پایان آشفتگی کابل‌ها؛ استفاده از درگاه شارژ USB-C در اروپا اجباری شد!

دستورالعمل جدید اتحادیه اروپا که دستگاه‌های تلفن همراه را ملزم به استفاده از یک درگاه شارژ استاندارد جهانی می‌کند، یعنی درگاه USB-C، اکنون به صورت رسمی در این اتحادیه اجرایی شده است. هدف اصلی این قانون، کاهش میزان زباله‌های الکترونیکی و رفع مشکل تنوع بیش از حد درگاه‌های شارژ است که باعث سردرگمی کاربران می‌شد. […]

۱۱ دی , ۱۴۰۳ - 05:00
 0  7
پایان آشفتگی کابل‌ها؛ استفاده از درگاه شارژ USB-C در اروپا اجباری شد!

دستورالعمل جدید اتحادیه اروپا که دستگاه‌های تلفن همراه را ملزم به استفاده از یک درگاه شارژ استاندارد جهانی می‌کند، یعنی درگاه USB-C، اکنون به صورت رسمی در این اتحادیه اجرایی شده است. هدف اصلی این قانون، کاهش میزان زباله‌های الکترونیکی و رفع مشکل تنوع بیش از حد درگاه‌های شارژ است که باعث سردرگمی کاربران می‌شد. البته، استفاده از درگاه USB-C تنها بخشی از این دستورالعمل جامع است. اتحادیه اروپا قصد دارد موارد دیگری مانند نحوه برچسب‌گذاری محصولات، بهبود فناوری شارژ سریع و به طور کلی کاهش زباله‌های الکترونیکی را نیز بهبود ببخشد. با دیجی رو همراه باشید.

کمیسیون اروپا، که نهاد اصلی تصمیم‌گیری در اتحادیه اروپا است، در سال 2022 قانونی را تصویب کرد که بر اساس آن، از سال 2025 میلادی، تمامی تلفن‌های همراهی که در این اتحادیه عرضه می‌شوند، باید مجهز به درگاه شارژ استاندارد USB-C باشند. تمامی 27 کشور عضو اتحادیه اروپا تا تاریخ 28 دسامبر (8 دی 1403) فرصت داشتند تا این قانون جدید را در قوانین داخلی خود نیز لحاظ کرده و آن را به صورت رسمی در کشور خود اجرا کنند.

این دستورالعمل شامل طیف گسترده‌ای از دستگاه‌های الکترونیکی قابل شارژ می‌شود. از جمله این دستگاه‌ها می‌توان به انواع تلفن‌های همراه، تبلت‌ها، دوربین‌های دیجیتال، هدفون‌ها، هدست‌ها، کنسول‌های بازی قابل حمل، بلندگوهای قابل حمل، کتابخوان‌های الکترونیکی، صفحه‌کلیدها، ماوس‌ها، سیستم‌های ناوبری قابل حمل و همچنین هدفون‌های توگوشی اشاره کرد. نکته مهم این است که این قانون فقط شامل دستگاه‌هایی می‌شود که با استفاده از کابل سیمی شارژ می‌شوند و توان آن‌ها حداکثر 100 وات است.

پایان آشفتگی کابل‌ها؛ استفاده از درگاه شارژ USB-C در اروپا اجباری شد!

در این دستورالعمل ذکر شده است که تولیدکنندگان لپ‌تاپ‌ها تا تاریخ 28 آوریل 2026 (یعنی حدود 16 ماه بیشتر از سایر دستگاه‌ها) فرصت دارند تا محصولات خود را با این قانون جدید سازگار کنند. همچنین، برخی از دستگاه‌هایی که مصرف برق بسیار بالایی دارند و توان آن‌ها بیشتر از 100 وات است، مانند کنسول بازی پلی استیشن 5 که ورودی برق آن 350 وات است، از شمول این مقررات مستثنی هستند و نیازی به استفاده از درگاه USB-C ندارند.

برخی از دستگاه‌ها مانند پهپادها و شارژرهای بی‌سیم هنوز به طور مستقیم تحت پوشش این قانون قرار نگرفته‌اند. با این حال، کمیسیون اروپا اعلام کرده است که به طور مداوم وضعیت بازار، تنوع محصولات و پیشرفت‌های فناوری را بررسی و ارزیابی خواهد کرد تا لیست دستگاه‌های مشمول این قانون را تا حد امکان به‌روز نگه دارد و در صورت لزوم، دستگاه‌های جدیدی را به این لیست اضافه کند.

این دستورالعمل تولیدکنندگان را ملزم به داشتن درگاه شارژ USB-C در دستگاه‌های خود می‌کند، اما آن‌ها همچنان می‌توانند در کنار این درگاه استاندارد، از راه‌حل‌های شارژ اختصاصی خود نیز استفاده کنند. به عنوان مثال، شرکت اپل همچنان می‌تواند از فناوری شارژ مگ‌سیف (MagSafe) در لپ‌تاپ‌های مک‌بوک خود در کنار درگاه USB-C استفاده کند.

پایان آشفتگی کابل‌ها؛ استفاده از درگاه شارژ USB-C در اروپا اجباری شد!

همچنین، اگر دستگاهی بدون درگاه USB-C از قبل در بازار موجود باشد و به فروش برسد، همچنان می‌تواند در فروشگاه‌ها و قفسه‌ها باقی بماند و به فروش خود ادامه دهد. با این حال، تولیدکنندگان دیگر نمی‌توانند محصولات جدیدی را بدون درگاه USB-C به بازار عرضه کنند و فروشگاه‌ها نیز نمی‌توانند محموله‌های جدیدی از دستگاه‌های قدیمی که فاقد این درگاه هستند را دریافت کنند.

یکی دیگر از جنبه‌های مهم این دستورالعمل، مربوط به نحوه شارژ دستگاه‌ها است. این قانون بیان می‌کند که هر دستگاهی که بتواند با استفاده از کابل و با ولتاژ بیشتر از 5 ولت، جریان بیشتر از 3 آمپر یا توان بیشتر از 15 وات شارژ شود، باید با استاندارد USB-PD (مخفف USB Power Delivery) سازگار باشد. این بدان معناست که گوشی‌های آیفون و پیکسل که از این استاندارد پشتیبانی می‌کنند، هیچ مشکلی نخواهند داشت. اما دستگاه‌هایی مانند برخی از مدل‌های وان پلاس و اوپو که از فناوری‌های شارژ سریع اختصاصی مانند SuperVOOC استفاده می‌کنند، باید قابلیت پشتیبانی از استاندارد USB-PD را نیز در دستگاه‌های خود فعال کنند تا بتوانند در بازار اروپا به فروش برسند. البته لازم به ذکر است که این شرکت‌ها از مدتی پیش شروع به پشتیبانی از این استاندارد کرده‌اند، بنابراین نگرانی خاصی برای آن‌ها ایجاد نخواهد شد.

پایان آشفتگی کابل‌ها؛ استفاده از درگاه شارژ USB-C در اروپا اجباری شد!

کمیسیون اروپا همچنین به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد تا دستگاه‌های الکترونیکی جدید را بدون شارژر در جعبه به فروش برسانند. هدف از این کار، جلوگیری از تولید بیش از حد شارژرها و کاهش زباله‌های الکترونیکی است که ناشی از داشتن شارژرهای اضافی توسط خریداران است که اغلب بدون استفاده باقی می‌مانند و به زباله تبدیل می‌شوند، زیرا به ندرت بازیافت می‌شوند. به همین دلیل، از این پس گوشی‌های تلفن همراه و سایر دستگاه‌ها در 27 کشور عضو اتحادیه اروپا بدون شارژر در جعبه عرضه خواهند شد. کمیسیون اروپا انتظار دارد که کاربران به مرور زمان با این تغییر سازگار شوند و برای سهولت این امر، تولیدکنندگان موظفند روی جعبه دستگاه علامت مشخصی را قرار دهند که نشان می‌دهد دستگاه با شارژر عرضه می‌شود یا خیر.

هر کشور عضو اتحادیه اروپا مسئول اجرای این قوانین در داخل مرزهای خود است و نحوه اجرای آن و اطمینان از رعایت آن توسط شرکت‌ها و فروشگاه‌ها بر عهده آن کشور خواهد بود.

نکته جالب دیگر این است که باید دید آیا مناطق دیگر جهان نیز از این رویه اتحادیه اروپا پیروی خواهند کرد یا خیر. اگر چه این دستورالعمل ممکن است در ابتدا برای برخی از تولیدکنندگان مشکلاتی ایجاد کند، اما در واقع یک گام بزرگ به نفع مصرف‌کنندگان است. اتحادیه اروپا با این اقدام بار دیگر نشان داده است که سازمانی است که منافع شهروندان خود را بر منافع شرکت‌ها ترجیح می‌دهد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow