هوش مصنوعی 1 میلیون برابر سریعتر میشود!
دانشمندان در ایالات متحده موفق به ساخت سریعترین ترانزیستور جهان با استفاده از پالسهای لیزر و گرافن شدند؛ دستاوردی که میتواند انقلابی در سرعت پردازش برای هوش مصنوعی، فضا و پزشکی به وجود آورد. در حالی که نرمافزارهای هوش مصنوعی و ابررایانهها با سرعتی سرسامآور پیشرفت میکنند، سختافزارها سالهاست به سقف توان خود رسیدهاند. ترانزیستورهای سنتی مبتنی بر سیلیکون با محدودیتهایی مانند مقاومت الکتریکی و محدودیت مواد فیزیکی روبهرو هستند و نمیتوانند سریعتر از حد مشخصی عمل کنند. اکنون محققان دانشگاه آریزونا با همکاری پژوهشگرانی بینالمللی، ترانزیستوری نوری ساختهاند که بهجای جریان الکترون، از نور برای استفاده میکند و با کمک گرافن، توانستهاند به سرعتهای پتاهرتز که بیش از یک میلیون برابر سریعتر از تراشههای امروزی است، دست پیدا کنند.

دانشمندان در ایالات متحده موفق به ساخت سریعترین ترانزیستور جهان با استفاده از پالسهای لیزر و گرافن شدند؛ دستاوردی که میتواند انقلابی در سرعت پردازش برای هوش مصنوعی، فضا و پزشکی به وجود آورد.
در حالی که نرمافزارهای هوش مصنوعی و ابررایانهها با سرعتی سرسامآور پیشرفت میکنند، سختافزارها سالهاست به سقف توان خود رسیدهاند. ترانزیستورهای سنتی مبتنی بر سیلیکون با محدودیتهایی مانند مقاومت الکتریکی و محدودیت مواد فیزیکی روبهرو هستند و نمیتوانند سریعتر از حد مشخصی عمل کنند.
اکنون محققان دانشگاه آریزونا با همکاری پژوهشگرانی بینالمللی، ترانزیستوری نوری ساختهاند که بهجای جریان الکترون، از نور برای استفاده میکند و با کمک گرافن، توانستهاند به سرعتهای پتاهرتز که بیش از یک میلیون برابر سریعتر از تراشههای امروزی است، دست پیدا کنند.
واکنش شما چیست؟






