مغز و رایانه قرار داشته است. یکی از دستاوردهای مهم این شرکت، عمل موفقیتآمیز در مارس ۲۰۲۴ روی نولاند آربا، فردی با قطع نخاع بود. او پس از کاشت رابط مغز و رایانه، توانست تنها با نیروی ذهن خود نشانگر ماوس را حرکت دهد، موسیقی پخش کند و بازی انجام دهد.
ایلان ماسک معتقد است که نورالینک میتواند روزی به درمان بیماریهایی نظیر نابینایی نیز کمک کند. هرچند آزمایشهای فعلی این شرکت با نقدهایی درباره مسائل اخلاقی نیز مواجه شدهاند.
هدف نهایی نورالینک، توسعه یک رابط مغزی جامع با پهنای باند بالا است، که ارتباط مستقیم بین هر نورون مغز و دستگاههای خارجی را ممکن میسازد. این چشمانداز بلندپروازانه، در کنار جراحیهای خودکار و فعالسازی سریع پس از عمل، میتواند آیندهای نو برای تعامل انسان با فناوری رقم بزند.
همچنین ماسک با شرکت دیگر خود یعنی xAI، در حال توسعه فناوریهای پیشرفته هوش مصنوعی است. این شرکت به تازگی مدل Grok 4 AI و سه عامل هوش مصنوعی معرفی کرده است، که واکنشهای فراوانی در فضای مجازی برانگیختهاند.
نوشته نورالینک در یک روز دو جراحی کاشت رابط مغز و رایانه انجام داد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟






