هوش مصنوعی 1 میلیون برابر سریع‌تر می‌شود!

دانشمندان در ایالات متحده موفق به ساخت سریع‌ترین ترانزیستور جهان با استفاده از پالس‌های لیزر و گرافن شدند؛ دستاوردی که می‌تواند انقلابی در سرعت پردازش برای هوش مصنوعی، فضا و پزشکی به وجود آورد. در حالی که نرم‌افزارهای هوش مصنوعی و ابررایانه‌ها با سرعتی سرسام‌آور پیشرفت می‌کنند، سخت‌افزارها سال‌هاست به سقف توان خود رسیده‌اند. ترانزیستورهای سنتی مبتنی بر سیلیکون با محدودیت‌هایی مانند مقاومت الکتریکی و محدودیت مواد فیزیکی روبه‌رو هستند و نمی‌توانند سریع‌تر از حد مشخصی عمل کنند.  اکنون محققان دانشگاه آریزونا با همکاری پژوهشگرانی بین‌المللی، ترانزیستوری نوری ساخته‌اند که به‌جای جریان الکترون، از نور برای استفاده می‌کند و با کمک گرافن، توانسته‌اند به سرعت‌های پتاهرتز  که بیش از یک میلیون برابر سریع‌تر از تراشه‌های امروزی است، دست پیدا کنند.

۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 21:00
 3
هوش مصنوعی 1 میلیون برابر سریع‌تر می‌شود!

دانشمندان در ایالات متحده موفق به ساخت سریع‌ترین ترانزیستور جهان با استفاده از پالس‌های لیزر و گرافن شدند؛ دستاوردی که می‌تواند انقلابی در سرعت پردازش برای هوش مصنوعی، فضا و پزشکی به وجود آورد.

در حالی که نرم‌افزارهای هوش مصنوعی و ابررایانه‌ها با سرعتی سرسام‌آور پیشرفت می‌کنند، سخت‌افزارها سال‌هاست به سقف توان خود رسیده‌اند. ترانزیستورهای سنتی مبتنی بر سیلیکون با محدودیت‌هایی مانند مقاومت الکتریکی و محدودیت مواد فیزیکی روبه‌رو هستند و نمی‌توانند سریع‌تر از حد مشخصی عمل کنند.

 اکنون محققان دانشگاه آریزونا با همکاری پژوهشگرانی بین‌المللی، ترانزیستوری نوری ساخته‌اند که به‌جای جریان الکترون، از نور برای استفاده می‌کند و با کمک گرافن، توانسته‌اند به سرعت‌های پتاهرتز  که بیش از یک میلیون برابر سریع‌تر از تراشه‌های امروزی است، دست پیدا کنند.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow