هشدار مدیران پلتفرمهای رمزارزی به بانک مرکزی: بازار رمزارزها را زیرزمینی میکنید
آی تی ایران – فعالان پلتفرمهای رمزارز در یک نشست در اتاق بازرگانی ایران نسبت به سیاست بانک مرکزی در مسدودسازی حسابهای پلتفرمهای رمزارزی اعتراض کردند و نتیجه چنین اقدامی را زیرزمینی شدن خرید رمزارزها در ایران دانستند. بانک مرکزی از چهارشنبه شب گذشته و بدون اطلاع به پلتفرمهای تبادل رمزارز، حسابهای واریز ریالی آنها …
آی تی ایران – فعالان پلتفرمهای رمزارز در یک نشست در اتاق بازرگانی ایران نسبت به سیاست بانک مرکزی در مسدودسازی حسابهای پلتفرمهای رمزارزی اعتراض کردند و نتیجه چنین اقدامی را زیرزمینی شدن خرید رمزارزها در ایران دانستند.
بانک مرکزی از چهارشنبه شب گذشته و بدون اطلاع به پلتفرمهای تبادل رمزارز، حسابهای واریز ریالی آنها را مسدود کرده است. بانک مرکزی از دو سال قبل هم تلاش کرده بود با محدود کردن میزان واریز ریالی ( حداکثر ۲۵ میلیون تومان در روز) جلوی ورود پول قابل توجه به این پلتفرمها را بگیرد.
با این حال از هفته گذشته بانک مرکزی همزمان با افزایش قیمت دلار تصمیم به توقف حسابهای واریزریالی متعلق به پلتفرمهای رمزارزی کرد. به این ترتیب کاربران دیگر قادر به خرید رمزارز از طریق این پلتفرمها نیستند.
طی روزهای اخیر و با بسته شدن مسیر خرید رمزارز و به خصوص تتر آگهیهای متعددی در تلگرام و دیگر شبکههای اجتماعی برای خرید ناشناس رمزارز منتشر شده است.
بازار را به سمت مبادلات زیرزمینی هدایت میکنند
در این جلسه نیما قاضی رئیس انجمن تجارت الکترونیک ایران گفت اگر هدف از مسدود کردن حساب پلتفرمهای رمزارزی افزایش ارزش پول ملی است که این اقدام بانک مرکزی خلاف آن را نشان میدهد. به گفته قاضی چنین تصمیمهای سریع نه تنها به هدف خود نمیرسد بلکه باعث رشد بازارغیررسمی و مبادلات زیرزمینی میشود.
پلتفرمهای رمزارزی ۲۰هزار استعلام پولشویی را پاسخ دادند
محمد مهدی شریعتمدار مدیرعامل جیبیت نیز گفت در سال گذشته ۲۰هزار پاسخ استعلام به دستگاه قضایی صورت گرفته و همین نشان دهنده تلاش این صنعت برای جلوگیری از کلاهبرداری و پولشویی است. شریعتمدار که شرکتش پلتفرم واسط بین شرکتها و پلتفرمهای رمزارزی و سیستم بانکی است میگوید: در حال حاضر شریان مالی یک صنف به طور کامل قطع شده و هیچ مسوولی حتی حاضر به اعلام وضعیت و شرایط نیست.
بانک مرکزی به هیچ کس اطلاع نداد
محمد مهدی فاطمیان رئیس انجمن فینتک نیز در این جلسه گفت: بانک مرکزی سالهاست رابطه مستقیم با ۴۰ -۵۰پلتفرم رمزارزی دارد اما مسدودکردن حسابها بدون هیچ گونه هماهنگی با فعالان این عرصه و تشکلها صورت گرفته است.
اعتماد مردم مخدوش شده است
عباس آشتیانی نماینده سازمان نظام صنفی رایانهای نیز در این جلسه گفت که اعتماد کاربران به پلتفرمهای رمزارزی در حال مخدوش شدن است و بازار را با این اقدامات تقدیم فضای غیر شفاف و زیرزمینی میکنند.
بازار رمزارزها تاثیری روی قیمت دلار ندارد
امیرحسین راد مدیرعامل نوبیتکس نیز در این جلسه گفت : ما با بانک مرکزی تقابلی نداریم، اگر در مورد این تصمیم با کسب وکارها مشورت میشد آنها میتوانستند با کمک ابزارهایی شرایط کنترل کنند و کیفیت تصمیمات و اثرگذاری آنها بیشتر شود. راد همچنین گفت که در این ماجرا یکبار برای همیشه ثابت شد که نرخ تتر با بازار آزاد هیچ ارتباطی دارد چراکه همین الان نرخ تتر بسیار پایینتر از نرخ دلار است. به گفته راد این بازار رمزارز آنقدر کوچک هست که نمیتوان آن را مسوول تاثیرگذاری بر بازار ارز دانست کما اینکه ایجاد محدودیت ۲۵ میلیون تومان روزانه که از دوسال صورت گرفت نیز تاثیری در کنترل قیمت ارز نداشته است.
واکنش شما چیست؟