پنجمین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه ناسا با موفقیت انجام شد

دو زن فضانورد ناسا با مأموریتی سخت و واقعی در ایستگاه فضایی بین‌المللی تاریخ‌ساز شدند که پنجمین پیاده‌روی فضایی با حضور فقط زنان در تاریخ ۶۰ ساله پیاده‌روی‌های فضایی بود. به گزارش تک‌ناک، در حالی که کیتی پری، خواننده مشهور آمریکایی، به‌ دلیل حضور در یک پرواز کوتاه فضایی با شرکت فضایی بلو اوریجین و […] نوشته پنجمین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه ناسا با موفقیت انجام شد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 12:00
 1
پنجمین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه ناسا با موفقیت انجام شد

دو زن فضانورد ناسا با مأموریتی سخت و واقعی در ایستگاه فضایی بین‌المللی تاریخ‌ساز شدند که پنجمین پیاده‌روی فضایی با حضور فقط زنان در تاریخ ۶۰ ساله پیاده‌روی‌های فضایی بود.

به گزارش تک‌ناک، در حالی که کیتی پری، خواننده مشهور آمریکایی، به‌ دلیل حضور در یک پرواز کوتاه فضایی با شرکت فضایی بلو اوریجین و جف بزوس در صدر اخبار قرار گرفته است، سرهنگ آن مک‌کلین از ارتش آمریکا و سرگرد نیکول ایرز از نیروی هوایی، روز پنجشنبه، ساعاتی را در فضای بیرونی ایستگاه فضایی بین‌المللی (ISS) صرف انجام یک عملیات حیاتی کردند.

این دو فضانورد باتجربه، با آماده‌سازی محل نصب پنل‌های خورشیدی جدید و جابه‌جایی یک آنتن مهم، گامی مهم در حفظ و ارتقای عملکرد ایستگاه فضایی برداشتند.

نکته قابل توجه این است که تنها دقایقی قبل از شروع پیاده‌روی فضایی، مک‌کلین متوجه وجود الیافی روی دستکش خود شد، که عملیات را برای مدت کوتاهی متوقف کرد. با تأیید ایمنی لباس فضایی از سوی مرکز کنترل مأموریت، عملیات بدون مشکل ادامه یافت.

پنجمین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه ناسا انجام شد

پنجمین پیاده‌روی فضایی زنانه با پیشینه نظامی و دقت بالا

آن مک‌کلین، خلبان هلیکوپتر و کهنه‌سرباز ارتش و نیکول ایرز، خلبان سابق جنگنده‌های نیروی هوایی، هر دو از زبده‌ترین نیروهای فضایی آمریکا هستند. آنها ماه مارس به ایستگاه فضایی پیوستند و جایگزین دو فضانوردی شدند که به‌ دلیل مشکلات زمینی اعزام آنها به تعویق افتاد.

این دو فضانورد در ارتفاع ۴۲۰ کیلومتری از زمین پیاده‌روی فضایی خود را  انجام دادند. این اتفاق تنها یک روز پس از آن رخ داد که مرکز کنترل برای جلوگیری از برخورد ایستگاه فضایی با بقایای یک موشک قدیمی چینی، مسیر آن را کمی تغییر داد.

این مأموریت برای مک‌کلین، یک بازگشت افتخارآمیز بود. او در سال ۲۰۱۹ قرار بود بخشی از اولین پیاده‌روی فضایی ناسا با حضور صرفاً زنان باشد، اما به‌ دلیل کمبود لباس فضایی مناسب، از انجام آن بازماند.

توازن جنسیتی در فضا

با وجود این پیشرفت‌ها، همچنان زنان تنها ۲۰ نفر از میان ۴۷ فضانورد فعال ناسا را تشکیل می‌دهند. از میان هفت خدمه فعلی ایستگاه فضایی، تنها دو نفر زن هستند.

با وجود این، چشم‌انداز حضور زنان در مأموریت‌های آتی روشن‌تر شده است. از جمله قرار است که فضانوردی به نام کریستینا کوک نخستین زنی باشد که در قالب برنامه آرتمیس، قدم بر سطح ماه بگذارد.

کیتی پری و حاشیه‌های یک سفر فضایی کوتاه

در طرف دیگر ماجرا، کیتی پری که در تاریخ ۱۴ آوریل با یک پرواز زیرمداری تمام‌زنانه بلو اوریجین برای دقایقی مرز فضا را لمس کرد، با موجی از انتقادها مواجه شد. بسیاری این سفر را فقط یک نمایش تبلیغاتی برای میلیاردرهای علاقمند به گردشگری فضایی دانستند.

کیتی پری و حاشیه‌های یک سفر فضایی کوتاه

پری در واکنش به این انتقادها در اینستاگرام خود نوشت: «زمانی که در فضای آنلاین با من به‌ درستی رفتار نمی‌شود، با آرامش پاسخ می‌دهم و با محبت رفتار می‌کنم، چون می‌دانم بسیاری از مردم با مشکلات و ناراحتی‌های عمیق خود دست‌وپنجه نرم می‌کنند.»

با وجود این، کارشناسان تأکید می‌کنند که میان سفرهای علمی مانند مأموریت‌های چندساعته در شرایط دشوار فضا، با پروازهای کوتاه و نمایشی توریستی، تفاوت بسیار زیادی وجوود دارد؛ به هر میزان هم که جنبه رسانه‌ای آنها پررنگ باشد.

نوشته پنجمین پیاده‌روی فضایی کاملا زنانه ناسا با موفقیت انجام شد اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow