چین شبکه‌ای قدرتمند برای پردازش داده‌های فضایی می‌سازد

چین نخستین ۱۲ ماهواره از شبکه ماهواره‌ای ابررایانه‌ای مداری برنامه‌ریزی‌شده با ۲۸۰۰ عضو را پرتاب کرده است. طبق اعلامیه ADA Space این ماهواره‌ها که توسط شرکت ADA Space آزمایشگاه ژجیانگ و منطقه فناوری پیشرفته نِیجیانگ ساخته شده‌اند قادر خواهند بود داده‌های جمع‌آوری‌شده را خودشان پردازش کنند و نیازی به ایستگاه‌های زمینی برای این کار نداشته […] منبع خبر چین شبکه‌ای قدرتمند برای پردازش داده‌های فضایی می‌سازد پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

۳۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴ - 00:00
 2
چین شبکه‌ای قدرتمند برای پردازش داده‌های فضایی می‌سازد

چین نخستین ۱۲ ماهواره از شبکه ماهواره‌ای ابررایانه‌ای مداری برنامه‌ریزی‌شده با ۲۸۰۰ عضو را پرتاب کرده است. طبق اعلامیه ADA Space این ماهواره‌ها که توسط شرکت ADA Space آزمایشگاه ژجیانگ و منطقه فناوری پیشرفته نِیجیانگ ساخته شده‌اند قادر خواهند بود داده‌های جمع‌آوری‌شده را خودشان پردازش کنند و نیازی به ایستگاه‌های زمینی برای این کار نداشته باشند.

به گزارش سرویس نجوم و هوافشا رسانه اخبار فناوری تکنا، این ماهواره‌ها بخشی از برنامه محاسبات ستاره‌ای ADA Space و نخستین بخش از چیزی هستند که این شرکت آن را صورت فلکی محاسباتی سه جسمی می‌نامد. به گفته این شرکت هر یک از این ۱۲ ماهواره دارای یک مدل هوش مصنوعی ۸ میلیارد پارامتری داخلی هستند و قادر به انجام ۷۴۴ تِرا اُپس در ثانیه (TOPS) هستند که معیاری برای قدرت پردازش هوش مصنوعی آن‌هاست و ADA Space می‌گوید مجموعاً می‌توانند ۵ پِتا اُپس در ثانیه (POPS) را مدیریت کنند. این مقدار به مراتب بیشتر از ۴۰ TOPS مورد نیاز برای یک رایانه شخصی Microsoft Copilot است. طبق اعلام دولت چین هدف نهایی ایجاد شبکه‌ای از هزاران ماهواره با دستیابی به ۱۰۰۰ POPS است.

این ماهواره‌ها با استفاده از لیزر با سرعت حداکثر ۱۰۰ گیگابیت در ثانیه با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند و ۳۰ ترابایت فضای ذخیره‌سازی را بین خود به اشتراک می‌گذارند. ۱۲ ماهواره‌ای که هفته گذشته پرتاب شدند محموله‌های علمی از جمله یک آشکارساز قطبش اشعه ایکس برای شناسایی پدیده‌های کیهانی گذرا مانند فوران‌های پرتو گاما را حمل می‌کنند. ADA Space در اطلاعیه خود می‌گوید این ماهواره‌ها همچنین قابلیت ایجاد داده‌های دوقلوی دیجیتال سه بعدی را دارند که می‌توان از آن‌ها برای اهدافی مانند واکنش اضطراری بازی و گردشگری استفاده کرد.

مزایای داشتن یک ابررایانه فضایی فراتر از صرفه‌جویی در زمان ارتباطات است. انتقال داده‌های ماهواره‌ای سنتی کند است و به دلیل عواملی مانند پهنای باند محدود و در دسترس بودن ایستگاه‌های زمینی کمتر از ۱۰ درصد داده‌های ماهواره‌ای به زمین می‌رسد. جاناتان مک داول مورخ فضایی و ستاره‌شناس دانشگاه هاروارد به این رسانه گفت مراکز داده مداری می‌توانند از انرژی خورشیدی استفاده کنند و گرمای خود را به فضا بتابانند و در نتیجه نیازهای انرژی و ردپای کربن را کاهش دهند.

منبع این خبر رسانه فناوری تکنا است. برای دیدن دیگر خبرها به تکنا مراجعه کنید.

منبع خبر چین شبکه‌ای قدرتمند برای پردازش داده‌های فضایی می‌سازد پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow