ورزش سبک در میانسالی خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد
مطالعهای جدید نشان میدهد که افزایش فعالیت بدنی در میانسالی حتی اگر دیر شروع شود، میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را به طور چشمگیری کاهش دهد. به گزارش تکناک، این تحقیق جدید که در مجله Alzheimer’s & Dementia منتشر شده، توسط محققان اسپانیایی روی ۳۳۷ فرد میانسال با میانگین سنی ۶۰ سال و با ریسک […] نوشته ورزش سبک در میانسالی خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

مطالعهای جدید نشان میدهد که افزایش فعالیت بدنی در میانسالی حتی اگر دیر شروع شود، میتواند خطر ابتلا به آلزایمر را به طور چشمگیری کاهش دهد.
به گزارش تکناک، این تحقیق جدید که در مجله Alzheimer’s & Dementia منتشر شده، توسط محققان اسپانیایی روی ۳۳۷ فرد میانسال با میانگین سنی ۶۰ سال و با ریسک بالای ابتلا به آلزایمر (۸۶ درصد دارای والد مبتلا) انجام شده است و نشان میدهد افرادی که فعالیت بدنی خود را افزایش دادند، سطح پایینتری از پروتئین آمیلوئید-بتا در مغز داشتند. این پروتئین یکی از نشانههای بارز آلزایمر است.
در مقابل، افرادی که در طول چهار سال مطالعه بدون فعالیت بدنی باقی مانده بودند، دچار کاهش ضخامت مغزی در نواحی حساس به آلزایمر شدند.

میزان فعالیت بدنی برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
بر اساس توصیههای سازمان جهانی بهداشت (WHO)، میانسالان باید بین ۱۵۰ تا ۳۰۰ دقیقه فعالیت بدنی متوسط (مانند پیادهروی سریع) یا ۷۵ تا ۱۵۰ دقیقه فعالیت شدید در هفته داشته باشند. به عبارتی فقط ۳۰ دقیقه ورزش در همه روزهای هفته کافی است تا از آلزایمر جلوگیری کنید.
اسکنهای مغزی چه مواردی را نشان دادند؟
در اسکنهای مغزی انجامشده با MRI و PET، مشخص شد افرادی که حتی فعالیت محدود خود را حفظ کرده بودند، ضخامت مغزی بیشتری نسبت به گروه کاملاً بیتحرک داشتند.
یافتهها کلیدی
افرادی که در ابتدا فعال نبودند، اما در طول مطالعه شروع به ورزش کردند، نسبت به افرادی که از فعال به بیتحرک تغییر وضعیت دادند، سطح کمتری از آمیلوئید-بتا را در مغز خود داشتند.
ورزش بیشتر، خطر ابتلا به آلزایمر کمتر
در این تحقیق ارتباطی مستقیم بین افزایش فعالیت بدنی و کاهش پروتئین آمیلوئید-بتا مشاهده شد. این رابطه حتی پس از کنترل فاکتورهایی مانند: سن، جنسیت، تحصیلات، ژنتیک و سلامت روانی همچنان برقرار بود.
اهمیت مداخله در مرحله پیشبالینی
این یافتهها بر دورهای تمرکز دارند که به آن مرحله پیشبالینی آلزایمر گفته میشود؛ یعنی زمانی که تغییرات مغزی شروع شدهاند، اما هنوز علائم قابل مشاهده نیستند. این مرحله فرصتی طلایی برای پیشگیری یا تأخیر در بروز علائم زوال عقل است.

نتیجهگیری کلیدی برای کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
برای بزرگسالان میانسال، حتی مقادیر کم فعالیت بدنی نیز میتواند فواید قابل توجهی برای سلامت مغز داشته باشد. هیچوقت برای شروع دیر نیست و حتی قدمهای کوچک هم تأثیر دارند.
حدود ۱۳ درصد از موارد آلزایمر در جهان به بیتحرکی فیزیکی نسبت داده میشود. بنابراین، ورزش نهتنها به نفع فرد بلکه به نفع سلامت عمومی جامعه است.
ورزش ممکن است در نبرد با آلزایمر، به اندازه ژنهای فرد اهمیت داشته باشد.
نوشته ورزش سبک در میانسالی خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش می دهد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.
واکنش شما چیست؟






