کشف شواهد جدید درباره مراحل اولیه شکل‌گیری سیارات

تلسکوپ فضایی جیمز وب با ثبت تصاویر دقیق از دیسک‌های پروتوپلانتری در کهکشان‌های دور دست، درک ما از فرآیند شکل‌گیری سیارات را به چالش کشیده است. مشاهدات این تلسکوپ نشان می‌دهد که دیسک‌های تشکیل‌دهنده سیارات در اطراف ستارگان جوان‌تر از آنچه تصور می‌شد پایدار می‌مانند. به گزارش سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا به نقل […] منبع خبر کشف شواهد جدید درباره مراحل اولیه شکل‌گیری سیارات پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

۲۸ آذر , ۱۴۰۳ - 03:00
 0  6
کشف شواهد جدید درباره مراحل اولیه شکل‌گیری سیارات

تلسکوپ فضایی جیمز وب با ثبت تصاویر دقیق از دیسک‌های پروتوپلانتری در کهکشان‌های دور دست، درک ما از فرآیند شکل‌گیری سیارات را به چالش کشیده است. مشاهدات این تلسکوپ نشان می‌دهد که دیسک‌های تشکیل‌دهنده سیارات در اطراف ستارگان جوان‌تر از آنچه تصور می‌شد پایدار می‌مانند.

به گزارش سرویس اخبار نجوم رسانه فناوری تکنا به نقل از ناسا، محققان با تمرکز بر خوشه ستاره‌ای NGC 346 در سحابی کوچک ماژلانی، به این یافته مهم دست یافتند. این خوشه ستاره‌ای به دلیل کمبود عناصر سنگین، محیطی ایده‌آل برای مطالعه شکل‌گیری اولیه ستارگان و سیارات محسوب می‌شود. تصاویر با وضوح بالای جیمز وب نشان می‌دهند که بسیاری از ستارگان جوان در این خوشه، هنوز هم احاطه شده توسط دیسک‌های گازی و غباری هستند که مواد اولیه تشکیل سیارات را فراهم می‌کنند.

کشف شواهد جدید درباره مراحل اولیه شکل‌گیری سیارات

به گزارش رسانه اخبار فناوری تکنا، این یافته‌ها با مشاهدات قبلی تلسکوپ هابل نیز همخوانی دارد، اما با جزئیات بسیار بیشتری که جیمز وب ارائه داده است، اکنون به صورت قطعی‌تر تایید شده‌اند. وجود دیسک‌های پروتوپلانتری برای مدت طولانی‌تر از آنچه پیش‌بینی می‌شد، مدل‌های نظری موجود در مورد شکل‌گیری سیارات را به چالش می‌کشد. محققان دو مکانیسم احتمالی برای توضیح این پدیده پیشنهاد کرده‌اند. یکی از این مکانیسم‌ها، تأثیر فشار تابشی ستارگان جوان بر دیسک‌های اطراف آن‌ها است. این فشار، اگرچه باعث پراکنده شدن مواد دیسک می‌شود، اما در محیط‌هایی با عناصر سنگین کمتر، زمان بیشتری برای انجام این کار نیاز دارد. مکانیسم دیگر، مربوط به اندازه بزرگ‌تر دیسک‌های پروتوپلانتری در محیط‌های با عناصر سنگین کمتر است. این دیسک‌های بزرگ‌تر به دلیل جرم بیشتر، مدت زمان طولانی‌تری برای فروپاشی و تشکیل سیارات نیاز دارند.

کشف دیسک‌های پروتوپلانتری پایدار در محیط‌هایی با شرایط متفاوت، نشان می‌دهد که فرآیند شکل‌گیری سیارات پیچیده‌تر از آنچه تصور می‌شد است. این یافته‌ها، درک ما از چگونگی شکل‌گیری منظومه‌های سیاره‌ای را گسترش می‌دهد و به اخترشناسان کمک می‌کند تا مدل‌های دقیق‌تری برای توصیف این فرآیند ارائه دهند. برای دیدن خبرهای بیشتر به صفحه اخبار علمی رسانه تکنا مراجعه کنید.

منبع این خبر رسانه فناوری تکنا است. برای دیدن دیگر خبرها به تکنا مراجعه کنید.

منبع خبر کشف شواهد جدید درباره مراحل اولیه شکل‌گیری سیارات پایگاه خبری تکنا به آدرس تکنا میباشد.

واکنش شما چیست؟

like

dislike

love

funny

angry

sad

wow