چین به سمت تبدیل‌شدن به ابرقدرت نیمه‌رسانا جهان می‌رود

چین در حال گسترش ظرفیت تولید نیمه‌رسانا است و طبق پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۳۰، از تایوان پیشی خواهد گرفت و به ابرقدرت تولید نیمه‌رسانا در جهان تبدیل خواهد شد. به گزارش تک‌ناک به نقل از مؤسسه تحقیقاتی Yole Group، چین در حال حرکت به‌سوی تبدیل‌شدن به ابرقدرت تولید نیمه‌رسانا (Foundry) در جهان تا سال ۲۰۳۰ […] نوشته چین به سمت تبدیل‌شدن به ابرقدرت نیمه‌رسانا جهان می‌رود اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

۱۰ تیر , ۱۴۰۴ - 02:04
 4
چین به سمت تبدیل‌شدن به ابرقدرت نیمه‌رسانا جهان می‌رود

چین در حال گسترش ظرفیت تولید نیمه‌رسانا است و طبق پیش‌بینی‌ها تا سال ۲۰۳۰، از تایوان پیشی خواهد گرفت و به ابرقدرت تولید نیمه‌رسانا در جهان تبدیل خواهد شد.

به گزارش تک‌ناک به نقل از مؤسسه تحقیقاتی Yole Group، چین در حال حرکت به‌سوی تبدیل‌شدن به ابرقدرت تولید نیمه‌رسانا (Foundry) در جهان تا سال ۲۰۳۰ است. این در‌حالی است که محدودیت‌های صادراتی آمریکا همچنان ادامه دارد. طبق این پیش‌بینی، چین تا آن زمان ۳۰ درصد از ظرفیت نصب‌شده جهانی تولید نیمه‌رساناها را در اختیار خواهد داشت و از تایوان که هم‌اکنون با سهم ۲۳ درصدی در جایگاه نخست قرار دارد، پیشی خواهد گرفت.

درحال‌حاضر، چین با ۲۱ درصد در رتبه دوم قرار دارد و کره‌‌جنوبی با ۱۹ درصد، ژاپن با ۱۳ درصد، ایالات متحده با ۱۰ درصد و اروپا با ۸ درصد در رتبه‌های بعدی جای گرفته‌اند. این رشد چشمگیر چین نتیجه سرمایه‌گذاری‌های عظیم دولتی برای دستیابی به خودکفایی در صنعت تراشه است؛ هدفی که دولت پکن با جدیت دنبال می‌کند.

تامزهاردور می‌نویسد که براساس داده‌های دیجی‌تایمز، چین در سال ۲۰۲۴ موفق شد تولید ماهانه خود را به ۸/۸۵ میلیون ویفر برساند که در مقایسه با سال ۲۰۲۳ درحدود ۱۵ درصد افزایش یافته است و انتظار می‌رود این رقم در سال آینده به ۱۰/۱ میلیون ویفر در ماه برسد. ساخت ۱۸ کارخانه جدید ازجمله کارخانه ۱۲ اینچی شرکت Huahong Semiconductor در شهر Wuxi، نقش مهمی در این رشد ایفا کرده است.

با وجود این رشد تولید، ایالات متحده همچنان بزرگ‌ترین مصرف‌کننده ویفر در جهان شناخته می‌شود و حدود ۵۷ درصد از تقاضای جهانی را ازآنِ خود کرده است؛ اما فقط ۱۰ درصد از ظرفیت تولید را در اختیار دارد. این مسئله باعث شده است تا آمریکا برای تأمین بخش عمده‌ای از نیاز خود به واردات از کشورهایی همچون تایوان و چین و کره‌‌جنوبی وابسته باشد.

در مقابل، کشورهای ژاپن و اعضای اتحادیه اروپا عمدتاً نیاز داخلی خود را ازطریق تولیدات داخلی تأمین می‌کنند. همچنین، کشورهایی مانند سنگاپور و مالزی در‌مجموع حدود ۶ درصد از ظرفیت جهانی را تشکیل می‌دهند؛ البته این کارخانه‌ها عمدتاً تحت مالکیت خارجی هستند و برای پاسخ‌گویی به تقاضای بازارهای آمریکا و چین فعالیت می‌کنند.

چین بزرگ‌ترین قطب تولید نیمه‌رسانا

این گزارش به کارخانه‌های در حال ساخت در خاک آمریکا اشاره نکرده است؛ پروژه‌هایی که با هدف کاهش وابستگی به واردات در حال اجرا هستند. شرکت‌هایی همچون TSMC، اینتل، سامسونگ، مایکرون، گلوبال فاندریز و Texas Instruments برای ساخت تأسیسات پیشرفته در ایالت‌هایی مانند آریزونا اقدام کرده‌اند. در این میان، شرکت TSMC به‌تنهایی قصد دارد ۳۰ درصد از تراشه‌های پیشرفته خود را در آمریکا تولید کند.

گزارشی درباره سطح فناوری کارخانه‌های چین در مقایسه با همتایان غربی اطلاعات دقیقی ارائه نشده است. آمریکا با اعمال محدودیت‌های صادراتی، دسترسی شرکت‌های چینی به فناوری‌های پیشرفته ساخت تراشه مانند تجهیزات لیتوگرافی و نرم‌افزارهای طراحی الکترونیک (EDA) را با مشکل مواجه کرده است. با‌این‌حال، دولت چین میلیاردها دلار برای توسعه زیرساخت‌ها و کاهش وابستگی به فناوری‌های خارجی سرمایه‌گذاری کرده است.

در نتیجه، اگرچه چین در مسیر پیشی‌گرفتن از رقبا درزمینه ظرفیت تولید قرار دارد، هنوز مشخص نیست کدام کشور در آینده نزدیک خواهد توانست پیشرفته‌ترین تراشه‌های جهان را تولید کند. این موضوع به عوامل متعددی مانند پیشرفت فناوری و سطح خودکفایی در ابزارهای ساخت و توان طراحی وابسته خواهد بود.

نوشته چین به سمت تبدیل‌شدن به ابرقدرت نیمه‌رسانا جهان می‌رود اولین بار در تک ناک - اخبار تکنولوژی روز جهان و ایران. پدیدار شد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow